Kawasaki Ninja 250R, czy Honda CBR250R?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kawasaki Ninja 250R, czy Honda CBR250R?
Witam,
Niedawno zdałem egzamin na kat A i teraz przymierzam się do kupna pierwszego motocykla. Zastanawiam się właśnie nad tymi dwoma, przedstawionymi powyżej. Jako że nie jestem jeszcze za bardzo doświadczony w temacie jednośladów, prosiłbym Was o poradę, co wybrać. Dodam, że motocykl będzie mi służył zarówno do jazdy w dużym mieście, jak i poza nim, podczas dłuższych wypadów. Oczywiście jeśli uważacie, że na pierwszy motocykl lepiej wybrać coś innego to przedstawiajcie swoje propozycje Podaję też swoje parametry, żebyście mogli proponować odpowiednie dla mnie motocykle A więc, mam prawie 20 lat, 184 cm wzrostu, waga to jakieś 74 kg.
Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam.
Niedawno zdałem egzamin na kat A i teraz przymierzam się do kupna pierwszego motocykla. Zastanawiam się właśnie nad tymi dwoma, przedstawionymi powyżej. Jako że nie jestem jeszcze za bardzo doświadczony w temacie jednośladów, prosiłbym Was o poradę, co wybrać. Dodam, że motocykl będzie mi służył zarówno do jazdy w dużym mieście, jak i poza nim, podczas dłuższych wypadów. Oczywiście jeśli uważacie, że na pierwszy motocykl lepiej wybrać coś innego to przedstawiajcie swoje propozycje Podaję też swoje parametry, żebyście mogli proponować odpowiednie dla mnie motocykle A więc, mam prawie 20 lat, 184 cm wzrostu, waga to jakieś 74 kg.
Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam.
- Bonhart
- Świeżak
A dla mnie jest cbr 250 jest ochydna jak VFR1200!!! Zdecydowanie lepsza bedzie ninja 250. Jak chcesz to poczekaj na model 2013 po lifcie który aktualnie opisują wszystkie portale bo wygląda bosko! Nawet na scigaczu masz o niej artykuł.
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
Black-Ghost napisał(a):A dla mnie jest cbr 250 jest ochydna jak VFR1200!!! Zdecydowanie lepsza bedzie ninja 250. Jak chcesz to poczekaj na model 2013 po lifcie który aktualnie opisują wszystkie portale bo wygląda bosko! Nawet na scigaczu masz o niej artykuł.
Nikogo to nie dziwi . Nie no wygląd to kwestia gustu (moim zdaniem kawa ładniejsza) ale nawet w danych ninja przewyższa cbrke.
- Mateusz250
- Świeżak
Kawa zawsze mocniejsza jak hundaaa ABS bedzie dostępny w ninji po lifcie na 2013r.
-
Mateusz250 podaj przykład gdzie honda była mocniejsza jak kawasaki??
-
-
Bierz 500 do tej kwoty. Pisałeś, że także do dłuższych wypadów - jesli przeloty były by ze znajomymi po jakims czasie wmiare sprawne katuje sie sprzeta o takiej pojemnosci.
Kupując moto biorac pod uwage salon odradzałbym kupno nowego na pierwsze moto - ślizg // jakas parkingowka bedzie napewno a szkoda próbować na nowym.
Dodatkowo po 1 sezonie bedziesz sie denerwował ze 250 to mało a motocykl praktycznie nówke szkoda potem sprzedać - biorąc dodatkowo fakt pod uwage o zmniejszeniu sie wartosci po wyjezdzie po za bramy salonu;]
Kupując moto biorac pod uwage salon odradzałbym kupno nowego na pierwsze moto - ślizg // jakas parkingowka bedzie napewno a szkoda próbować na nowym.
Dodatkowo po 1 sezonie bedziesz sie denerwował ze 250 to mało a motocykl praktycznie nówke szkoda potem sprzedać - biorąc dodatkowo fakt pod uwage o zmniejszeniu sie wartosci po wyjezdzie po za bramy salonu;]
-
stempell - Świeżak
Ja bym wolał Hondę, to nowsza konstrukcja. Do tego bardzo mi się podoba w takim malowaniu http://images.gizmag.com/hero/2011-hond ... 0cc-14.jpg
-
motoluka - VIP Åšcigacz.pl
Stempell - zasiałeś we mnie pewne wątpliwości względem pojemności silnika Myślałem o 250-tce, głównie ze względu na to, że to mój pierwszy motocykl, dlatego wolałem kupić coś słabszego, żeby jeszcze udoskonalić technikę jazdy, wszelkie manewry itp. itd Jednak słusznie zauważyłeś, że szybko może to okazać się niewystarczające i wtedy będzie problem Jak więc myślicie, czy kupowanie czegoś o pojemności 500 i większej na pierwsze moto, byłoby dobrym, "bezpiecznym" rozwiązaniem? Jeśli tak, to jakie modele moglibyście mi polecić, w cenie, jaką podałem?
Black-Ghost zaproponował ER6F, co o nim myślicie? Z tego co czytałem, polecany jest też początkującym użytkownikom, więc chyba by się nadał, zwłaszcza, że jest naprawdę piękny
Black-Ghost zaproponował ER6F, co o nim myślicie? Z tego co czytałem, polecany jest też początkującym użytkownikom, więc chyba by się nadał, zwłaszcza, że jest naprawdę piękny
- Bonhart
- Świeżak
-
motoluka - VIP Åšcigacz.pl
Ludzie czesto debatujÄ… czesto nad 600 na pierwsze moto - uwazam ze 600 za duzo na pierwsze
Nie kazdy musi kupować na pierwszy samochód malucha bo za szybki samochód byc nie moze
Myśle ze na pierwszy sprzet lepsza była by 500- mocy bedzie wiecej a nie jest to szatan - kobietom bardzo czesto poleca sie 500. Jak masz jeden zwój mózgowy więcej od blondynki to myśle, że byłby to dobry wybór.
Sam powinienes ocenic czego mniej wiecej poszukujesz.
Ogólnie uwazam ze wsiadane na moto tej samej pojemnosci co sie krecilo te 8 na kursie jest jakies takie dziwne;d
Nie kazdy musi kupować na pierwszy samochód malucha bo za szybki samochód byc nie moze
Myśle ze na pierwszy sprzet lepsza była by 500- mocy bedzie wiecej a nie jest to szatan - kobietom bardzo czesto poleca sie 500. Jak masz jeden zwój mózgowy więcej od blondynki to myśle, że byłby to dobry wybór.
Sam powinienes ocenic czego mniej wiecej poszukujesz.
Ogólnie uwazam ze wsiadane na moto tej samej pojemnosci co sie krecilo te 8 na kursie jest jakies takie dziwne;d
-
stempell - Świeżak
Jestem podobnego wzrostu i też przymierzałem się do ninjy 250 ale nie mogłem się zmieścić(za długie nogi). Niestety er6 była tylko na zamówienie więc jej nie udało mi się sprawdzić. W końcu stanęło na er 5 i jestem zadowolony, moc w sam raz i jest trochę większa, er 6 też pewnie jest super, no i to już nowocześniejsza konstrukcja.
Lepiej sam poprzymierzaj bo to mocno subiektywna sprawa.
Lepiej sam poprzymierzaj bo to mocno subiektywna sprawa.
Er 5 -> ZX6-R
- Corr
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości