Problem z zanikiem mocy w Cr
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Problem z zanikiem mocy w Cr
Witam, witam panowie...
Mam niecodzienny problem z mojÄ… Cr-kÄ….
Dzisiaj natchnęło mnie na jazdę, jak zawsze : Zakup benzyny, zrobienie mieszanki(5l benzyny + 150 oleju)
Odpalam, rozgrzewam na postoju kilka min. Ruszam... Jazda spokojna, motocykl chodzi jak powinien nic mu nie brak, po 15 min jazdy niedoczekanie. Motocykl dziwnie się zachowuje, zarzuca mi(Tak jakby prosił o benzynę) w pewnym momencie zatrzymuję się i gaśnie...
Przechylam na bok, odpalam... Ruszam i zauważam u niego brak mocy, dość spory. Nie może się porządnie wkręcić, ale dojeżdżam jakoś do garażu.
Spuszczam z niego całą benzynę i od razu zalewam tą samą go ponownie(Zalałem 10% tej wypuszczonej) -> Odpalam go i ruszam już normalnie, nie mam braku mocy, ciągnie jak powinien, wyjaśni mi ktoś ten problem ? Za duży stan benzyny w baku ?
Spytam również :
-Po dłuższej przerwie, odpalam motocykl, a diabeł jeden wskakuje mi bezczelnie na pełne obroty i utrzymuje się na nich przez ponad pół minuty. (O czym to może świadczyć ?)
-Wiem, że zadawałem już takie pytanie, ale zapytam ponownie(Zgubiłem gdzieś odpowiedź) Jaka najkorzystniejsza mieszanka(Zalewam 5l+150 oleju, uboga/bogata?)
Nie mam do niego książki, więc proszę mnie do niej nie odsyłać
Za wszelakie odpowiedzi z góry dziękuję i pozdrawiam
Mam niecodzienny problem z mojÄ… Cr-kÄ….
Dzisiaj natchnęło mnie na jazdę, jak zawsze : Zakup benzyny, zrobienie mieszanki(5l benzyny + 150 oleju)
Odpalam, rozgrzewam na postoju kilka min. Ruszam... Jazda spokojna, motocykl chodzi jak powinien nic mu nie brak, po 15 min jazdy niedoczekanie. Motocykl dziwnie się zachowuje, zarzuca mi(Tak jakby prosił o benzynę) w pewnym momencie zatrzymuję się i gaśnie...
Przechylam na bok, odpalam... Ruszam i zauważam u niego brak mocy, dość spory. Nie może się porządnie wkręcić, ale dojeżdżam jakoś do garażu.
Spuszczam z niego całą benzynę i od razu zalewam tą samą go ponownie(Zalałem 10% tej wypuszczonej) -> Odpalam go i ruszam już normalnie, nie mam braku mocy, ciągnie jak powinien, wyjaśni mi ktoś ten problem ? Za duży stan benzyny w baku ?
Spytam również :
-Po dłuższej przerwie, odpalam motocykl, a diabeł jeden wskakuje mi bezczelnie na pełne obroty i utrzymuje się na nich przez ponad pół minuty. (O czym to może świadczyć ?)
-Wiem, że zadawałem już takie pytanie, ale zapytam ponownie(Zgubiłem gdzieś odpowiedź) Jaka najkorzystniejsza mieszanka(Zalewam 5l+150 oleju, uboga/bogata?)
Nie mam do niego książki, więc proszę mnie do niej nie odsyłać

Za wszelakie odpowiedzi z góry dziękuję i pozdrawiam

-
Street4Fun - Bywalec
Coś mi podpowiada ze wina leży w plywaku (wysokie obroty brak benzyny) a brak mocy albo tak jak wyżej albo za dużo benzyny. Wyczysc gaznik w tedy probuj mieszanka 1:30-1:35
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
- Damianooo1998
- Świeżak
ZnajdÄ™ odrobinÄ™ czasu to go rozbiorÄ™ i wyczyszczÄ™ porzÄ…dnie...
Dam znać, jak się będzie zachowywał po tym całym zabiegu
Dam znać, jak się będzie zachowywał po tym całym zabiegu

-
Street4Fun - Bywalec
damiano jakie simmeringi ? xd jak juz cos palniesz to wytłumacz o co chodzi. kolega wymieni simmeringi w kole a problem nie ustapi xd
ja bym własnie zajał sie gaźnikiem - czyszczenie i regulacja. ale sprawdził bym tez jeszcze odpowietrzenie baku. masz do korka załozoną rurke ? moze ona jest zapchana. ew korek sie zapchał. i sie zapowietrza

ja bym własnie zajał sie gaźnikiem - czyszczenie i regulacja. ale sprawdził bym tez jeszcze odpowietrzenie baku. masz do korka załozoną rurke ? moze ona jest zapchana. ew korek sie zapchał. i sie zapowietrza
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
henio, to nie wina układu bak-gaźnik.
Przedmuchałem cały i nie ma problemu z jakimkolwiek oporem.
Wszystko jak powinno.
Sprawdzę ten gaźnik na dniach i opiszę czy pomogło
A rurka jest
Przedmuchałem cały i nie ma problemu z jakimkolwiek oporem.
Wszystko jak powinno.
Sprawdzę ten gaźnik na dniach i opiszę czy pomogło

A rurka jest

-
Street4Fun - Bywalec
- Damianooo1998
- Świeżak
No i problemów nigdy brak
Bodajże tydzień temu, postanowiłem pośmigać na moto po nowo odkrytym terenie i nieoczekiwanie pojawia mi się problem...
Motocykl mi gaśnie ale z mojej winy(Wjechałem po uszy w piasek i oczywiście brak sprzęgła)
Wytargałem go z tego piachu na bok i próbowałem odpalić, lecz nieodczekanie... nie chce mi odpalić, tak jakby świeca mi padła. Zawszę wożąc ze sobą sprzęt, wykręcam świecę i czyszczę, wkręcam i motocykl dalej nie chce odpalić, benzyna jest...
Dopchałem go do garażu i dopiero dzisiaj go wyciągnąłem. Zalewam benzyną, czyszczę gaźnik, świecę i sprawdzam iskrę. Niedoczekanie, nie mogę go odpalić, kopię dobre 30 razy i nie chce zaskoczyć. Więc biorę go na pych i o dziwo motocykl rusza... Przejechałem się nim dla lekkiego rozgrzania i postanowiłem go zgasić, lecz tutaj przy próbie odpalenia nie odpowiada... Więc znów - pych i grzejemy, zgasiłem i dopiero za 4 kopnięciem udało mi się go odpalić. Motocykl kopci niemiłosiernie...(zalałem teraz 140oleju na 5 benzyny) Ale to nic nie dało....

Bodajże tydzień temu, postanowiłem pośmigać na moto po nowo odkrytym terenie i nieoczekiwanie pojawia mi się problem...
Motocykl mi gaśnie ale z mojej winy(Wjechałem po uszy w piasek i oczywiście brak sprzęgła)
Wytargałem go z tego piachu na bok i próbowałem odpalić, lecz nieodczekanie... nie chce mi odpalić, tak jakby świeca mi padła. Zawszę wożąc ze sobą sprzęt, wykręcam świecę i czyszczę, wkręcam i motocykl dalej nie chce odpalić, benzyna jest...
Dopchałem go do garażu i dopiero dzisiaj go wyciągnąłem. Zalewam benzyną, czyszczę gaźnik, świecę i sprawdzam iskrę. Niedoczekanie, nie mogę go odpalić, kopię dobre 30 razy i nie chce zaskoczyć. Więc biorę go na pych i o dziwo motocykl rusza... Przejechałem się nim dla lekkiego rozgrzania i postanowiłem go zgasić, lecz tutaj przy próbie odpalenia nie odpowiada... Więc znów - pych i grzejemy, zgasiłem i dopiero za 4 kopnięciem udało mi się go odpalić. Motocykl kopci niemiłosiernie...(zalałem teraz 140oleju na 5 benzyny) Ale to nic nie dało....
-
Street4Fun - Bywalec
Cały czas go czyszczę wraz z filtrem powietrza...
Nie rozumiem o co chodzi z tym problemem odpalania ;f
Nie rozumiem o co chodzi z tym problemem odpalania ;f
-
Street4Fun - Bywalec
-
Street4Fun - Bywalec
Pisze ci, jest czysty jak łza...
Przedmuchałem go z góry na dół i wykąpałem kilkakrotnie w benzynie dla pewności
To nie będzie wina gaźnika
Przedmuchałem go z góry na dół i wykąpałem kilkakrotnie w benzynie dla pewności
To nie będzie wina gaźnika

-
Street4Fun - Bywalec
A nie przytarł ci się?? poprzez airbox i piach??
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
W piasku go nie kąpałem, jedynie wjechałem w dość sporą jego ilość i nie mogłem wyjechać...
Nie rozumiem troszkę tego. Co może utrudniać normalne odpalenie motocykla i ruszenie... -,- ?
Nie rozumiem troszkę tego. Co może utrudniać normalne odpalenie motocykla i ruszenie... -,- ?
-
Street4Fun - Bywalec
Dobra sprawa częściowo rozwiązana...
Nieszczelny układ wydechowy, konkretnie pomiędzy cylindrem a dyfuzorem. Zakleiłem silikonem na temperatury i śmiga...
Odpala na strzała na zimno, i tak ma być...
Ale coś mi świecę zalewa, mam dwie(Jedna nowa, druga stara)
Jeździłem na nowej dzisiaj i mi ją zalało, więc wymieniłem na starą i wszystko ładnie, lecz gdy wrzuciłem 2-kę to już padł..
Nie rozumiem troszkÄ™ -,-
Małe pytanie :
Mam dostęp do sporej ilości świec, ale są o 1-2mm dłuższe, styknie, czy tłok mi palnie w świecę ?
Mam na nich iskrę jak na żadnej innej...
Nieszczelny układ wydechowy, konkretnie pomiędzy cylindrem a dyfuzorem. Zakleiłem silikonem na temperatury i śmiga...
Odpala na strzała na zimno, i tak ma być...
Ale coś mi świecę zalewa, mam dwie(Jedna nowa, druga stara)
Jeździłem na nowej dzisiaj i mi ją zalało, więc wymieniłem na starą i wszystko ładnie, lecz gdy wrzuciłem 2-kę to już padł..
Nie rozumiem troszkÄ™ -,-
Małe pytanie :
Mam dostęp do sporej ilości świec, ale są o 1-2mm dłuższe, styknie, czy tłok mi palnie w świecę ?
Mam na nich iskrę jak na żadnej innej...
-
Street4Fun - Bywalec
a co to za swiece ? wszystkie są takie same, masz tylko krótki gwint około 1 cm albo długi to chyba ponad 2 cm. nie ma innych
chyba ze jakies lipne. gaźnik wyreguluj

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Podaj oznaczenia świec, które próbowałeś montować.
Remonty i tuning silników, zawieszeń, tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów. Honowanie Nicasilu. Części i akcesoria. tel. 607198003 http://WWW.MOTO-KORN.PL (otwórz link)
-
MJR128 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości