Motorhispania furia 90 dysze gaźnika
• Strona 1 z 1
Motorhispania furia 90 dysze gaźnika
Witam, mam pewien problem.Od czerwca jestem posiadaczem motoroweru Motorhispania Furia z silnikem am6 chłodzony cieczą.
Dzień po zakupie motoroweru okazało się, że jest on zatarty,zakupiłem więc cylinder 90cm3,gdyż nie było 80cm3 a na 70cm3 był by zamulony.Motorower zprawuje się dobrze poza jednym problemem prawdopodobnie za małymi dyszami,gaźnik wszystko wyczyszczone oraz wyregulowane ale przy prędkościach około 90-100km/h dysze nie nadążają się zamykac oraz otwierać przez co zaczyna on gasnąc
i jedzie z prędkością 60 km/h i to na małych obrotach.Chciałbym się poradzic jak duże dysze musiałbym zakupic aby zlikwidować problem gaśnięcia.
Z GÓRY DZIĘKUJE ZA ODPOWIEDŹ POZDRAWIAM DAWID
Dzień po zakupie motoroweru okazało się, że jest on zatarty,zakupiłem więc cylinder 90cm3,gdyż nie było 80cm3 a na 70cm3 był by zamulony.Motorower zprawuje się dobrze poza jednym problemem prawdopodobnie za małymi dyszami,gaźnik wszystko wyczyszczone oraz wyregulowane ale przy prędkościach około 90-100km/h dysze nie nadążają się zamykac oraz otwierać przez co zaczyna on gasnąc

Z GÓRY DZIĘKUJE ZA ODPOWIEDŹ POZDRAWIAM DAWID

- dawidcio333
- Świeżak
no dokładnie ale na 70 v-max wynosiłby 110km/h?? Bo taki jest obecnie??
Cylinder jest dokładnie taki jak ten
http://allegro.pl/cylinder-90cm3-am6-ap ... 55965.html
Cylinder jest dokładnie taki jak ten
http://allegro.pl/cylinder-90cm3-am6-ap ... 55965.html
- dawidcio333
- Świeżak
cholera wie, kazdy silnik inaczej pracuje, jeśli licznik nie przekłamuje to te 110 jest osiągalne.
pozatym, do 90tki wypadało by wymienić wał (w ogole wszystko ponad 70 wiąże sie z zmianą wału) a ty go pewnie nie zmieniałes.
pozatym, do 90tki wypadało by wymienić wał (w ogole wszystko ponad 70 wiąże sie z zmianą wału) a ty go pewnie nie zmieniałes.
- michau_ek
- Świeżak
Zaraz po zatarciu pierwsze co został spraedzony wał i ogólnie cały korbowód.Wał jest założony nowy pod 80tke.A co do licznika nie okłamuje dla pewności v-max był sprawdzany samochodem.
- dawidcio333
- Świeżak
jeszcze mała prośba mógł bym prosić o dysze pod 70tke oraz pod 90tke.Był bym wdzięczny
edytuj posty
senekkorzenna

edytuj posty

senekkorzenna
- dawidcio333
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość