Zobacz wątek - <i>[Aktualności]</i> Polski motocyklista na gumie wzbudził...
NAS Analytics TAG

[Aktualności] Polski motocyklista na gumie wzbudził...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 22/9/2012, 07:13

Nie można przecież podchodzić w taki sam sposób do osoby, która jadąc tak szybko z premedytacją stwarza zagrożenie i do kogoś, kto powoduje nieumyślnie wypadek.<br><hr>w
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/9/2012, 08:19

Komentatorzy napisał(a):To są kary! A nie kurna 500 zeta i 10 pkt. Koleś po takich przejściach zastanowi się 100.000 razy następnym razem gdy mu przyjdzie do głowy wydurniać się na drodze<br><hr>fu<br>
Komentatorzy napisał(a):jestes prostym wiesmakiem ktory nie ma pojecia o lataniu. Nikomu z nas nie spieszy sie do grobu a to co kolega zrobil to nie bylo nic nadzwyczajnego. A sprawe rozdmuchali jakby nie wiadomo co zrobil.<br><hr>mAKU<br>
widać jednak było skoro zabrali mu prawko na rok i bedzie grabił trawniki przez 200 godzin. przy okazji - daruj sobie obrazanie ludzi, bo to cecha prostaków, których nie stać na rzeczowe argumenty <br><hr>kiel
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/9/2012, 08:29

Komentatorzy napisał(a):To są kary! A nie kurna 500 zeta i 10 pkt. Koleś po takich przejściach zastanowi się 100.000 razy następnym razem gdy mu przyjdzie do głowy wydurniać się na drodze<br><hr>fu<br>
Komentatorzy napisał(a):jestes prostym wiesmakiem ktory nie ma pojecia o lataniu. Nikomu z nas nie spieszy sie do grobu a to co kolega zrobil to nie bylo nic nadzwyczajnego. A sprawe rozdmuchali jakby nie wiadomo co zrobil.<br><hr>mAKU<br>
Komentatorzy napisał(a):widać jednak było skoro zabrali mu prawko na rok i bedzie grabił trawniki przez 200 godzin. przy okazji - daruj sobie obrazanie ludzi, bo to cecha prostaków, których nie stać na rzeczowe argumenty <br><hr>kiel<br>
ojtaaam ojjtam w uk za zejscie na kolano mozna dostac mandat a jak ktos jest wiesmakiem i pisze ze dobrze mu tak to trzeba go nazwac wiesmakiem. I jest to tylko stwierdzenie faktu o danej osobie.<br><hr>mAKU
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/9/2012, 08:29

wiesmak to cie robil ciolku i jak widac nie dosc sie przylozyl. o lataniu pewnie nie mam pojecia skoro tak mowisz, w koncu taki autorytet jak ty nie moze sie mylic, tak czy inaczej popieram wysokie kary dla polglowkow do jakich jak widze nalezysz, a ktorzy musza saobie powiekszac malego "lataniem na gumie" i w d*** maja bezpieczenstwo innych. lataj lataj, a gwarantuje ze skonczysz jak podobny tobie "majacy pojecie o lataniu" mlody walesa<br><hr>fu
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/9/2012, 13:03

Komentatorzy napisał(a):widać jednak było skoro zabrali mu prawko na rok i bedzie grabił trawniki przez 200 godzin. przy okazji - daruj sobie obrazanie ludzi, bo to cecha prostaków, których nie stać na rzeczowe argumenty <br><hr>kiel<br>
Komentatorzy napisał(a):ojtaaam ojjtam w uk za zejscie na kolano mozna dostac mandat a jak ktos jest wiesmakiem i pisze ze dobrze mu tak to trzeba go nazwac wiesmakiem. I jest to tylko stwierdzenie faktu o danej osobie.<br><hr>mAKU<br>
well, patrząc na twoje wypowiedzi, największym wsiurem jesteś tu ty. ale tak to zwykle jest, że największe wieśki swój poziom uznają za najwyższy, a każdy kto poza niego wykracza to wróg nr1. ogarnij synku<br><hr>łamacz szprych
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/9/2012, 13:21

To są dwie inne rzeczy, ten który jedzie na gumi9e i wyprzedza powinien mieć świadomość że światła ma w niebo i ktoś z puszki może go nie widzieć,, co innego zajechanie drogi normalnie jadącemu motocyklowi. Tu rzeczywiście nieadekwatne do czynu. A propos:Ghostrider jechał na gumie 300kmh<br><hr>bogdan666ing
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/9/2012, 14:23

Komentatorzy napisał(a):To są dwie inne rzeczy, ten który jedzie na gumi9e i wyprzedza powinien mieć świadomość że światła ma w niebo i ktoś z puszki może go nie widzieć,, co innego zajechanie drogi normalnie jadącemu motocyklowi. Tu rzeczywiście nieadekwatne do czynu. A propos:Ghostrider jechał na gumie 300kmh<br><hr>bogdan666ing<br>
Wychodzi na to ze za spowodowanie smierci kara bedzie mniejsza niz za zwylka jazde na gumie paranoja. I przeciez nie filtrowalna kole i mial strasznie miejsca. Jak dla mnie kara za duza co do czynu i warunkow na drodze. <br><hr>zibi
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/9/2012, 14:41

Komentatorzy napisał(a):ojtaaam ojjtam w uk za zejscie na kolano mozna dostac mandat a jak ktos jest wiesmakiem i pisze ze dobrze mu tak to trzeba go nazwac wiesmakiem. I jest to tylko stwierdzenie faktu o danej osobie.<br><hr>mAKU<br>
Komentatorzy napisał(a):well, patrząc na twoje wypowiedzi, największym wsiurem jesteś tu ty. ale tak to zwykle jest, że największe wieśki swój poziom uznają za najwyższy, a każdy kto poza niego wykracza to wróg nr1. ogarnij synku<br><hr>łamacz szprych<br>
nie uwazam sie z niewiadomo kogo ale jak ktos pisze ze taka kara to jest jak najbardziej ok za cos tak zwylkego jak jazda na kole no to plzzzz az mi sie cos robi. Najlepiej kupic moto i jezdzic jak stara panna. Wiekszosci z nas nie spieszy sie do grobu. A kary w uk sa za duze co do takiej pierdoly. Jesli ktos opanowal jazde na kole to nie jest przeciez azzzz takim zagrozeniem zwlszcza ze miejca bylo az nadtto. :-) <br><hr>mAKU
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/9/2012, 14:56

no i oczywiście środowisko motocyklowe jak zwykle sie broni użalają się nad swoją opinią że to dawcy a nie? wczoraj jakiś palant wyprzedzał mnie na jednym kole jak to mówią ja maiłem 120 na liczniku przypuszczam że on miał blisko dwieście ale brońcie się dalej przecież jazda 299 na normalnie drodze to jest rzecz normalna <br><hr>gogreen
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/9/2012, 15:35

Komentatorzy napisał(a):no i oczywiście środowisko motocyklowe jak zwykle sie broni użalają się nad swoją opinią że to dawcy a nie? wczoraj jakiś palant wyprzedzał mnie na jednym kole jak to mówią ja maiłem 120 na liczniku przypuszczam że on miał blisko dwieście ale brońcie się dalej przecież jazda 299 na normalnie drodze to jest rzecz normalna <br><hr>gogreen<br>
Opinia dawcy nie jest niczym.zlym :) obys kiedys, czego ci nie zycze, nie potrzebowal jakiejs " czesci zapasowej" od wlasnie motocyklisty :) <br><hr>OdO
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/9/2012, 00:37

Komentatorzy napisał(a):no i oczywiście środowisko motocyklowe jak zwykle sie broni użalają się nad swoją opinią że to dawcy a nie? wczoraj jakiś palant wyprzedzał mnie na jednym kole jak to mówią ja maiłem 120 na liczniku przypuszczam że on miał blisko dwieście ale brońcie się dalej przecież jazda 299 na normalnie drodze to jest rzecz normalna <br><hr>gogreen<br>
A ile OŚLE procentowo do liczby pojazdów powodują wypadków kierowcy samochodów z wódką we krwi i Kubicą w głowie..?? <br><hr>Huzar
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/9/2012, 07:56

Komentatorzy napisał(a):well, patrząc na twoje wypowiedzi, największym wsiurem jesteś tu ty. ale tak to zwykle jest, że największe wieśki swój poziom uznają za najwyższy, a każdy kto poza niego wykracza to wróg nr1. ogarnij synku<br><hr>łamacz szprych<br>
Komentatorzy napisał(a):nie uwazam sie z niewiadomo kogo ale jak ktos pisze ze taka kara to jest jak najbardziej ok za cos tak zwylkego jak jazda na kole no to plzzzz az mi sie cos robi. Najlepiej kupic moto i jezdzic jak stara panna. Wiekszosci z nas nie spieszy sie do grobu. A kary w uk sa za duze co do takiej pierdoly. Jesli ktos opanowal jazde na kole to nie jest przeciez azzzz takim zagrozeniem zwlszcza ze miejca bylo az nadtto. :-) <br><hr>mAKU<br>
i przez takich ignorantów jak ty mamy największą ilość wypadków śmiertelnych na drogach w europie mister maku. to nie tam kary są za duże, ale u nas za małe. gdyby kierowcy mieli potężną motywację żeby jeździć bez fantazji to uwierz - nie dawalibyśmy tyle zarabiać grabarzom. popatrz na kary nakładane w innych państwach - tylko u nas jest taki luz. mój znajomy, niemiec, przyjechał niedawno mnie odwiedzić, po drodze na naszej krajówce przekroczył prędkość o 60km/h i nagrali go wideoradarem. zapłacił 500 zł. przyznał mi później, że jest szczęśliwy, że stało się to w Polsce. w Niemczech zatrzymali by mu za to na miesiąc prawo jazdy dostałby karę idącą powyżej tysiąca euro + prace społeczne. więc nie mów mi że to UK ma chore przepisy, tak jest w całej europie. trzeba się pilnować, dlatego tam jest o wiele wyższa kultura jazdy, a nie jak u nas - chamstwo i agresja, którą i ty prezentujesz.sad but true<br><hr>sadbuttrue
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/9/2012, 10:22

Komentatorzy napisał(a):Opinia dawcy nie jest niczym.zlym :) obys kiedys, czego ci nie zycze, nie potrzebowal jakiejs " czesci zapasowej" od wlasnie motocyklisty :) <br><hr>OdO<br>
Gdy spojrzeć w statystyki, to dawcami w przytłaczającej większości są powypadkowi kierowcy samochodów a nie motocykli...
<br><hr>Statystyk
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/9/2012, 14:16

Komentatorzy napisał(a):nie uwazam sie z niewiadomo kogo ale jak ktos pisze ze taka kara to jest jak najbardziej ok za cos tak zwylkego jak jazda na kole no to plzzzz az mi sie cos robi. Najlepiej kupic moto i jezdzic jak stara panna. Wiekszosci z nas nie spieszy sie do grobu. A kary w uk sa za duze co do takiej pierdoly. Jesli ktos opanowal jazde na kole to nie jest przeciez azzzz takim zagrozeniem zwlszcza ze miejca bylo az nadtto. :-) <br><hr>mAKU<br>
Komentatorzy napisał(a):i przez takich ignorantów jak ty mamy największą ilość wypadków śmiertelnych na drogach w europie mister maku. to nie tam kary są za duże, ale u nas za małe. gdyby kierowcy mieli potężną motywację żeby jeździć bez fantazji to uwierz - nie dawalibyśmy tyle zarabiać grabarzom. popatrz na kary nakładane w innych państwach - tylko u nas jest taki luz. mój znajomy, niemiec, przyjechał niedawno mnie odwiedzić, po drodze na naszej krajówce przekroczył prędkość o 60km/h i nagrali go wideoradarem. zapłacił 500 zł. przyznał mi później, że jest szczęśliwy, że stało się to w Polsce. w Niemczech zatrzymali by mu za to na miesiąc prawo jazdy dostałby karę idącą powyżej tysiąca euro + prace społeczne. więc nie mów mi że to UK ma chore przepisy, tak jest w całej europie. trzeba się pilnować, dlatego tam jest o wiele wyższa kultura jazdy, a nie jak u nas - chamstwo i agresja, którą i ty prezentujesz.sad but true<br><hr>sadbuttrue<br>
Nic o mnie nie wiesz a bedziesz mi gadal ze ignorantem jestem. Jezdze juz kilka ladnych lat i nigdy nie mialem wypadku. Koles jak widac na filmie mial duzo miejsca do puszek przed nim tez bylo daleko i w zaistnialych warunkach taka kara w porownaniu do zabicia tego 70 latka na moto to jest przesada. A w wiekszosci wypadkow z udzialem motocyklistow wine ponosi kierowca auta nie motocyklista. NIe jest to ignorancja jabys nie wiedzial, ale uwazam ze takie kary sa bez sensu. I jedyna kulture jazdy to widzialem faktycznie w Niemczech i Fr. W uk i tak jezdza jak slepe osly i kultury to tutaj maja tyle co swinia przy korycie. Wleka sie "szybkim pasem" pomimo ze lewy wolny i jeszcze maja pretensje jak sygnalizujesz im ze chcesz wyprzedzac. Uwazam ze jesli masz kawal szerokiej prostej to skoro masz te 1000cc to czemu by troche nie odkrecic na autostradzie. W niemczech limitu nie ma i jakos ludzie jezdza. :))<br><hr>mAKU
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/9/2012, 14:18

Komentatorzy napisał(a):Opinia dawcy nie jest niczym.zlym :) obys kiedys, czego ci nie zycze, nie potrzebowal jakiejs " czesci zapasowej" od wlasnie motocyklisty :) <br><hr>OdO<br>
Komentatorzy napisał(a):Gdy spojrzeć w statystyki, to dawcami w przytłaczającej większości są powypadkowi kierowcy samochodów a nie motocykli...
<br><hr>Statystyk<br>
no to ta opinia w taki razie sie wziela zz niby czego. FAkt jesli zapierdalasz 230km/h i sie montujesz na czolowke to nic z ciebie nie zostaje.<br><hr>OdO
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/9/2012, 19:43

Komentatorzy napisał(a):i przez takich ignorantów jak ty mamy największą ilość wypadków śmiertelnych na drogach w europie mister maku. to nie tam kary są za duże, ale u nas za małe. gdyby kierowcy mieli potężną motywację żeby jeździć bez fantazji to uwierz - nie dawalibyśmy tyle zarabiać grabarzom. popatrz na kary nakładane w innych państwach - tylko u nas jest taki luz. mój znajomy, niemiec, przyjechał niedawno mnie odwiedzić, po drodze na naszej krajówce przekroczył prędkość o 60km/h i nagrali go wideoradarem. zapłacił 500 zł. przyznał mi później, że jest szczęśliwy, że stało się to w Polsce. w Niemczech zatrzymali by mu za to na miesiąc prawo jazdy dostałby karę idącą powyżej tysiąca euro + prace społeczne. więc nie mów mi że to UK ma chore przepisy, tak jest w całej europie. trzeba się pilnować, dlatego tam jest o wiele wyższa kultura jazdy, a nie jak u nas - chamstwo i agresja, którą i ty prezentujesz.sad but true<br><hr>sadbuttrue<br>
Komentatorzy napisał(a):Nic o mnie nie wiesz a bedziesz mi gadal ze ignorantem jestem. Jezdze juz kilka ladnych lat i nigdy nie mialem wypadku. Koles jak widac na filmie mial duzo miejsca do puszek przed nim tez bylo daleko i w zaistnialych warunkach taka kara w porownaniu do zabicia tego 70 latka na moto to jest przesada. A w wiekszosci wypadkow z udzialem motocyklistow wine ponosi kierowca auta nie motocyklista. NIe jest to ignorancja jabys nie wiedzial, ale uwazam ze takie kary sa bez sensu. I jedyna kulture jazdy to widzialem faktycznie w Niemczech i Fr. W uk i tak jezdza jak slepe osly i kultury to tutaj maja tyle co swinia przy korycie. Wleka sie "szybkim pasem" pomimo ze lewy wolny i jeszcze maja pretensje jak sygnalizujesz im ze chcesz wyprzedzac. Uwazam ze jesli masz kawal szerokiej prostej to skoro masz te 1000cc to czemu by troche nie odkrecic na autostradzie. W niemczech limitu nie ma i jakos ludzie jezdza. :))<br><hr>mAKU<br>
nie muszę cię znac, wystarczą mi twoje wypowiedzi, żeby wyrobić sobie o tobie zdanie. dalsza dyskusja mija się z celem, masz swój tok myślenia i nie dopuszczasz innych argumentów - twoje prawo. jednak czy ci sie to podoba czy nie łamanie prawa to łamanie prawa i będzie karane w myśl obowiązujacych przepisów, a nie twojej wizji, że jak ktos ma litra pod dupą to mu wolno co chce na drodze. nie stary. chcesz się powyżywać - jedź na tor. skonczyłem i wiecej do tematu nie wracam<br><hr>sadbuttrue
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/9/2012, 21:11

Z jakiegos dziwnego powodu redakcja usunela moj post. Wiec napisze jeszcze raz: W UK w przeciwienstwie do polski prokuratura MUSI TOBIE udowodznic ze to TY kierowales pojazdem. Nie na odwrot. Udowodnienie tego sprowadza sie zazwyczaj do przyznania do winy. Jezeli jednak bedziesz uparcie twierdzil ze to nie ty kierowales pojazdem to sad nie jest w stanie ci nic zrobic chyba ze zostales przylapany na goracym uczynku. Wiec jeszcze raz napisze ze glupio zrobil ze sie przyznal. Prosze politycznie poprawnych (co mniej wiecej rowna sie z niepelnosprytnymi umyslowo) o nie usuwanie posta. Dziekuje za uwage.<br><hr>zxer
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/9/2012, 22:19

Wyprzedził mnie wieczorem koleś na gumie, którego zauważyłem dopiero gdy mnie mijał. Dlaczego tak późno?
Bo reflektor oświetla chmury a jadący z przodu widzi w lusterku za sobą tylko noc! Chwała Najwyższemu, że akurat nie zmieniałem pasa ruchu. Pomyślcie o tym!!!!!!!!!!<br><hr>wozak
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 24/9/2012, 07:40

Na uwagę zasługuje wysoka kara dla wariata "na gumie". Tak powinno się karać wariatów drogowych. Co do śmiertelnego wypadku, to aż mi się wierzyć nie chce, że na tym koniec. Zawsze w przypadku wypadku ze skutkiem śmiertelnym toczy się postępowanie prokuratorskie. Nie chce mi się wierzyć, aby w GB było inaczej. Jeżeli by tak było to jest to absurd.<br><hr>Gnypek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 24/9/2012, 13:54

Komentatorzy napisał(a):Na uwagę zasługuje wysoka kara dla wariata "na gumie". Tak powinno się karać wariatów drogowych. Co do śmiertelnego wypadku, to aż mi się wierzyć nie chce, że na tym koniec. Zawsze w przypadku wypadku ze skutkiem śmiertelnym toczy się postępowanie prokuratorskie. Nie chce mi się wierzyć, aby w GB było inaczej. Jeżeli by tak było to jest to absurd.<br><hr>Gnypek<br>
Moj znajomy stracil noge w wypadku na moto laska wyjechala z podporzadkowanej i prost w bok mu przylozyla. Dostala 500 f kary i 9 ptk. Nic pozatym. Sad but true.
<br><hr>mAKU
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości

na górê