Stukanie na tylnym kole r6 2003 przy niskich obrotach
• Strona 1 z 1
Stukanie na tylnym kole r6 2003 przy niskich obrotach
Swój temat chciałbym rozpocząć od przywitania się, bo pomimo że czytam forum od pewnego czasu, to nigdy nie udzielałem się w tematach
Mój problem wygląda następująco: dziś przy krótkiej przejażdżce zaobserwowałem stukanie "w tylnym kole" - czuć to na podnóżkach i pod tyłkiem. Stukanie to występuje przy niskich obrotach oraz przy ruszaniu i jest dosyć nieregularne. Nie widziałem żadnego podobnego tematu na forum, więc proszę o pomoc: co to może być? Oczywiście wiem, że diagnoza przez internet jest bardzo abstrakcyjna, ale dziś już do mechanika nie zdąże pojechać, a zmartwiłem się tym trochę..
Dzięki z góry
edit:
mowa o r6 2003, tak jak w temacie

Mój problem wygląda następująco: dziś przy krótkiej przejażdżce zaobserwowałem stukanie "w tylnym kole" - czuć to na podnóżkach i pod tyłkiem. Stukanie to występuje przy niskich obrotach oraz przy ruszaniu i jest dosyć nieregularne. Nie widziałem żadnego podobnego tematu na forum, więc proszę o pomoc: co to może być? Oczywiście wiem, że diagnoza przez internet jest bardzo abstrakcyjna, ale dziś już do mechanika nie zdąże pojechać, a zmartwiłem się tym trochę..

Dzięki z góry
edit:
mowa o r6 2003, tak jak w temacie
Ostatnio edytowano 9/8/2012, 20:12 przez jabbar89, łącznie edytowano 1 raz
- jabbar89
- Świeżak
Czy jeśli przyspieszasz to stuki ustają, na pewno dochodzą z tyłu motocykla czy z dołu? Niech ktoś wsiądzie na Twój motocykl a ty biegni z boku, na dokładniejszą diagnoze.
Jak na razie to obstawiam krzywo ustawioną ośke od tylnego koła pod względem punktów/numerków po obu stronach motocykla.
Jak na razie to obstawiam krzywo ustawioną ośke od tylnego koła pod względem punktów/numerków po obu stronach motocykla.
-
grunder - Mieszkaniec forum
Sciagnij tylne kolo i sprawdz czy oska i jej wszystke elementy sa ok. Sprawdz stan lozysk. Ewentualnie kup nowe lozyska bo to fajnie jezdzic ze swiadomoscia ze kolo obraca sie na swierzych czesciach. A koszt tez niedrogi. Moze cos z zebatka tylna
tea who you yea bunny
-
zxer - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości