Yamaha yz 450f problem
• Strona 1 z 1
Yamaha yz 450f problem
Witam, jestem nowy na forum więc najpierw się przy-witam
Mam problem z moja yamaha taki, wczoraj wymieniłem olej przejechałem się kawałek po lesie i podczas postoju chciałem sprawdzić stan, gdy odkręciłem bagnet olej zaczął uciekać pod dużym ciśnieniem. Dziwna sprawa bo wymieniałem olej już nie raz i takie czegoś nie miałem, może jakoś się zapowietrzyło? Problem mam też ze śrubką która się odkręca żeby olej z ramy zlać do silnika może to tez przez to?... Proszę o poradę i pozdrawiam

Mam problem z moja yamaha taki, wczoraj wymieniłem olej przejechałem się kawałek po lesie i podczas postoju chciałem sprawdzić stan, gdy odkręciłem bagnet olej zaczął uciekać pod dużym ciśnieniem. Dziwna sprawa bo wymieniałem olej już nie raz i takie czegoś nie miałem, może jakoś się zapowietrzyło? Problem mam też ze śrubką która się odkręca żeby olej z ramy zlać do silnika może to tez przez to?... Proszę o poradę i pozdrawiam

- iBaLi
- Świeżak
czy wymieniales olej zgodnie z zaleceniami ksiazki serwisowej ? nie wiem czy tam sie przypadkiem ramy nie odpowietrza. nie powinno byc cisnienia bo przed nadmiarem cisnienia chroni odma
jak jest cisnienie moze wywalic uszczelki. oczywiscie mowa na zgaszonym silniku

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
książki serwisowej nie mam, wymieniałem tak jak zwykle się to robi
najpierw odkręciłem tą śrubkę od ramy (odpowietrznik?) i czekałem aż olej się zleje, później wymieniłem filtr i zalałem nowy olej. W sumie co mogłem źle zrobić?
może faktycznie być tak jak mówi kolega zbyho i nie potrzebnie się boje... muszę jeszcze raz go zalać i zobaczyć co będzie. dzięki za odpowiedzi 

- iBaLi
- Świeżak
to czas najwyzszy zeby ksiazke sobie sprawic, w internecie za darmo mozesz pobrac. na 100% nie moze byc nadmiernego cisnienia w silniku. jak na zgaszonbym silniku odkrecasz i wywala cisnienie ( syczy ) to jest na 100% cos nie tak
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 9 gości