Zobacz wątek - Fakty TVN 29 maj 19.00 - Debilizm motocyklistów?!
NAS Analytics TAG

Fakty TVN 29 maj 19.00 - Debilizm motocyklistów?!

O wszystkim
_________

Postprzez motoman » 29/5/2007, 23:01

Dobrze napisali "Prawdziwi motocykliści nie chcą mieć z nimi nic wspólnego..." choc malo kto zwraca uwage na taki "drobny szczegol" w tekscie. a prawda jest taka ze kazdemu zdarza sie zlamac przepis szczegolnie ten dotyczacy predkosci. nie mowie o 200kmph w miescie ale napewno nie duzo bardziej niz puszki.
lubie sobie zjechać z gixera^^.
motoman
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez johnmichael » 29/5/2007, 23:10

jak to sie stalo ze motocyklista na uciekajacy w nocy na wislostradzie wycial taka glebe?mnie to zdecydowanie wygladalo na zajechanie drogi przez policjantow w samochodzie...i do tego te komentarze...a kiedys myslalem ze TVN zetelnie robi reportarze.moze zaczniemy bombardowac TVN postami o tym ze sie nie zgadzamy z reportarzem.ja juz swoj zamiescilemi sie podpisalem
johnmichael
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez GregorMoto » 30/5/2007, 00:01

to jest raczej smieszne! jakie oni maja o tym pojęcie? żałosne! chcieli zrobic sensacje i pokazac ze nie lubi sie motrocyklistów! a ilu pijanych skur****nów jeździ w puszkach i zabija ludzi? ilu juz zginęło? ciekawe ilu złapali? żadnej akcji o bezpieczeńswie na drodze tylko k***wa reklmy piwa i jakis syfiastch hipermarketów! w innych krajach jest inaczej, a w polsce motocyklista (na scigu) na drodze to najczesciej "dawca" wg wielu ;/ nie fajnie!
Yamaha R1 RN19 :)
GregorMoto
Bywalec

Postprzez johnmichael » 30/5/2007, 00:04

niestety nie zmienimy takich ludzi do puki sytuacje na drodze ich czegos nie naucza.bo to dla nich chyba jedyna nauczka moze byc.
johnmichael
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez mlody » 30/5/2007, 06:25

A widzieliscie najnowsza odzież motocyklowa z "Nike"?-bo tam jeden "motocyklista" takową posiada :lol: :lol:
Coraz to ciekawsze reportaze widze...jak nie geje teletubisie -to mordercy na 2 kołach :wink:
Olać,kazdy ma rozum i powinien dostosowac predkosc do warunków na drodze i swoich umiejetnosci.
Obrazek (otwórz link)
Jak każdy właściciel Kawasaki mam zawsze racje i jestem najmądrzejszy :PPP

zx6r '2006
mlody
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez paq » 30/5/2007, 07:42

Moze da sie to jakos zmienic. Jakies publiczne reklamy ze my jestesmy normalni i chcemy tylko jezdzic a nie zabijac przchodniow. Takie materialy powoduja spojrzenie na motocyklistow jako na wrogow na drodze a tego nie powinno byc, powinnismy byc dodatkowo chronieni a nie "niszczeni"
Romet Ogar 49 -> WSK 125 -> MZ TS 150 -> MZ 250 -> HONDA HORNET 600 :D
paq
Świeżak

Postprzez SpeedyG » 30/5/2007, 08:04

A ja powiem tak: zazdroszczą nam bo jesteśmy sprytniejsi od samochodziarzy. Podczas gdy ci wyglądają jak tuszonki w konserwach rano i po pd. w warszawie, my przelatujemy miasto w minutę.
Ale już niedłógo więcej ludzi stanie się dawcami i psychopatami z konieczości, kiedy podniosą ceny paliw albo wprowadzą kartki na benzynę.
SpeedyG
Świeżak

Postprzez motoman » 30/5/2007, 08:39

SpeedyG napisał(a):Ale już niedłógo więcej ludzi stanie się dawcami i psychopatami z konieczości, kiedy podniosą ceny paliw albo wprowadzą kartki na benzynę.

A co... podwyzki ceny paliw nie dotycza kierowcow motocykli? czy moze jezdza one na wode? albo ciagnal za soba baterie sloneczna? a kartke na wache to co? powielisz na ksero?

chce Ci przypomniec ze motocykl pali tyle samo co samochod, a statystycznie przeliczajac na osobe... jakbys wiozl 4 osoby w aucie a na moto 2 to koszt benzyny jest 2 wyzszy... chyba ze mowisz o skuterach ale raczej nie, wiec troszku Ci sie poEbaaaaało...
lubie sobie zjechać z gixera^^.
motoman
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez SpeedyG » 30/5/2007, 09:16

-"...chce Ci przypomniec ze motocykl pali tyle samo co samochod, a statystycznie przeliczajac na osobe... jakbys wiozl 4 osoby w aucie a na moto 2 to koszt benzyny jest 2 wyzszy... chyba ze mowisz o skuterach ale raczej nie, wiec troszku Ci sie poEbaaaaało..."

A czy zastanawiałeś się się nie tylko nad normami spalania motorów ale nad EFEKTYWNOŚCIĄ spalania? W warunkach "przestojów" miejskich spalanie "konserwy" zmienia się diametralnie z litrów na km/h na litry z roboczogodzin w korkach, podczas gdy motocykl zużywa paliwo proporcjonalnie do km.
Geniuszami w dziedzinie aut są japończycy którzy odkupują porzuconą technologię silników hybrydowych (toyota), w których podczas pracy postojowej zasilanie przejmuje generator. Na razie jednak koszty tego są elitarne.
Gdyby było jak piszesz że na auto przypadają 4 osoby to byłaby bajka, a widzę że większość ludzi jeździ pojedynczo.
SpeedyG
Świeżak

Postprzez eristof » 30/5/2007, 10:32

A ja ch** na to kładę bo i tak damy rade!!!
Rusz głową a d*** pójdzie za nią!!!

Yamaha Fazer FZS 600
eristof
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez kris » 30/5/2007, 14:21

hehe śmieszne posty.... :lol: i śmieszna telewizja... ;] robi sie to bo się kocha takie jest moje zdanie życie jest tylko jedno .... :lol: :P :twisted:

Pozdro!
kris
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez SzpiceR » 30/5/2007, 15:42

dopóki Lord Rydzyk i Michal Wisniewski nie pokazą sie w wieczornych wiadomosciach na moto tak 1/2 kraju bedzie nielubila motocyklistów
ten co sobie nie żałuje
SzpiceR
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez harry89 » 30/5/2007, 17:35

w tym materiale jest sporo racji. to forum jest normalne, ale wystarczy wejsc na stuntpoland.com i zobaczyc jaki oni majÄ… stosunek do policji czy przepisow. ich jedyny cel to zapier*** ile fabryka dala. i wlasnie <b>o nich</b> byl ten material. juz kiedys to pisalem - na dziesieciu kierowcow scigaczy (bo o nich mowa) moze 1 jezdzi zgodnie z przepisami. katamaryniarze oczywiscie tez lamiÄ… przepisy, ale czym innym jest jazda 70 zamiast 50 w miescie, a czym innym slalom miedzy samochodami w godzinach szczytu na plastiku.

eneasz napisał(a):A ja uwazam ze to bardzo lagodny reportarz, wystarczy zajrzec do dzialu technika jazdy nauka wheelie by znalesc tam wypowiedzi o ile dobrze pamietam niejakiego tomi291 i ten oto filmik jego jak deklature spokojnej niedzielnej przejadzdzki do kosciola

http://www.youtube.com/watch?v=210_qkTZ1Fk

Następne posty z maskowaniem inwektyw będą od razu w całości kasowane.
Terror
harry89
Bywalec

Postprzez SpeedyG » 30/5/2007, 19:14

trasa gdańska- dojechał do wólki.
dość dobra, bezpieczna i szybka trasa. Sam tam kiedyś zamknąłem pierwszy raz szafę moją ex. 600tką :twisted:
SpeedyG
Świeżak

Postprzez cichy » 30/5/2007, 19:21

SpeedyG napisał(a):trasa gdańska- dojechał do wólki.
dość dobra, bezpieczna i szybka trasa. Sam tam kiedyś zamknąłem pierwszy raz szafę moją ex. 600tką :twisted:

Lepiej w drugą stronę na Płońsk
Im bliżej Wa-wy tym gorsza nawierzchnia.
cichy
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez kami07 » 30/5/2007, 19:54

Tylko czemu nie podali w TVN ze chyba dokladnie 76% wypadkow z udzialem motocykla i samochodu jest spowodowana winą kierowcy samochodu. a i jeszcze ten pan policjant tez dał dobry przyklad jezdzac w samej koszuli i spodniach od munduru. Śmieszy mnie takie uogólnianie
"jeśli wolność to narkotyk to jestem ćpunem"
kami07
Świeżak

Postprzez SpeedyG » 30/5/2007, 21:07

Najlepszy pogląd na całą sprawę daje i wyjaśnia kwestia ubezpieczenia.
Nasze OC (60%) - ok40zł, auto - ok 300zł. Jak widać to najlepiej świadczy o skali i kosztach neutralizacji uszkodzeń przez firmy.
SpeedyG
Świeżak

Postprzez mlody » 30/5/2007, 22:06

SpeedyG napisał(a):Najlepszy pogląd na całą sprawę daje i wyjaśnia kwestia ubezpieczenia.
Nasze OC (60%) - ok40zł, auto - ok 300zł. Jak widać to najlepiej świadczy o skali i kosztach neutralizacji uszkodzeń przez firmy.

Mi pan w PZU powiedzial ze OC motocykli jest tansze,poniewaz moto używane jest zazwyczaj +- 6-8 miesięcy,reszte czasu stoi bo warunki drogowe nie pozwalaja z niego korzytac.
Natomiast stawki AC -tu jest juz mniej kolorowo,nie pamietam dokladnie ile krzyczą,ale duuuuzo wiecej niz za 4 kółka-powód?- zazwyczaj szkoda całkowita.
Obrazek (otwórz link)
Jak każdy właściciel Kawasaki mam zawsze racje i jestem najmądrzejszy :PPP

zx6r '2006
mlody
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez simonw » 31/5/2007, 00:38

Faktycznie, byl pewien swoich umiejetnosci i mozliwosci :) Niczym Rambo dosiadl sprzeta i gotow byl w tej koszuli ruszyc 200+ za dawcÄ…, by nagrac go na videoradarze :)

he hehhe ;P

EDIT : no i przeciez, niesmiertelny sedzia Dredd ;) I`m the Law
simonw
Mieszkaniec forum

Postprzez Thrillco » 31/5/2007, 07:48

W TVNiejuż tak biednie że korzystali z części materiału sprzed paru miesięcy :D Sezon ogórkowy, bicie piany i typowe polskie p...nie głupot. Dejta spokój..kto ma ten dosiada i po garnuszkach daje bo to daje frajde. Z racji, że nauczyłem się olewać pewne rzeczy nie skomentuje tu kilku wypowiedzi ale...pare osób powinno się leczyć...albo dać sobie spokój z motocyklami.
brak opisu...
Thrillco
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hydepark

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości

na górê