MICHELIN AC10 opinie
• Strona 1 z 1
MICHELIN AC10 opinie
Witam
Chciałbym aby ktoś się wypowiedział na temat opon MICHELIN AC10 .
Szukam opony do amatorskiego motocrossu . Czy ta opona będzie sie nadawała ?
Pozdrawiam
Wiktor
Chciałbym aby ktoś się wypowiedział na temat opon MICHELIN AC10 .
Szukam opony do amatorskiego motocrossu . Czy ta opona będzie sie nadawała ?
Pozdrawiam
Wiktor
Yamaha YZ 125 , Ducati 848 ;d
- wiktorgre
- Świeżak
każdy michaś się nadaje, są po prostu świetne, amatorski mx tzn? jaki teren? piach, zwir, ziemia, beton? twarda ziemia?
jakie podłoże na ogół?
jakie podłoże na ogół?
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Siema a ja mam pytanie czy te opony nadaja sie na ziemie twarda i czasami żwir i piach ??? No i na dojazd z 10km po betonie.
- Fantas3k
- Bywalec
AC10 ma homologację na szosę więc da radę.
Na piachu szału nie narobi.
Na piachu szału nie narobi.
Remonty i tuning silników, zawieszeń, tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów. Honowanie Nicasilu. Części i akcesoria. tel. 607198003 http://WWW.MOTO-KORN.PL (otwórz link)
-
MJR128 - VIP Åšcigacz.pl
ale tak jak kolega napisał amatorszczyzna więc dla niego sekundy i cerntymetry nie są tak ważne
i nie odczuje zbytnio różnicy jeżeli miał by co innego np michasia crosscompetition itp itd
tak więc oponka jak najbardziej zdatna do tego co chce robic+długa wytrzymałosc

tak więc oponka jak najbardziej zdatna do tego co chce robic+długa wytrzymałosc

-
Bostorn - Moderator
poczytaj opinie w necie,
opona o sredniej przyczepnosci w ekstremalnych warunkach, za to bardzo wytrzymala nawet na asfalcie. tyle w temacie :d
opona o sredniej przyczepnosci w ekstremalnych warunkach, za to bardzo wytrzymala nawet na asfalcie. tyle w temacie :d
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Dzieki koledzy , zamówiłem te oponki . Zastanowiło mnie jednak taka sprawa ze wysokość Środkowej kostki ma ta opona 1 cm ( zamówiłem nowa ) moja stara opona była to scorpion była długo używaną i miała kostkę wysokości również około 1 cm . Czym jest to spowodowane dlaczego te opony AC 10 maja taki niska kostkę ? AC 10 na pewno sa nowe , nieużywane . Pozdrawiam
Wiktor
Wiktor
Yamaha YZ 125 , Ducati 848 ;d
- wiktorgre
- Świeżak
opony Enduro mają mniejszą kostkę, przepisy tego wymagają i bezpieczenstwo, jest mniejsze ryzyko wpadnięcia w poslizg na niższej kostce, ale ja tam się nie znam na tym, takie moje przypuszczenie, pewnie chodzi tez o jakies opory, spalanie, i srodowisko jak zwykle 

-
Bostorn - Moderator
nie chodzi o zadne srodowisko. po prostu opony crossowe maja wyzsza kostke. opony enduro nizsza i to jest i bedzie tak zawsze
zalezy jeszcze od przeznaczenia laczka itp. ac-10 jest uniwersalna dosyc. gdyby miala wyzsza kostke mogla by sie zbyt szybko rwac na twardej nawierzchni. 2 sprawa to taka ze opony enduro praktycznie nie traca przyczepnosci po widocznym zuzyciu. oczywiscie im ostrzejsza kostka tym lepiej rwie. ale w przypadku opon crossowych wystarczy lekko zaokraglic opone zeby stosunkowo do enduro drastycznie stracila swoje wlasciwosci. gdzies kiedys widzialem rozpiske ile mm wysokosci maja srednio opony mx ile enduro ile duro takze sie nie przejmuj tylko zakladaj i oraj pola
Lubie to
Bostorn

Lubie to

Bostorn
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Mam te oponki w Kawasaki KMX 125, gdy je kupiłem to byłem parę razy w bardzo różnym terenie i spisywały się naprawdę bardzo dobrze
Potem jakoś przestałem jeździć w terenie i tylko asfalt to przód mi się starł dopiero po jakichś 5-6 tys km na samym asfalcie a tył mam jeszcze około połowy bieżnika więc oponki ogólnie super 

- Lestek9
- Świeżak
a ja juz pisalem ale napisze jeszcze raz, na przod ac-10 jest wg mnie srednia. duzo lepiej jest kupic pirelli scorpion ich tam jest kilka rodzai. ale cena podobna a sporo lepiej sie trzyma. moze na asfalcie nie zachowa sie tak jak ta ac-10 ( chodz i ona jak jest waska nie jest bardzo stabilna ) to w terenie scorpion na pewno duzo lepiej sie by zachowywal.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości