Aprilia RS50 błąd po regulacji.
• Strona 1 z 1
Aprilia RS50 błąd po regulacji.
Witam! Nie dawno kupiłem aprilke i gdy jeździłem nią po kupnie jechała ok. 97 km/h. Zawiozłem ją do regulacji do mechanika zajmującego się 50-tkami ponieważ chwile blokowało ją przy 6 tyś. obrotów. Wyregulował ją, świetnie śmiga ale teraz v-max to 86 km/h... Co może być przyczyną, że tak zwolnił? Mechanik coś mówił że coś wyregulował mi tłumnik żeby mniej palił (miałem założony tłumnik arrow gdy kupiłem rs'ke). Czy może to mieć jakiś związek ? Jak zwiększyć v-max? Z góry dzięki.
APRILIA RS 50!
- rsf0rever
- Świeżak
Zawiozłeś skuter do mechanika na regulację gaźnika, a teraz chcesz po nim poprawiać, było od razu to zrobić po swojemu. Prawdopodobnie przed regulacją dostawał więcej paliwa i nie zawsze mógł je przepalić i dlatego miałeś dziurę w obrotach, za to przy wyższych obrotach dawało mu to więcej mocy, a teraz dostaje tyle ile trzeba wszystkiego, dziury nie ma, ale też trochę zwolnił.
To normalne, że przy rozregulowanym gaźniku będziesz miał lepszy dół lub górę, oczywiście najlepiej dla silnika jest to wypośrodkować, czyli tak jak masz teraz.
To normalne, że przy rozregulowanym gaźniku będziesz miał lepszy dół lub górę, oczywiście najlepiej dla silnika jest to wypośrodkować, czyli tak jak masz teraz.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości