[biblioteka] Przełęcz Salmopolska - w poszukiwaniu...
• Strona 1 z 2 • 1, 2
[biblioteka] Przełęcz Salmopolska - w poszukiwaniu...
Dyskusja na temat: Przełęcz Salmopolska - w poszukiwaniu mocnych wrażeń
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Przełęcz Salmopolska - w poszukiwaniu mocnych wrażeń
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Przełęcz Salmopolska - w poszukiwaniu mocnych wrażeń
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
Chłopie moje Tereny na Crossówkę mieszkam 2 kilometry od tej drogi latam tam po lasach.... Zadko ale czasem się tam przejadę na mojej Kawie zx 12r... Mieszkam tutaj całe życie świetny artykuł,ale moim skromnym zdaniem troszkę przesadzony z tym żwirem, Na większości jes położony nowiutki asfalt jedzię się wysmienicie choc powolutku
<br><hr>zbyho222

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A to wszystko przedstawiłeś od strony Szczyrku od Wisły jest znacznie lepiejKomentatorzy napisał(a):Chłopie moje Tereny na Crossówkę mieszkam 2 kilometry od tej drogi latam tam po lasach.... Zadko ale czasem się tam przejadę na mojej Kawie zx 12r... Mieszkam tutaj całe życie świetny artykuł,ale moim skromnym zdaniem troszkę przesadzony z tym żwirem, Na większości jes położony nowiutki asfalt jedzię się wysmienicie choc powolutku<br><hr>zbyho222<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
czesto tam jestem i nie jest znowu tak hardkorowo. w okolicy polecam droge na kubalonke albo dlaszej okolicy na kocierz<br><hr>spazz
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Po zdjęciach wnioskuję, że nawierzchnia nie jest zła. Polecam wybrać się w okolice Bartoszyc,Bisztynka czy Lidzbarka Warmińskiego i wtedy metrowe i głębokie na kilkanaście cm dziury to chleb powszedni oraz błoto i żwir .<br><hr>Kondziu4
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Heh... ja spotkalem tam 2 panów z Partnera, zaparkowanym na srodku drogi, na zakrecie, na żwirze, ogladajacych znaki...
Zwieracze ledwo wytrzymaly...
A tam i tak nie jest zle... mogles na dobitke przejechac sie "przełajka" miedzy bielskiem a miedzybrodziem żywieckim...
tam jest hardcore
no i te strumienie zwirku jak popada... mjut
Pozdrawiam i zapraszam w nasze rejony
(tylko omijac droge tychy-pszczyna) <br><hr>Raffik
Zwieracze ledwo wytrzymaly...
A tam i tak nie jest zle... mogles na dobitke przejechac sie "przełajka" miedzy bielskiem a miedzybrodziem żywieckim...

tam jest hardcore

no i te strumienie zwirku jak popada... mjut

Pozdrawiam i zapraszam w nasze rejony

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
do sprawdzenia jakości asfaltu proponuję trasę: Wisła - Istebna (przez Kubalonkę) do Koniakowa. Pierwsza część (ta do przełęczy) miód, druga - wjazd na salmopol to bajka przy tej nawierzchni. Ale warto, skręt w Koniakowie na Żywiec, postój na skalkach i potem S69 i widoki iście zagrabaniczne<br><hr>mesk
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wyprawa wakacyjna po Polsce. Jechałem tamtędy zupełnie nieświadom warunków i stopnia trudności tej trasy. Przed przejazdem była to wtedy dla mnie "zwykła" trasa górska na mapie. Miałem niezłą niespodziankę
. Momentami zastanawiałem się czy brak mi instynktu samozachowawczego, jako że w ogóle jeżdżę na motocyklu. Podobnie miałem z tą przebitką Międzybrodzie- Bielsko<br><hr>medicus

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam
Artykuł jest napisany fajnie, jeśli chodzi o formę, natomiast z treścią trochę Autor nieco przesadził. Mieszkam 20 km od Szczyrku. Pętlę Żywiec>Szczyrk>Wisła>Kubalonka>Koniaków>Żywiec, pokonuje kilka razy w sezonie. Jeśli ktoś jest początkującym motocyklistą i przejedzie przez tą trasę z głową, powoli i uważnie, to będziesz pod wrażeniem tamtejszych zakrętów, ale raczej nie będzie tak dramatyzował jak w tym artykule.Rozumiem, że jechaliście tam po burzy, wtedy jest najwięcej żwiru na drodze. Nawierzchnia drogi jest dobra, w kilku miejscach na winklach jest trochę smoły po łataniu dziur i oczywiście jest żwirek, zwłaszcza na zjeździe do Wisły (Uwaga- również ale bardzo rzadko zdarzają się duże kamienie). Przełęcz można pokonać pełnym ogniem, ale najpierw warto zrobić przejazd rozpoznawczy
Ta trasa jest wymagająca i uczy. Ludzie się dziwią ( każdemu się może zdarzyć), ale jadą tam w dół 100, albo i więcej i przed zakrętem 180stopni nie wiedzą co robić. Tymczasem można tam zjechać wolniej, bardziej asekuracyjnie pomachać trochę biegami i nie będzie problemu. Czy tam jest brzydko, nie to po prostu prawdziwa górska droga...dla twardzieli
Osobiście polecam trasy jakie warto zaliczyć będąc w Beskidzie Żywieckim.
1.Szczyrk > Salmopol > Wisła > Kubalonka( Epickie zakręty! Podjazd super, zjazd na po drugiej stronie tragedia...) > Koniaków > ekspresem na Żywiec.
2. Andrychów > Targanice > Kocierz
3. W Wadowicach kierować się na Nowy Sącz > Świnna Poręba > Po dojeździe do Suchej Beskidzkiej jechać na Zawoje.
4. W przyszłości jak będzie droga ekspresowa z Bielska Białej do Żywca to będzie można z Bielska do Zwardonia( granica ze Słowacją ) pomykać prawie cały czas ekspresem podziwiając cały czas piękno górskich krajobrazów
Przyczepności...!
<br><hr>artus_rg

Artykuł jest napisany fajnie, jeśli chodzi o formę, natomiast z treścią trochę Autor nieco przesadził. Mieszkam 20 km od Szczyrku. Pętlę Żywiec>Szczyrk>Wisła>Kubalonka>Koniaków>Żywiec, pokonuje kilka razy w sezonie. Jeśli ktoś jest początkującym motocyklistą i przejedzie przez tą trasę z głową, powoli i uważnie, to będziesz pod wrażeniem tamtejszych zakrętów, ale raczej nie będzie tak dramatyzował jak w tym artykule.Rozumiem, że jechaliście tam po burzy, wtedy jest najwięcej żwiru na drodze. Nawierzchnia drogi jest dobra, w kilku miejscach na winklach jest trochę smoły po łataniu dziur i oczywiście jest żwirek, zwłaszcza na zjeździe do Wisły (Uwaga- również ale bardzo rzadko zdarzają się duże kamienie). Przełęcz można pokonać pełnym ogniem, ale najpierw warto zrobić przejazd rozpoznawczy

1.Szczyrk > Salmopol > Wisła > Kubalonka( Epickie zakręty! Podjazd super, zjazd na po drugiej stronie tragedia...) > Koniaków > ekspresem na Żywiec.
3. W Wadowicach kierować się na Nowy Sącz > Świnna Poręba > Po dojeździe do Suchej Beskidzkiej jechać na Zawoje.
4. W przyszłości jak będzie droga ekspresowa z Bielska Białej do Żywca to będzie można z Bielska do Zwardonia( granica ze Słowacją ) pomykać prawie cały czas ekspresem podziwiając cały czas piękno górskich krajobrazów

Przyczepności...!

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
niestety dla mnie przejazd tą trasą kilkanaście lat temu zakończył się na jednym z zakrętów
gdzie był rozlany olej silnikowy z jakiegoś pieprzonego trupa, proponuję zwrócić uwagę
bo można omyłkowo zamiast na ciek wodny trafić na taki syf :/<br><hr>FZS600
gdzie był rozlany olej silnikowy z jakiegoś pieprzonego trupa, proponuję zwrócić uwagę
bo można omyłkowo zamiast na ciek wodny trafić na taki syf :/<br><hr>FZS600
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a ja polecam Austrie...nie jest az tak daleko lepiej nie jezdzic co niedziele do Szczyrku i okolicy tylko ta kase zaoszczedzona wydac na 6 dni jazdy po Austrii robie tak od kilku lat ...nie zaluje
<br><hr>psmoku

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wszystko się zgadza, tylko że myśmy tam jechali na pełnej bombieKomentatorzy napisał(a):Witam
Artykuł jest napisany fajnie, jeśli chodzi o formę, natomiast z treścią trochę Autor nieco przesadził. Mieszkam 20 km od Szczyrku. Pętlę Żywiec>Szczyrk>Wisła>Kubalonka>Koniaków>Żywiec, pokonuje kilka razy w sezonie. Jeśli ktoś jest początkującym motocyklistą i przejedzie przez tą trasę z głową, powoli i uważnie, to będziesz pod wrażeniem tamtejszych zakrętów, ale raczej nie będzie tak dramatyzował jak w tym artykule.Rozumiem, że jechaliście tam po burzy, wtedy jest najwięcej żwiru na drodze. Nawierzchnia drogi jest dobra, w kilku miejscach na winklach jest trochę smoły po łataniu dziur i oczywiście jest żwirek, zwłaszcza na zjeździe do Wisły (Uwaga- również ale bardzo rzadko zdarzają się duże kamienie). Przełęcz można pokonać pełnym ogniem, ale najpierw warto zrobić przejazd rozpoznawczyTa trasa jest wymagająca i uczy. Ludzie się dziwią ( każdemu się może zdarzyć), ale jadą tam w dół 100, albo i więcej i przed zakrętem 180stopni nie wiedzą co robić. Tymczasem można tam zjechać wolniej, bardziej asekuracyjnie pomachać trochę biegami i nie będzie problemu. Czy tam jest brzydko, nie to po prostu prawdziwa górska droga...dla twardzieli
![]()
4. W przyszłości jak będzie droga ekspresowa z Bielska Białej do Żywca to będzie można z Bielska do Zwardonia( granica ze Słowacją ) pomykać prawie cały czas ekspresem podziwiając cały czas piękno górskich krajobrazów![]()
Przyczepności...!<br><hr>artus_rg<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
czy aby autor nie jechał bez rękawic?<br><hr>nKomentatorzy napisał(a):Witam
Artykuł jest napisany fajnie, jeśli chodzi o formę, natomiast z treścią trochę Autor nieco przesadził. Mieszkam 20 km od Szczyrku. Pętlę Żywiec>Szczyrk>Wisła>Kubalonka>Koniaków>Żywiec, pokonuje kilka razy w sezonie. Jeśli ktoś jest początkującym motocyklistą i przejedzie przez tą trasę z głową, powoli i uważnie, to będziesz pod wrażeniem tamtejszych zakrętów, ale raczej nie będzie tak dramatyzował jak w tym artykule.Rozumiem, że jechaliście tam po burzy, wtedy jest najwięcej żwiru na drodze. Nawierzchnia drogi jest dobra, w kilku miejscach na winklach jest trochę smoły po łataniu dziur i oczywiście jest żwirek, zwłaszcza na zjeździe do Wisły (Uwaga- również ale bardzo rzadko zdarzają się duże kamienie). Przełęcz można pokonać pełnym ogniem, ale najpierw warto zrobić przejazd rozpoznawczyTa trasa jest wymagająca i uczy. Ludzie się dziwią ( każdemu się może zdarzyć), ale jadą tam w dół 100, albo i więcej i przed zakrętem 180stopni nie wiedzą co robić. Tymczasem można tam zjechać wolniej, bardziej asekuracyjnie pomachać trochę biegami i nie będzie problemu. Czy tam jest brzydko, nie to po prostu prawdziwa górska droga...dla twardzieli
![]()
4. W przyszłości jak będzie droga ekspresowa z Bielska Białej do Żywca to będzie można z Bielska do Zwardonia( granica ze Słowacją ) pomykać prawie cały czas ekspresem podziwiając cały czas piękno górskich krajobrazów![]()
Komentatorzy napisał(a):Wszystko się zgadza, tylko że myśmy tam jechali na pełnej bombieBo weekendy lubimy spędzać... aktywnie
<br><hr>Boczo<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Dopiero 12:50, a paliwa widzę już tycio, tycio
Polecam traskÄ™ w okolice czeskiego Pradziada. <br><hr>peli

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A ja w tym roku zrobiłem sobie z źoną normandję, ale ja nie o tym chcę gadac:) jak ktoś szuka wrarzeń n motocyklu typu V-storm to proponuje przejażdżkę z helu do gdyni w niedzielne popołudnie. Żartue trochę w tej chwili, ale osłuchajcie.!!! wracałem z weekendu 29.07 i stwierdziłem ,że najlepszym sprzętem do pokonania odcinka hel- gdynia byłby sprzęt enduro. Minąłem swoim deauvilkiem tysiące aut za wysepkami , po wysepkach , pod prąd na rondkach, świetna zabawa, na enduro to dopiero byłaby zabawa.jednemu skuterzyście ,który nadgorliwie , chciał byc lepszy ode mnie ktoś otworzył drzwi i gong. Ja tak pieprz i pieprze , ale jeździe i prubujcie sprzęty zanim polecicie gzies dalej.POZDROWIONKA:) <br><hr>darobass
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Kolega ma rację - Salmopol to kultowy os Rajdu Wisły, piękna droga dla myślących, Kubalonka to nasza beskidzka perełka motocyklowa, Kocierz jest świetny, a droga z Wadowic na Suchą Beskidzką po prostu relaksująca, podobnie jak cala trasa wokół jeziora żywieckiego, ale wszędzie panowie : "Z UWAGĄ !!! " Wtedy pełen banan gwarantowany i świetny trening. Polecam zwłaszcza w weekendowe wczesne poranki, kiedy ślązaki jeszcze nie dojechałyKomentatorzy napisał(a):Witam
![]()

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Targanice> Porąbka też całkiem ciekawa droga można jechać później przez Kocierz.Komentatorzy napisał(a):Witam
![]()
<a href="http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&msa=0&msid" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&msa=0&msid</a>=
215453217015538433008.0004c673c91d5382f8ca5<br><hr>filipw2
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Przemalowujesz.
Jedź przez Przegibek, albo przez Kubalonkę. Zauważysz że Salmopol to przyjemne wiraże i bardzo dobra nawierzchnia.<br><hr>Jarząbek
Jedź przez Przegibek, albo przez Kubalonkę. Zauważysz że Salmopol to przyjemne wiraże i bardzo dobra nawierzchnia.<br><hr>Jarząbek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Dokładnie druga strona Kubalonki to jest dopiero "asfaltowa" masakra.Komentatorzy napisał(a):Przemalowujesz.
Jedź przez Przegibek, albo przez Kubalonkę. Zauważysz że Salmopol to przyjemne wiraże i bardzo dobra nawierzchnia.<br><hr>Jarząbek<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości