Szukam motoru do 5.5 tys złotych 125/250
• Strona 1 z 1
Szukam motoru do 5.5 tys złotych 125/250
Tak jak w temacie szukam motoru do 5.5 tys złotych podobają mi się motory takie jak:
Cagiva Raptor 125
Cagiva Planet 125
Romet Division 125
coś w takim wyglądzie
Proszę o opinie i może jakieś inne modele
Cagiva Raptor 125
Cagiva Planet 125
Romet Division 125
coś w takim wyglądzie

Proszę o opinie i może jakieś inne modele
- Groth
- Świeżak
Za cenę używanej cagivy masz nowego rometa. Romet wiadomo, chiński. Tutaj wybór należy do Ciebie nowy chińczyk czy używany Włoch. Ja polecam Honde CBF 125, widziałem że do 5,5 tys coś na allegro znajdziesz. Uważaj na przebiegi, większość z tych motocykli jest sprowadzona, ja mieszkam w UK i tu nie rzadko takie motorki robią po 10tys km rocznie. Zastanów się czy wolisz nowy chińczyk który zapewne będzie miał jakieś niedociągnięcia czy też markową używkę. Niestety w Naszym pięknym kraju 99% sprzedających chce nas oszukać...
- krystian1990
- Świeżak
-
FireBlade954 - Świeżak
Zdecydowanie nigdy nie kupił bym zadnej 125! Jeśli posiadasz prawko kat A spokojnie kup sobie jakas 250
Przeca poprawnie "Motocykl" zaczyna sie od 250cm3 

"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Ścigacz.pl
Miałem okazje przejechać sie tą Cagiva Planet 125 i Rometem Division 125 w prowadzeniu praktycznie nie było różnicy ale jednak nowy chińczyk podobno bardzo twardy moto a używana Cagiva ... co o trwałości tych moto nie jestem przekonany bo mało je znam
A jesli trafie na leniwego chinczyka ktory składał rometa i podczas jazdy wypadnie mi cylinder na asfalt
? lub cos sie odkreci..
Honde CBF 125 widziałem ale to nie dla mnie dziwnie sie na tym siedzi
@Krystian1990
" Niestety w Naszym pięknym kraju 99% sprzedających chce nas oszukać... "
Tak masz racje zanim napisalem na tym forum sprzedalem honde cbr i nsr 125 mialem sobie za nie kupic malaguti moto z 38 tys mialo cofniety licznik do 15 tys ;X
No nie wiem :d pomóżcie wybrać mi te moto bo sam juz nie wiem
A jesli trafie na leniwego chinczyka ktory składał rometa i podczas jazdy wypadnie mi cylinder na asfalt

Honde CBF 125 widziałem ale to nie dla mnie dziwnie sie na tym siedzi

@Krystian1990
" Niestety w Naszym pięknym kraju 99% sprzedających chce nas oszukać... "
Tak masz racje zanim napisalem na tym forum sprzedalem honde cbr i nsr 125 mialem sobie za nie kupic malaguti moto z 38 tys mialo cofniety licznik do 15 tys ;X
No nie wiem :d pomóżcie wybrać mi te moto bo sam juz nie wiem

- Groth
- Świeżak
Posiadasz prawko kat A, A1 czy nic nie posiadasz??
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Ścigacz.pl
-
motoluka - VIP Ścigacz.pl
Ostatnio byłam świadkiem jak jeden młody (17lat?) chciał przyszpanować ruszanie ze świateł na tylnym kole z dużą prędkością...niestety...skończył w worku a moto spłonęło doszczętnie....
Nie to że mam uprzedzenia do "młodych gniewnych" tyle tylko, że taki widok daje do myślenia...
Nie to że mam uprzedzenia do "młodych gniewnych" tyle tylko, że taki widok daje do myślenia...
-
shadelady - Świeżak
@motoluka Nie pomagasz nie pisz nie wiesz nawet ile mam za sobą jazdy na motorze może i nie były to ciężkie motory jak twoja Yamaha FZ6N S2 ale na każdym moto trzeba uważać czy będę jechał rowerem czy motorem przy upadku można sie zabić a wiec jeśli nie chcesz pomóc mi w wyborze po prostu nie pisz.
@shadelady nigdy nie byłem "szpanerem" moto głównie służy mi do jazdy z predkoscia 60-80 km/h nawet jak dosiadałem moja byłą Honde NSR 125 nigdy nie przekroczylem 90 km/h silnik nawet nie znał wysokich obrotów wiec ... nie masz co sie o mnie martwic, nawet jeśli widziałaś owego siedemnastolatka miej na uwadze to ze nie każdy szaleje na motorze jak pozbawiony rozumu szpaner który naprawdę ma przed sobą dużą widownie, przechodniów z Warszawy.
@Black-Ghost Kat a1 zaczynam 23 sierpnia dlatego zależy mi na motorze 125 ccm.
@shadelady nigdy nie byłem "szpanerem" moto głównie służy mi do jazdy z predkoscia 60-80 km/h nawet jak dosiadałem moja byłą Honde NSR 125 nigdy nie przekroczylem 90 km/h silnik nawet nie znał wysokich obrotów wiec ... nie masz co sie o mnie martwic, nawet jeśli widziałaś owego siedemnastolatka miej na uwadze to ze nie każdy szaleje na motorze jak pozbawiony rozumu szpaner który naprawdę ma przed sobą dużą widownie, przechodniów z Warszawy.
@Black-Ghost Kat a1 zaczynam 23 sierpnia dlatego zależy mi na motorze 125 ccm.
- Groth
- Świeżak
@ Groth ja nie twierdzę ze wszyscy są tacy sami...po prostu szkoda młodych ludzi....
Życzę powodzenia przy robieniu prawka
ja Cię nie potępiam co to to nie
po prostu wyraziłam swoje zdanie..a prawda jest taka, że motocyklista może uważać....a często jest tak że to inni uczestnicy drogi "nie widzą" jednośladów itp.... Ciekawa jestem ile za kurs zapłaciłeś? czy duże są różnice? Mam nadzieje, że u ciebie instruktor będzie lepiej nastawiony na kursantów niż u mnie
pozdrawiam
Życzę powodzenia przy robieniu prawka

-
shadelady - Świeżak
Groth, pisałeś wcześniej takie bzdury, że nie mogę nawet czytać. Pozwolę sobie zacytować "Nie mam zadnych uprawnien ;pp ale mieszkam w tak małym miescie ze Policja jezdzi autem ktore wyprzedze MZ 150 ;p " Sugerujesz ucieczkę i twierdzisz, że dorosłeś? Nie istotne ile masz za sobą jazdy na motocyklu, przyjdzie sytuacja kryzysowa i jeśli faktycznie tak myślisz to pół biedy jeśli krzywdę zrobisz tylko sobie. To nie film, tutaj nie ma ucieczek. Także wybacz, ale nie mogłem nie odpisać na to, tym bardziej, że forum czytają dzieciaki, które potem biorą złe przykłady. Nie przekraczałeś 90km/h a dlaczego? Czy wolna jazda oznacza jazdę bezpieczną? Teraz widzę piszesz już rozsądniej bo zaczynasz kategorię A1. Zacznij jak najwcześniej bo są terminy w WORD-ach. Co do motocykla to pytanie czy zależy Ci na osiągach czy może na tym aby sprzęt był ekonomiczny? W przypadku 125ccm ma to duże znaczenie bo wybierasz między 2T a 4T.
-
@motoluka dobra.. teraz zastanawiam sie nad sensem mojego posta.. może zabrzmiało to jak z filmu ale cóż
Wybieram miedzy motorem który ma duże spalanie i duże osiągi (Cagiva) A Rometem który nie przekroczy ~3.5l a osiągi są dość małe.. chyba wybiorę Rometa nie jest to może markowy sprzęt ale jest nowy a nie wiadomo czy taka Cagiva tuż przed wystawieniem na Allegro nie była katowana.
Co do mojego A1 jestem juz zapisany zaczynam 23 sierpnia teraz A1 kosztuje 1100zl+50zł badania
Wybieram miedzy motorem który ma duże spalanie i duże osiągi (Cagiva) A Rometem który nie przekroczy ~3.5l a osiągi są dość małe.. chyba wybiorę Rometa nie jest to może markowy sprzęt ale jest nowy a nie wiadomo czy taka Cagiva tuż przed wystawieniem na Allegro nie była katowana.
Co do mojego A1 jestem juz zapisany zaczynam 23 sierpnia teraz A1 kosztuje 1100zl+50zł badania
- Groth
- Świeżak
to strasznie drogo wyniesie cie to a1 -chyba że trafisz na dobrego instruktora to naprawdę warto u mnie w okresie wakacyjnym prawko kosztuje 650zł +badania
ale 14.08 mam egzamin a do tej pory wyjeździłem 5h i nie zapowiada się bym przekroczył 10 .

-Hyosung GT 125 Comet- Sprzedany
-Suzuki Gs 500 2002r
-Suzuki Gs 500 2002r
-
AirSoftowiec - Świeżak
A czemu tylko te dwa rozważasz? Masz od samej Hondy dużo ciekawsze propozycje np NSR125, CBR125, Varadero125.
-
-
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.