Jakie enduro 50 Polecacie : )
• Strona 1 z 1
Jakie enduro 50 Polecacie : )
Witam jestem tu nowy.Jeśli założyłem temat na złej kategorii czy coś to przepraszam.A więc tak chce kupić sobie enduro na pewno bedzie to 50,świeżo zdałem karte motorowerowa.Ale mam doswiadczenie z motocyklami od młodych lat wienc poradze sobie narazie mykam na mz 150 ale chce cos na trase na czy moge jezdzic , aktualnie ma lat 14 ;D.I wiem ze jest masa takich tematow tylko ze ja jestem wyrosniety w porówaniu do rowiesnikow.I teraz pada pytanie jakie endurko bylo by na mnie dobre Mam 188 wzrostu i waze kolo 90 kg.Głownie chodzi o to zeby to ylo w miare duze zebym nie czul sie jak na motorynce xD.Jak byscie mogli mi doradic jaka wybrac bo ja juz sie pogubiłem. Czekam na wasze propozycje,bende naprawde wdzieczny
- Wieza1
- Świeżak
Yamaha DT, Derbi Senda, Rieju mrx, oraz podobne, wszystko najlepiej na crossowych kołach (21 18) bo SM to kółka chyba 17 a to wtedy będzie motorynka..
szczerze mówiąc, mam nieco ponad 175 cm wzrostu i yamaha dt wydaje się być troche za mała (jezdzic sie da, tylko jak patrze na kumpla o podobnym wzroscie, to wyglada to troche smiesznie) ogólnie szukałbym czegos jak najwiekszego na twoim miejscu.
szczerze mówiąc, mam nieco ponad 175 cm wzrostu i yamaha dt wydaje się być troche za mała (jezdzic sie da, tylko jak patrze na kumpla o podobnym wzroscie, to wyglada to troche smiesznie) ogólnie szukałbym czegos jak najwiekszego na twoim miejscu.
- michau_ek
- Świeżak
O kur*a tyle wzrostu czym cię karmia w tym wieku taka 50 bedzie dla cb za słaba i za mala bo wazysz za duzo ja mam 182 i senda byla na mnie mala moja i kumpla teraz mam dt 125 i jest dobrze idealna dla mnie pod wzgledem mocy jak i uzytkowania
- Fantas3k
- Bywalec
Od DT jest lepsza Derbi Senda 50 i to ja jÄ… polecam mocniejsza lepiej zrobiona wygodniejsza jechalem na 3 dt z 04,10,07 i kazda to gowno bylo w porownaniu z derbi o wiele lepsza w terenie i na drogach i oczywiscie mocniejsza
- Fantas3k
- Bywalec
ja mam 195 i jeżdżę na DT 80 lc2 to nogi jak dotykam do ziemi mam zgięte w pół. Dlatego mam jakoś zmodyfikowane zawieszenie i jest nieco wyższa
Na poczÄ…tek szukaj yamahy dt 80/50
jak byś chciał to posiadam na sprzedanie woj. Mazowieckie radom
Na poczÄ…tek szukaj yamahy dt 80/50
jak byś chciał to posiadam na sprzedanie woj. Mazowieckie radom
- krzysieg3
- Świeżak
Szukaj albo dt 80cl2 ale lepsza bedzie senda lub dt 50 ta nowa lepszy zawias hamulce a moc taka sama
- Fantas3k
- Bywalec
Zastanawiam siÄ™ miedzy trzema motorowerami Yamaha dt 50 r,Derbi senda 50.Rieju rmx 50.Silniki z tego co sie orientuje to wszystko am6 chyba derbi ma inny ale nie jestem pewny teraz tak jaki wy byscie polecili dla mnie pod wzgledem wielkoscii.A i nie wiem czy nie glupi pomysl dla mnie bylo by kupienie yamahy dt 125/50 ??Tylko drogie sÄ… -,-
- Wieza1
- Świeżak
obojetne co kupisz liczy sie głownie stan techniczny. to nie jest wybór na całe zycie... nie bedzie duzej róznicy miedzy senda czy dt. bierz co sie lepiej trafi. 125/50 to najgłupszy mozliwy pomysł
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
jak jesteÅ› nowy to naucz siÄ™ czytac, regulamin forum+ czytanie ze zrozumieniem, jeszcze 1 taki incydent i leci warn
a co do 50 to zapraszam do działu o piździkach i innych motorowerach
zamykam
a co do 50 to zapraszam do działu o piździkach i innych motorowerach
zamykam
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości