Zobacz wÄ…tek - GSX-R 600 SRAD bardzo niskie podcisnienie
NAS Analytics TAG

GSX-R 600 SRAD bardzo niskie podcisnienie

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

GSX-R 600 SRAD bardzo niskie podcisnienie

Postprzez 2pac » 9/8/2012, 10:12

Witam. Mam nietypowy problem. Pacjent : gsxr 600 srad . Objawy : bark mocy do 2,5 tys obrotów , problemy przy ruszaniu , trzeba ruszać z wyższych obrotów bo inaczej zgaśnie. Powyzej 3 tys obrotów idzie jak trzeba. Często obroty sie "zawieszają" po przegazówce w okolicach 2 tys obrotów i po chwili spadają poniżej 1tys. Motocykl nie reaguje na kręcenie śruba od regulacji obrotów. nie jest możliwe ustawienie obrotów w zakresie 1300/1400.

Po podłączeniu wakuometra słupki podciśnienia ledwo się podnoszą , max 10mm/hg gdzie prawidłowa wartość to około 20mm/hg.
Pierwsza diagnoza to ze jest za ubogo i dlatego nie ma podciśnienia. Jednak podnoszenie poziomów pływaków nawet o 3mm nie daje żadnych rezultatów. Tak samo nic nie daje kręcenie śrubami składu mieszanki. Króćce szczelne , gaźniki wyczyszczone , iglice w środkowej pozycji , membrany w gaźnikach ok. Luzy zaworowe tez w porządku a ciśnienie sprężania to 12bar , świece iskrę maja.

Nie mam już pomysłów co może być przyczyna takiego zachowania silnika. Może ktoś z forumowiczów przerabiał podobny temat ? Pozdrawiam
2pac
Świeżak

Postprzez RUTRA.RD » 14/8/2012, 09:40

jedyne co mi przychodzi do glowy to wypad na droge i jechac powyzej 3 tys obrotow przez jakis dystans np 100 km i sprawdzic kolor swiec

dla mnie to gazniki lub lewe powietrze zasysa

znam 2 cbr f4 co maja podobny problem i nie doszlismy co to jest a z jedna byla ostra walka
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
RUTRA.RD
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê