Chopper dla wysokiego kierowcy
• Strona 1 z 1
Chopper dla wysokiego kierowcy
Cześć,
Jakie wymiary powinien miec motor żeby kierowca o wzroście ok 2m nie wyglądał na nim śmiesznie?
Zakładam że chodzi przede wszystkim o wysokość siedzenia? Czy 710mm już będzie dobrze?
Jakiego choppera polecilibyscie dla takiej osoby? Jakiegoś z tych tańszyh najlepiej, pojemność poniżej 1000.
Pozdrawiam
Jakie wymiary powinien miec motor żeby kierowca o wzroście ok 2m nie wyglądał na nim śmiesznie?

Jakiego choppera polecilibyscie dla takiej osoby? Jakiegoś z tych tańszyh najlepiej, pojemność poniżej 1000.
Pozdrawiam
- piote
- Świeżak
Czołem,
Chyba mamy podobny dylemat, bo ja mam 197 cm wzrostu.
Na jakimkolwiek czopku nie siedziałem (włączając Intrudera M 1800, który wydaje się byc duzym motocyklem) zawsze obijałem sobie kolana manetkami.
Rozwiązaniem dla mnie jest sportowy-turystyk, który wymusza trochę inna pozycję - bardziej wyprostowaną. Ja zakupiłem Suzuki V-Strom 1000 i jest, jak dla mnie, wygodny, a i parametry silnika odpowiednie. Dla dwumertowca wygodna jest też Yamaha FJR1300 i, co zdziwiło mnie ostatnio, Hayabusa..., którą (choć zaraz pewnie polecą kosy) traktuję raczej jako motocykl turystyczny z ostrym zacięciem sportowym.
Pozdro
Chyba mamy podobny dylemat, bo ja mam 197 cm wzrostu.
Na jakimkolwiek czopku nie siedziałem (włączając Intrudera M 1800, który wydaje się byc duzym motocyklem) zawsze obijałem sobie kolana manetkami.
Rozwiązaniem dla mnie jest sportowy-turystyk, który wymusza trochę inna pozycję - bardziej wyprostowaną. Ja zakupiłem Suzuki V-Strom 1000 i jest, jak dla mnie, wygodny, a i parametry silnika odpowiednie. Dla dwumertowca wygodna jest też Yamaha FJR1300 i, co zdziwiło mnie ostatnio, Hayabusa..., którą (choć zaraz pewnie polecą kosy) traktuję raczej jako motocykl turystyczny z ostrym zacięciem sportowym.
Pozdro
DL1000 -> Yamaha MT01 -> Hayabusa
-
Hube - Świeżak
yamahe v-max ale ma 1200 albo honde shadow 750 , dragstera 600 ew. viargo co wolisz i zalezy ile masz kasy
- mateo Fazer 600
- Świeżak
nie, nie, Virago, Dragstar czy Shadow na 100% będą za małe. DL1000 jak najbardziej, może duże nakedy? One niestety przekraczają warunek 1000ccm, ale są odpowiednio duże. Buzą pomyka znajomy o wzroście pow. 200cm i jest zadowolony a i nie wyglada na niej jak na kocie 

No hope. no cure. No problem.
-
Terror - Administrator
heh a mi wlasnie chodzi tylko i wylacznie o choppera
No dobra, a jesli by odrzucic zalozenie ze pojemnosc < 1000 to co wtedy? POdalem takie ogranicznie bo bedzie to moj pierwszy motor i sie troche boje od razu przesadzić z mocą
A poza tym wioadomo - $$ 

- piote
- Świeżak
- mateo Fazer 600
- Świeżak
w chopperach nie ma tak wielce odczuwalnej mocy, także 1000cc to nie musi być granica. różnica jest w momencie obrotowym głównie. rzadko się zdarza, że motor taki z pod pupy ucieka. raczej z wagą możesz mieć problem, bo niektóre podchodzą pod 300 kg. dlatego gmole polecam od razu zamontować w nowym moto. zrób jak mówi terror, ew idź do salonu jakiegoś pomierzyć, czy moto są dobrej wielkości.
1952 SHL M-04
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
- michael
- Bywalec
Kup jakiegoś z wysuniętymi podnóżkami. Powinno rozwiązać problem, ale rzeczywiście przy takim wzroście pomyśl o czymś powyżej litra.
- wrażliwy_roman
- Świeżak
Siema !
Mój kumpel planuje zakup pierwszego motocykla i ma podobny problem. 205 cm wzrostu 100kg żywej wagi
Co byście polecili? Czy motocykle poniżej 1000ccc całkowicie odpadają? Myslalem np. o Suzuki DR 650 lub 800 BIG ? Bo w gre jak wiadomo wchodzi też kasa. ( do 9tyś ). Dzięki, pozdrawiam 
Mój kumpel planuje zakup pierwszego motocykla i ma podobny problem. 205 cm wzrostu 100kg żywej wagi

- maciasy
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości