Ankieta na temat transplantacji
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Ankieta na temat transplantacji
Cześć Wam, właśnie kończę studia pielęgniarskie i w związku z tym muszę przeprowadzić ankietę na temat transplantacji. Jest ona anonimowa i dotyczy osób z wykształceniem zawodowym lub wyższym. Wszystkim będę bardzo wdzięczna za wypełnienie. http://www.ankietka.pl/ankieta/96532/wi ... tacji.html Dzięki i pozdrawiam 

- PaulaMoto
- Świeżak
Walenty chodzi o to, że powiedzmy tak jak ja- noszę przy sobie oświadczenie woli i w sytuacji kiedy, np. dajmy na to jestem po wypadku i leżę na OIT oni już wiedzą, że w w chwili gdy zostanie stwierdzona śmierć mózgu mogą pobrać ode mnie narządy, tudzież komórki, tkanki. Gromadzi się komisja złożona z 3 lekarzy i stwierdzają śmierć podstawy pnia mózgu podczas gdy ja jestem podtrzymywana poprzez aparaturę "przy życiu". Serce pracuje- mózg już nie.
- PaulaMoto
- Świeżak
Wypełniam. Pytanie 16 jest do bani. Nie bardzo rozumiem - czy według mnie, czy według mojej wyznawanej religii? Bo to dwie odrębne sprawy... No i metryczka. Czy w Polsce mamy tylko ludzi z wykształceniem zawodowym i wyższym? Wszyscy średniacy wyemigrowali? Chyba że przez "Wyższe" rozumiemy "Wyższe niż zawodowe"
They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
-
ASR1927 - Moderator
ASR1927 napisał(a):Wypełniam. Pytanie 16 jest do bani. Nie bardzo rozumiem - czy według mnie, czy według mojej wyznawanej religii? Bo to dwie odrębne sprawy... No i metryczka. Czy w Polsce mamy tylko ludzi z wykształceniem zawodowym i wyższym? Wszyscy średniacy wyemigrowali? Chyba że przez "Wyższe" rozumiemy "Wyższe niż zawodowe"
Chodzi o to, czy Twoim zdaniem wyznawana religia powinna wpływać na decyzję o oddaniu narządów. Jak pisałam wyżej ankieta dotyczy osób z zawodowym (np. typowa zawodówka) lub z wyższym. Oczywiście wiem, że są ludzie z różnym wykształceniem ale mój promotor zażyczył sobie aby badania zostały przeprowadzone na osobach, które mają właśnie takie wykształcenie.
- PaulaMoto
- Świeżak
PaulaMoto napisał(a):ASR1927 napisał(a):Wypełniam. Pytanie 16 jest do bani. Nie bardzo rozumiem - czy według mnie, czy według mojej wyznawanej religii? Bo to dwie odrębne sprawy... No i metryczka. Czy w Polsce mamy tylko ludzi z wykształceniem zawodowym i wyższym? Wszyscy średniacy wyemigrowali? Chyba że przez "Wyższe" rozumiemy "Wyższe niż zawodowe"
Jak pisałam wyżej ankieta dotyczy osób z zawodowym (np. typowa zawodówka) lub z wyższym. Oczywiście wiem, że są ludzie z różnym wykształceniem ale mój promotor zażyczył sobie aby badania zostały przeprowadzone na osobach, które mają właśnie takie wykształcenie.
Aha, czyli jest nie dla wszystkich? Nie uważasz, że powinno byc to zaznaczone na POCZĄTKU ankiety?
-
ASR1927 - Moderator
PaulaMoto napisał(a):Dokładnie jest dla osób z wyższym lub zawodowym. I jest zaznaczone na początku- trzeba czytać
Ojojoj taki malutki się zrobiłem ---> . To ja już nic nie mówię, co złego to nie ja. Pardon

-
ASR1927 - Moderator
Przeszczepić mózg? Pewnie można, z tym że chyba nikt jeszcze tego nie próbował na człowieku
Ja bym inaczej sformułował pytanie.
Kości chyba też, skoro można przeszczepić cały palec na przykład z kośćmi w pakiecie
Ale się nie czepiam, w porównaniu z większością ankiet do prac "magisterskich" to nawet normalnie zrobiona ankieta.
Dobra, wypełniłem, nawet starałem się być poważny

Kości chyba też, skoro można przeszczepić cały palec na przykład z kośćmi w pakiecie

Ale się nie czepiam, w porównaniu z większością ankiet do prac "magisterskich" to nawet normalnie zrobiona ankieta.

-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Invinciblee napisał(a):Przeszczepić mózg? Pewnie można, z tym że chyba nikt jeszcze tego nie próbował na człowiekuJa bym inaczej sformułował pytanie.
No właśnie niektóre pytania są podchwytliwe

- PaulaMoto
- Świeżak
7 . Czy Pana/Pani zdaniem można złożyć sprzeciw na pobranie narządów po śmierci?
no chyba nie skoro sie juz nie zyje. Jakos dziwnie sformulowane to pytanie. Chodzi o to ze za zycia moge zglosic sprzeciw na pobranie po smierci ?
no chyba nie skoro sie juz nie zyje. Jakos dziwnie sformulowane to pytanie. Chodzi o to ze za zycia moge zglosic sprzeciw na pobranie po smierci ?
tea who you yea bunny
-
zxer - Stały bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości