Miękka klamka
• Strona 1 z 1
Miękka klamka
Witam wymieniłem klocki hamulcowe, odpowietrzyłem układ tzn gdy odkręcam odpowietrznik leci sam czysty płyn bez powietrza, i efekt hamowania jest taki sam jak przed wymianą, klamka wchodzi do samej manetki, nie wiem jak temu zaradzić, czy to jest wina tego że mam jeszcze jakieś powietrze, w co wątpie, odpowietrzałem zgodnie z zasadami. z góry dzięki za pomoc
- daderga
- Świeżak
Zeby dobrze odpowietrzyc trzeba 2-3 zbiorniczki wypompowac zeby powietrze zeszlo z przewodow. napelnialez zbiorniczek tak zeby nie zassalo powietrza ? Dobrze wyczysciles tloczki ? nie ma gdzies na nich wyciekow ?
tea who you yea bunny
-
zxer - Stały bywalec
jeszcze jedno - powietrze moze byc zaraz za tloczkiem ale moze nie przejsc bo klamka nie jest odbijana do konca. czyli musisz klamke poluzowac i dopiero wtedy odpowietrzac
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Przeciez kolega napisal, ze mial zepsute hamulce przed wymiana klockow i nie wiem dlaczego po wymianie mialy by sie naprawic? Albo siadla pompka albo ktorys zacisk? Jakos trzeba to znalezc, moze nie ma plynu? Metod jest wiele 

-
mirekm71 - VIP Åšcigacz.pl
-
maatiaas - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości