Zobacz wątek - Klasa kombinezonów
NAS Analytics TAG

Klasa kombinezonów

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Klasa kombinezonów

Postprzez LC » 18/8/2012, 17:54

Czołem,

Tak się zastnawiam - kiedy mówi się o "najlepszych" kaskach, padają z reguły marki takie jak Arai, Shoei i Schuberth. Kiedy mówi się o "najlepszych" butach, padają z reguły marki takie jak Sidi czy Alpinestars.

Jak to jest z kombinezonami? Na razie jeszcze jeżdżę jeszcze w tekstyliach, ale wraz ze zmianą moto na koniec sezonu planuję kupić również dwuczęściowe kombi. Jakimi marki są "najlepsze" w tej kategorii?

Piszę "najlepsze" w cudzysłowie, bo to taka generalizacja i wiadomo, że znajdą się motórzyści, którzy za nic nie zmienią swojego kasku Nolana czy butów Adrenaliny i to te marki będą dla nich "najlepsze". Tutaj pytam o marki o najlepszej renomie, a nie znam się na tym kompletnie. Jedyne firmy, których nazwy dotąd obiły mi się o uszy to Berrik, Arlen Ness i Spidi.

Dzięki,
LC
LC
Świeżak

Postprzez ZooL » 19/8/2012, 16:29

najlepsze to pewnie te robione na zamowienie pod siebie, seryjny nigdy nie bedzie tak dopasowany.
ZooL
Świeżak

Postprzez lucyfer78 » 19/8/2012, 17:00

Z kombi na wysokim poziomie to przeglÄ…daj:
DAINESE - każdy się zabija żeby zaszpanować znaczkiem :)
SPIDI - Taki czarny koń, świetna jakość i nie jest oklepane jeszcze u nas (coś jak Arai). Jest mało sklepów w Polsce. Na bank widziałem w moto-akcesoriach.
ARLEN NESS - dobre nie miałem nigdy do czynienia z dużą ilością reklamacji
BERIK - tańszy Arlen więc spoko można brać
ALPINE STAR - wszyscy mówią, że kombi na ten rok się zeszmaciło. Może na przyszły coś będzie lepiej
lucyfer78
Świeżak

Postprzez LC » 20/8/2012, 10:10

lucyfer78 napisał(a):Z kombi na wysokim poziomie to przeglądaj:
DAINESE - każdy się zabija żeby zaszpanować znaczkiem :)
SPIDI - Taki czarny koń, świetna jakość i nie jest oklepane jeszcze u nas (coś jak Arai). Jest mało sklepów w Polsce. Na bank widziałem w moto-akcesoriach.
ARLEN NESS - dobre nie miałem nigdy do czynienia z dużą ilością reklamacji
BERIK - tańszy Arlen więc spoko można brać
ALPINE STAR - wszyscy mówią, że kombi na ten rok się zeszmaciło. Może na przyszły coś będzie lepiej

Dzięki!

Spidi na pewno ma też warszawska Honda Plaza - wycofali się z Berrika i Arlena i teraz mają całość oferty Spidi u siebie.

A Dainese - czy to tylko znaczek, czy idzie za tym jakość?

LC
LC
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości

na górê