Słabo wychodzi na obroty?
• Strona 1 z 1
Słabo wychodzi na obroty?
Witam. Posiadam niedawno zakupioną Yamahe TZR 125 Belgarde. Zastanawiam się nad tym czy powinna "tak" wchodzić na obroty- na luzie- pięknie wchodzi na obroty lecz na 1 dochodzi płynnie do 5-6 tys i na nich się zawiesza może na 3-4sec i dopiero wychodzi wyżej. Czy da coś regulacja gażnika, czyszczenie? czy po prostu ona ma tak chodzić.
- shgetsu
- Świeżak
dławi
Właśnie w tym tkwi moje zmartwienie. Na luzie ładnie wchodzi na każde obroty(próbowałem do 11 tys) i wchodzi płynnie. A jak wbijam 1, jadę-wchodzą obroty 5-6tys i tu takie zatrzymanie jakby nie miał już siły i po 3-4 sec ma takiego strzała i wchodzi na max obroty.
- shgetsu
- Świeżak
muli
oj nie wiem. Dostałem "fakture" od gościa, że niby robił w niej remont i zadzwoniłem pod nr z pieczątki i mechanik wiedział o które moto chodzi(po powiedzeniu mu meodelu, poj, roku). I pytałem się dlaczego tak muli i powiedział, że ma ona wyciągnięty jakiś tam zawór, ale nie wiem jaki. p.s jak wykombinuje jak to nagrać to to nagram i zobaczycie o co chodzi edit: świeca może przeszkadzać w płynnym wychodzeniu na obroty na biegu?
- shgetsu
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości