[Shoei Neotec] Lewy szczękowy: Shoei Neotec vs....
• Strona 1 z 2 • 1, 2
[Shoei Neotec] Lewy szczękowy: Shoei Neotec vs....
Dyskusja na temat: Lewy szczękowy: Shoei Neotec vs. Schuberth C3
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Lewy szczękowy: Shoei Neotec vs. Schuberth C3
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Lewy szczękowy: Shoei Neotec vs. Schuberth C3
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
Skoro wynik testu jest remisowy to dlaczego ocena końcowa się różni
Shoei 5+
Schuberth 3+
cos tu nie gra
<br><hr>Lufi
Shoei 5+
Schuberth 3+
cos tu nie gra

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mała redaktorska pomyłka, która została już naprostowana.Komentatorzy napisał(a):Skoro wynik testu jest remisowy to dlaczego ocena końcowa się różni
Shoei 5+
Schuberth 3+
cos tu nie gra<br><hr>Lufi<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zależało mi na bezpiecznym i cichym kasku. Czytałem wiele pozytywnych opinii i nt Schuberta C3 i skusiłem się na zakup. Trochę się zawiodłem, bo nie jest tak cichy jak oczekiwałem . Mimo wszystko na dłuższych trasach używam stoperów. Zauważyłem, że przyczyną hałasu jest owiewka w moim Intruderze. Testowałem go na Suzuki GSR i było znacznie ciszej. Drugą rzeczą, która mocno mnie wkurza, to zapięcie, które uwiera mnie w krtań. Poza tym jest super:wygodny i lekki, szczęka łatwo otwiera się i zamyka, wentylacja ok, nigdy mi nie zaparował. <br><hr>mg
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Na plus Schubertha jest jeszcze dedykowany, montowany w dolny kołnierz zestaw komunikacji Scala Rider. W Shoei tego nie uświadczysz... A tak - zapewne kaski różnią się niuansami ;D Wybieram C3<br><hr>@RKHAM
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
szkoda ze nikt nie napisal w ktorym latwiej sie wizjer sciaga i zaklada. Mi czesto sie zdarza przypinac hauer lancuchem do moto za szczeke<br><hr>zxer
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jeden importer, jedno włażenie pomiędzy pośladki. Dwóch zwycięzców- jakie to wszystko piękne i kolorowe. Czytam polskie portale i gazety o motocyklach i mam odruch wymiotny. Kółko wzajemnej adoracji. Czekam na testy rodem z topgear. Dostają wszyscy i po równo. Tyle że clarkson nie musi włazić w tyłek importerom, sklepom i całemu lobby żeby się utrzymać na powierzchni. Wy płyniecie, ale kra już zamarza...<br><hr>stasbeznel
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Kup oba kaski, przejedz w nich 20k i zrob swoje wlasne porownanie, a nie placzesz jak lysy nad grzebieniem<br><hr>zxerKomentatorzy napisał(a):Jeden importer, jedno włażenie pomiędzy pośladki. Dwóch zwycięzców- jakie to wszystko piękne i kolorowe. Czytam polskie portale i gazety o motocyklach i mam odruch wymiotny. Kółko wzajemnej adoracji. Czekam na testy rodem z topgear. Dostają wszyscy i po równo. Tyle że clarkson nie musi włazić w tyłek importerom, sklepom i całemu lobby żeby się utrzymać na powierzchni. Wy płyniecie, ale kra już zamarza...<br><hr>stasbeznel<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ehh, kolejny konspirator-niedowiarek. Och gdybym miał złotówkę za każdy taki zarzut... <br><hr>BoczoKomentatorzy napisał(a):Jeden importer, jedno włażenie pomiędzy pośladki. Dwóch zwycięzców- jakie to wszystko piękne i kolorowe. Czytam polskie portale i gazety o motocyklach i mam odruch wymiotny. Kółko wzajemnej adoracji. Czekam na testy rodem z topgear. Dostają wszyscy i po równo. Tyle że clarkson nie musi włazić w tyłek importerom, sklepom i całemu lobby żeby się utrzymać na powierzchni. Wy płyniecie, ale kra już zamarza...<br><hr>stasbeznel<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
obydwa kaski to kupa pod względem tłumienia hałasu!Komentatorzy napisał(a):c3 to kask kultowy, reszta to naśladowanie. <br><hr>jarząbek<br>
Jeden wielki bełkot o cichości. Moja przygoda zaczęła się od shoeia a skończyła na schubercie. jeździłem w obydwu kaskach i obydwa pod względem tłumienia hałasu nie są nawet w 1/10 tak dobre jak opisują to spece od marketingu! shoeia oddałem na drugi dzień op przejechaniu 80km i kazałem sprowadzić schuberta. Ręce mi opadły a w zasadzie uszy gdy przekonałem się na własnej skórze że w kasku za ponad 2000zł nie można jeździć bez stoperów. Pod względem wygody to japończyk ma plusa za możność zdjęcia go i założenia bez konieczności podnoszenia szczęki co w niemcu jest nie do wykonania.
PRZED ZAKUPEM TESTUJCIE i jszcze raz TESTUJCIE bo siÄ™ rozczarujecie i to mocno!!!!<br><hr>tomek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ciekawa opinia. Jakie kaski Twoim zdaniem są najcichsze? Napisz modele,dla mnie to ważne przy poszukiwaniu cichcego kasku<br><hr>WigwamKomentatorzy napisał(a):c3 to kask kultowy, reszta to naśladowanie. <br><hr>jarząbek<br>Komentatorzy napisał(a):obydwa kaski to kupa pod względem tłumienia hałasu!
Jeden wielki bełkot o cichości. Moja przygoda zaczęła się od shoeia a skończyła na schubercie. jeździłem w obydwu kaskach i obydwa pod względem tłumienia hałasu nie są nawet w 1/10 tak dobre jak opisują to spece od marketingu! shoeia oddałem na drugi dzień op przejechaniu 80km i kazałem sprowadzić schuberta. Ręce mi opadły a w zasadzie uszy gdy przekonałem się na własnej skórze że w kasku za ponad 2000zł nie można jeździć bez stoperów. Pod względem wygody to japończyk ma plusa za możność zdjęcia go i założenia bez konieczności podnoszenia szczęki co w niemcu jest nie do wykonania.
PRZED ZAKUPEM TESTUJCIE i jszcze raz TESTUJCIE bo siÄ™ rozczarujecie i to mocno!!!!<br><hr>tomek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jak zwykle testy najdroższych z możliwych rzeczy... Nie każdy chce kupować z górnej półki. Najlepsze są test te, ktore najbardziej się przydają, czyli rzeczy ze średniej półki cenowej. Inaczej taki tekst czyta się jako ciekawostkę...<br><hr>metal
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mogę napisać to samo....nie każdy kupuje ze średniej półki i nie każdemu test średnich produktów się przyda. Nie chcesz to nie czytaj.... A testy potrzebne są produktów z górnej, średniej czy niskiej półki, każdy sobie przeczyta co go interesuje.Komentatorzy napisał(a):jak zwykle testy najdroższych z możliwych rzeczy... Nie każdy chce kupować z górnej półki. Najlepsze są test te, ktore najbardziej się przydają, czyli rzeczy ze średniej półki cenowej. Inaczej taki tekst czyta się jako ciekawostkę...<br><hr>metal<br>
Ja osobiście jeżdżę na motocyklu, którego wartość równa się rzeczom jakie mam na sobie bo stawiam na wygodę i bezpieczeństwo....<br><hr>tytusin
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Z tego co wiem importerzy są różni....<br><hr>tytusinKomentatorzy napisał(a):Jeden importer, jedno włażenie pomiędzy pośladki. Dwóch zwycięzców- jakie to wszystko piękne i kolorowe. Czytam polskie portale i gazety o motocyklach i mam odruch wymiotny. Kółko wzajemnej adoracji. Czekam na testy rodem z topgear. Dostają wszyscy i po równo. Tyle że clarkson nie musi włazić w tyłek importerom, sklepom i całemu lobby żeby się utrzymać na powierzchni. Wy płyniecie, ale kra już zamarza...<br><hr>stasbeznel<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
NIe wiem czy c3 jest kultowy, ale na pewno jest delikatny. W moim juz wyfrunal suwak gornego wlotu powietrza i, co gorsza, popekaly dolne panele. Naprawa to ok. 250 pln, bo kask spoza sieci dealerskiej. Najciekawsze sa te dolne plastiki... Ktos jeszcze tak mial, czy to moj indywidualny przypadek? Dodam, ze nigdzie nim nie uderzylem i bardzo dbam o te skorupe. POza tym, kask jest ok, choc bez rewelacji.<br><hr>dodekKomentatorzy napisał(a):c3 to kask kultowy, reszta to naśladowanie. <br><hr>jarząbek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Gowniane graty z niskiej i sredniej polki niczym sie nie roznia, co tu testowac?<br><hr>Wujek Dobra RadaKomentatorzy napisał(a):jak zwykle testy najdroższych z możliwych rzeczy... Nie każdy chce kupować z górnej półki. Najlepsze są test te, ktore najbardziej się przydają, czyli rzeczy ze średniej półki cenowej. Inaczej taki tekst czyta się jako ciekawostkę...<br><hr>metal<br>Komentatorzy napisał(a):Mogę napisać to samo....nie każdy kupuje ze średniej półki i nie każdemu test średnich produktów się przyda. Nie chcesz to nie czytaj.... A testy potrzebne są produktów z górnej, średniej czy niskiej półki, każdy sobie przeczyta co go interesuje.
Ja osobiście jeżdżę na motocyklu, którego wartość równa się rzeczom jakie mam na sobie bo stawiam na wygodę i bezpieczeństwo....<br><hr>tytusin<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Gdybyś miał złotówkę za każdy taki zarzut to nie musiał byś wszystkiego oblewać lukrem. Myślę że każdy kto czyta test kasku chciałby dowiedzieć się przedewszystkim o jego wadach. A na to niema miejsca. Test powinien być testem a nie reklamą. Myślę jednak że tak przywykłeś już do tego że to reklama że nie jesteś w stanie być obiektywny.<br><hr>stasbeznelKomentatorzy napisał(a):Jeden importer, jedno włażenie pomiędzy pośladki. Dwóch zwycięzców- jakie to wszystko piękne i kolorowe. Czytam polskie portale i gazety o motocyklach i mam odruch wymiotny. Kółko wzajemnej adoracji. Czekam na testy rodem z topgear. Dostają wszyscy i po równo. Tyle że clarkson nie musi włazić w tyłek importerom, sklepom i całemu lobby żeby się utrzymać na powierzchni. Wy płyniecie, ale kra już zamarza...<br><hr>stasbeznel<br>Komentatorzy napisał(a):Ehh, kolejny konspirator-niedowiarek. Och gdybym miał złotówkę za każdy taki zarzut... <br><hr>Boczo<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
LS2-FF369 - klasa sama w sobie<br><hr>garam_masalaKomentatorzy napisał(a):c3 to kask kultowy, reszta to naśladowanie. <br><hr>jarząbek<br>Komentatorzy napisał(a):obydwa kaski to kupa pod względem tłumienia hałasu!
PRZED ZAKUPEM TESTUJCIE i jszcze raz TESTUJCIE bo się rozczarujecie i to mocno!!!!<br><hr>tomek<br>Komentatorzy napisał(a):Ciekawa opinia. Jakie kaski Twoim zdaniem są najcichsze? Napisz modele,dla mnie to ważne przy poszukiwaniu cichcego kasku<br><hr>Wigwam<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości