scigacz czy cross ;)
• Strona 1 z 1
scigacz czy cross ;)
Siemka mam pytanie;d co lepiej kupic ? crossa 125 czy jakiegos scigacza 125 ? chcialbym zebyscie brali pod uwage takze wydatki na crossa i wydadtki na scigacza to i to mi sie podoba tylko wlasnie mam taki dylemat:P tak wiem ze to bezsensu temat itd ale chcialbym zobaczyc tez wasze opinie
(mieszkam na wsi) ale wlasnie mam tereny do crossa i fajny asfalt na scigacza ^^ z gory dzieki Pozdrawiam ;D

- filip516
- Świeżak
ile masz kasy? co dotychczas wpadło ci w oko? 4t? 2t?
Tak ogólnie:
scig 125 w 4t mało co jedzie, nie wygląda to najlepiej np. jak się rozpędza.. przy 100 km/h już samochodu nie wyprzedzisz takim 4taktem.. ale za to 125 w 2t już ma troche mocy i prócz dzwięku kosiarki i ogromnego spalania jest dobrym wyborem... Jeśli podobają ci się scigacze (mi się bardziej podobają niz crossy) to możesz brać, no ale w terenie daleko nie zajedziesz. Kawałek asfaltu na sciga... jest więcej dobrego asfaltu, lecz jeśli nie wyjedziesz tym scigiem poza swoją wioske to sobie go odpusc
cross (enduro?) 125cc, to tansza opcja niż scig, wiadomo jak się przewrócisz to nie będzie takich strat jak w scigaczu, ogólnie bardziej funkcjonalne moto, no ale wyglądem nie wszystkim się podoba, jeśli jednak masz "fajne" tereny na crossa, to bierz go, bo jazda w terenie nawet taką 125tka w 4t da troche frajdy
Tak ogólnie:
scig 125 w 4t mało co jedzie, nie wygląda to najlepiej np. jak się rozpędza.. przy 100 km/h już samochodu nie wyprzedzisz takim 4taktem.. ale za to 125 w 2t już ma troche mocy i prócz dzwięku kosiarki i ogromnego spalania jest dobrym wyborem... Jeśli podobają ci się scigacze (mi się bardziej podobają niz crossy) to możesz brać, no ale w terenie daleko nie zajedziesz. Kawałek asfaltu na sciga... jest więcej dobrego asfaltu, lecz jeśli nie wyjedziesz tym scigiem poza swoją wioske to sobie go odpusc

cross (enduro?) 125cc, to tansza opcja niż scig, wiadomo jak się przewrócisz to nie będzie takich strat jak w scigaczu, ogólnie bardziej funkcjonalne moto, no ale wyglądem nie wszystkim się podoba, jeśli jednak masz "fajne" tereny na crossa, to bierz go, bo jazda w terenie nawet taką 125tka w 4t da troche frajdy

- michau_ek
- Świeżak
To dwie całkiem inne rzeczy.Mamy Ci powiedzieć żebyś kupywał ścigacza? Sam zdecyduj i dopiero wtedy zadawaj pytania.
-
Frankk - Świeżak
Zależy na czym masz ochotę jeździć, my Ci doradzimy cross powiedzmy a ty powiesz że wolisz ścigacza więc to nie ma sensu. Ja np. wolałbym enduro bo na pewno o to Ci chodzi, zamiast ścigacz. ścigacze 50 i 125 to mała frajda wg mnie. na endurze tej samej poj. można fajniej się pobawić. ale sam najpierw oceń czy wolisz asfalty czy bezdroża. endurakiem pojeździsz i tu i tu, natomiast ala ścigacz tylko na asfalt.
-
Naszim - Świeżak
1.Masz uprawnienia na ewentualnego ścigacza?
2.Napisałeś "cross" ale nie wiem czy dobrze się rozumiemy - full cross?
Jeśli wyczynówka to koszty utrzymania dużo wyższe niż w ścigaczu.
2.Napisałeś "cross" ale nie wiem czy dobrze się rozumiemy - full cross?
Jeśli wyczynówka to koszty utrzymania dużo wyższe niż w ścigaczu.
- Mateusz250
- Świeżak
tak szczerze, nie wydaje mi się aby założycielowi tematu chodziło tutaj o full crossy kosztujące po 10 tys zł, na których remont trzeba wydać tysiące... wnioskując z samego zapytania w pierwszym poście :]
- michau_ek
- Świeżak
-
MrOsamaful - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 8 gości