Zobacz wÄ…tek - Honda Nsr 50 - Pomoc
NAS Analytics TAG

Honda Nsr 50 - Pomoc

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Honda Nsr 50 - Pomoc

Postprzez Nosek1910 » 29/5/2007, 21:39

Witajcie mam problem z Hondą Nsr składam ten motor. Mam 4 problemy:

ad.1 Czy ktoÅ› wie dlaczego w gazie jak ciÄ…gnÄ™ za rÄ…czkÄ™ nie odbija mi?
ad.2 Jak mam zbiornik z olejem idzie rurka do silnika czy coś i potem jeszcze jedna odchodzi i gdy wczoraj wlałem i wszedłem do garażu cały olej był rozlany cieknie mi przez tę rurkę czy ją trzeba podłączyć czy jak ?
ad.3 Jak stawiam motor na nóżce to sie trzyma ale jak sie go przechyli w przeciwną stronę to sie odrazu składa ktoś wie dlaczego?
ad.4 Obrazek (otwórz link)
To jest od baku nie wiem do czego jest to potrzebne.

To jest jeszcze raz przypomnÄ™ Honda Nsr z 90 roku proszÄ™ o pomoc.
Nosek1910
Świeżak

Postprzez Manhatan » 29/5/2007, 21:53

Ja pierdziele koleś... ehehehehehe sam ten moto składasz? :lol: Daj to proszę do mechanika, a sam weś matematykę i się zacznij uczyć, bo w garażu to ty przyszłości nie znajdziesz, a coraz mniej osób idzie na ierunki związane z matematyką i fizyką, może tam zdołasz coś osiągnąć, bo z tego co widze, to mechanika to dla Ciebie czarna magia :lol:

Ad.1 Może linka jest ''sucha'' i nie odbija, lub poprostu musisz gazior rozebrać i dostać się do przepustnicy i ją ''rozruszać''

Ad.2 No to skoro Ci się tamtendy leje to pasowało by to podłączyć jeśli masz gdzie, lub wyjebać całkiem, bo z twoim doświadczeniem to wkońcu przestanie Ci chodzić ten dozownik i szlag trafi twoje moto.

Ad.3 No prawdopodobnie to spręzyna, któa odbija stopkę, żebyś przypadkiem z rozłożoną nie pojechał, także nic się nie martw z nią jest wszystko w porządku.

Ad.4 To jest kranik jakbyś nie wiedział. On, off i takie tam...
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
Manhatan
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Nosek1910 » 30/5/2007, 11:02

He do czego służy ten kranik ? i te on off... :oops: o co chodiz ze linka jest sucha? :oops: nadal nie wiem co z olejem
Nosek1910
Świeżak

Postprzez Manhatan » 30/5/2007, 15:10

Kranik służy do tego, żebyś mógł go zakręcić, wiesz tak jak w domu, możesz odkręcić (on), żeby leciałą woda, albo zakręcić (off), no w domu nie masz rezerwy (res) ale w motocyklu jest Ci potrzebna do tego, że jak zauważysz, że masz mało paliwa przekręcasz na rezerwę paliwo leci dalej, a ty wiesz, że musisz zajrzeć na stację benzynową.

O to chodzi, że pasowało by ją nasmarować, jak wiesz smar to takie substancja, która dzięki swoim właściwościom zmniejsza tarcie. Możliwe, że twoja linka jest sucha i jest większe tarcie. Dla porównania: łatwiej się pośliznąć na mokrej czy suchej trawie? W twoim przypadku twoja linka jest jak ta sucha trawa, jak ją posmarujesz olejem, bądź smarem stanie się jak to mokra trawa.

Olej zostaw w spokoju najlepiej. Poprostu nie lej go już do dozownika, tylko razem z benzyną. Więcej roboty, ale masz pewność, że wszystko będzie chodziło. Stosuj mieszankę 1:50, czyli do 50 litrów benzyny wlewasz jeden litr oleju (do dwusówów!!!) żeby Ci nie odbiło przypadkiem lać tam olej silnikowy, aha no i tym bardziej nie może być przepalony, ale to mam nadzieję, że wiesz.
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
Manhatan
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Nosek1910 » 30/5/2007, 16:18

U mnie olej sam sie miesza z benzyna więc wiesz to zbędne hmm ale ja nie mam nic do tego kranika jak widzialem to jest takie coś przy owiewce a raczej nie mam .... a co do gazu właśnie patrzyłem i coś nie działa w iglicy a ten kabelek z olejem nie ma gdzie podlaczyc
Nosek1910
Świeżak

Postprzez simonw » 30/5/2007, 23:58

Ech :)

Posluchaj, ze zbiornika oleju wychodza 2 przewody - jeden do silnika i drugi odpowietrzacz powinien byc, moze przelales olej i polecial odpowietrzaczem albo co gorsza, podlaczyles na odwrot, odpowietrzanie do silnika, a olejowy luzem !

Kranik jest na paliwo - on - leci, off nie leci :) powinien wystawac z baku kranik, i dalej przewodem paliwowym od kranika powinna isc wacha do silnika :)

Olej np Orlen 2T do kosiarek/motocykli po 11 zeta (skoro i tak na razie zgubiles zbiornik z olejem na podlodze) - polsyntetyk
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
Obrazek (otwórz link)
simonw
Mieszkaniec forum

Postprzez Nosek1910 » 31/5/2007, 13:56

Słuchaj dobrze jest i to tak: od zbiornika mam ten kabelek do silnika (kolo filtru) niżej odchodzi kabelek z którego mi wyciekł olej... Za niedługo pokaże parę zdjęć mam 15 lat i nie wiem zbytnio o co chodzi.
Ostatnio edytowano 31/5/2007, 18:16 przez Nosek1910, łącznie edytowano 1 raz
Nosek1910
Świeżak

Postprzez Grzybu » 31/5/2007, 14:51

:shock:
Ten temat to jakaÅ› prowokacja... :?:

.....bo już się prawie udaje... :!: :!:

Wiem! :idea: Poprostu zrobiÄ™ sobie WSTECZ.
Grzybu
Bywalec

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 45 gości

na górê