Osiedla + Motocykl
• Strona 1 z 1
Osiedla + Motocykl
Witam, nie wiedziałem gdzie dodać ten temat, więc daje go tutaj - chodzi mi o jeżdżenie po osiedlach motorem dokładnie to Yamahą dt 125 - Brak rejestracji i prawka, na tych osiedlach są drogi gruntowe, czyli piasek, kamienie itp itd .. i tu właśnie jest to pytanie, czy moje tam sobie jeździć? dodam, że policja bardzo często tam nie jeździ.
- Jakubosss
- Świeżak
Trax napisał(a):jeśli na wjazdach w drogi osiedlowe jest znak strefa ruchu to obowiązują tam przepisy kodeksu drogowego jeśli nie to rób co chcesz
A strefa zamieszkania?

Dodatkowo wcale nie takie rób co chcesz:
Art. 98 kw napisał(a):Kto, prowadząc pojazd poza drogą publiczną, strefą zamieszkania lub strefą ruchu, nie zachowuje należytej ostrożności, czym zagraża bezpieczeństwu innej osoby, podlega karze grzywny albo karze nagany.
Pojazd z homologacją bez dowodu... ? Zdecydowanie mogą się przyczepić.
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
tyle że brak dokumentów nie ma nic do ostrożności i bezpieczeństwa - jeśli nie jesteś na drodze publicznej nikt nie może wymagać od ciebie dokumentów które są wymagane do poruszania się po drogach publicznych...
- Trax
- Świeżak
Przeczytaj po kolei
Art 98 odniosłem tutaj do twojego "co chcesz", jeśli policaj zechce to może uznać że stworzyłeś zagrożenie dla bezpieczeństwa i nic mu nie zrobisz.
Jeśli jesteśmy poza "drogą publiczną, strefą zamieszkania lub strefą ruchu", to na przykład prawo jazdy nie jest potrzebne. Z tym że DT125 bez dowodu może wzbudzić pewne podejrzenia.

Art 98 odniosłem tutaj do twojego "co chcesz", jeśli policaj zechce to może uznać że stworzyłeś zagrożenie dla bezpieczeństwa i nic mu nie zrobisz.
Jeśli jesteśmy poza "drogą publiczną, strefą zamieszkania lub strefą ruchu", to na przykład prawo jazdy nie jest potrzebne. Z tym że DT125 bez dowodu może wzbudzić pewne podejrzenia.
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
pisząc co chcesz miałem na myśli że nie potrzebuje żadnych dokumentów do jazdy ani on ani moto a nie że ma skakać staruszkom nad głowami
Podejrzenia może wzbudzić ale jedyne co mogą zrobić to sprawdzić czy nie kradziony i tyle.

Podejrzenia może wzbudzić ale jedyne co mogą zrobić to sprawdzić czy nie kradziony i tyle.
- Trax
- Świeżak
Nie, nie - motor nie ma homologacji ani dowodów
A kupiony legalnie, papiery sÄ…
Na moich osiedlach nie ma znaków, są skrzyżowania, ale właśnie bez znaków - nie za dużo jeździ tu aut, jak już to w południe, co drogi to jest ona piaszczysta, przedziela ją tylko jedna szosa, za którą nawet nie mam zamiaru wyjechać:)
O, mam nawet zdjęcie - z jakąś panią ( Z internetu wziąłem ;P )
http://d.wiadomosci24.pl/g2/c5/76/15/10 ... 4e8_p.jpeg
Takie drogi sÄ…

A kupiony legalnie, papiery sÄ…
Na moich osiedlach nie ma znaków, są skrzyżowania, ale właśnie bez znaków - nie za dużo jeździ tu aut, jak już to w południe, co drogi to jest ona piaszczysta, przedziela ją tylko jedna szosa, za którą nawet nie mam zamiaru wyjechać:)
O, mam nawet zdjęcie - z jakąś panią ( Z internetu wziąłem ;P )
http://d.wiadomosci24.pl/g2/c5/76/15/10 ... 4e8_p.jpeg
Takie drogi sÄ…
- Jakubosss
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości