Buty motocyklowe
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Buty motocyklowe
Noszę się z zamiarem kupna butów. Interesują mnie 3 modele: Alpinestars SMX, Sidi Vertigo, Sidi Cobra. Dwa pierwsze modele dość szczegółowo zostały opisane na forum, ale będę wdzięczna za informacje dotyczące Cobry. Ewentualnie jeśli macie jakieś rady, sugestie itd itp dotyczące damskich butów będę wdzięczna za informację. Generalnie na co powinnam zwracać uwagę w przypadku takiego zakupu (na razie mocno niedoświadczona przyszła motocyklistka... )?
- BeataBeata
- Świeżak
- BeataBeata
- Świeżak
- BeataBeata
- Świeżak
Zakładając, że przyczyną wycofania z produkcji nie jest słaba jakość to nie mam nic przeciwko...
- BeataBeata
- Świeżak
Zapewne czesto wymieniacie podeszwy;d Brak produkcji bieżącej nie wyklucza wsparcia danego produktu i czesci zamiennych do niego.
Kupuj to w czym ci wygodnie i jest adekwatne w stosunku jakosc / cena do twoich mozliwosci
Kupuj to w czym ci wygodnie i jest adekwatne w stosunku jakosc / cena do twoich mozliwosci
-
stempell - Świeżak
Podłączam się do tematu. Powiedzcie mi które wg. was sa najlepsze:
-Falco Sirius
-Buse Sport
-Gaerne GIKE Street
-Rebelhorn HP2
-czy Adrenaline CRX
???
-Falco Sirius
-Buse Sport
-Gaerne GIKE Street
-Rebelhorn HP2
-czy Adrenaline CRX
???
Suzuki Bandit 400 był
Suzuki SV650 S jest
Suzuki SV650 S jest
-
Sykopson - Stały bywalec
stempell napisał(a):Ja przyzwyczailem sie do sidi ja mam vertebra, żona corsa
Przymioerzałem kiedys alpiny smx r i +
zwykle były zajebieszcze, w + wkurzał mnie ten jezyk
Wolałbym kupic cos uzywanego z butów "lepszych marek"
Nie boisz się kupować używek? Na pierwszy rzut oka ok., ale później może się okazać, że pozornie drobne uszkodzenia, o których nie wiesz, nie widzisz itd itp zmniejszą zadanie jakie mają spełniać np buty, czyli chronić... Nie wiem nie znam się

Jeśli chodzi o buty SMX i Corsa - zdecydowanie wezmę pod uwagę. Właśnie czytam specyfikacje tych modeli... Wszystko ok., ale macie info dotyczące tego czy przepuszczają wodę?
- BeataBeata
- Świeżak
http://www.motogen.pl/laboratorium/test ... art13.html
Chłoną wodę...
http://www.motogen.pl/laboratorium/test ... ,art9.html
...jak gÄ…bka
Zresztą to buty sportowe więc nic dziwnego.
Też teraz szukam odzianka i też rozważam te butki(+inne Sidi) xD
Chłoną wodę...
http://www.motogen.pl/laboratorium/test ... ,art9.html
...jak gÄ…bka

Zresztą to buty sportowe więc nic dziwnego.
Też teraz szukam odzianka i też rozważam te butki(+inne Sidi) xD
-
Darayavahus - Świeżak
- BeataBeata
- Świeżak
Jeśli boisz się deszczu(o co tego lata nie trudno
) to możesz też się zainteresować Sidi Vertigo Rain, ale przez te membrany jest gorsza wentylacja(bądź nie ma jej prawie wcale).

-
Darayavahus - Świeżak
- BeataBeata
- Świeżak
BeataBeata - przy butach raczej się nie boje. Pewne rzeczy najczesciej kupuje uzywane np buty, kupiłem takze uzywane 2 kaski shoei xr1000 - jeden niedopasowany dla kogos rozmiar - nalepki nie zdjete - nówka za polowe ceny
Drugi jeszcze pachnial nowoscia jescze i mial minimalne slady uzytkowania
Jednego xr1000 juz sprzedałem i zakupiłem dla zony nowego hjc takiego jak sobie wybrała
W drugim jezdze do dzisiaj.
Buty dla siebie i zony kupowałem takze uzywane za swoje dałem 200zł - slady zewnetrzne widoczne - lecz żadnych wad ani usterek
Dla żony buty - dałem ok 700 - wtedy stały ok 1200 nówki około - buty widac ze kupowane przez osobe co musi miec wsyzstko najlepsze a wyjezdza na rozpoczęcie i koniec sezonu;d - praktycznie nówki
Obecnie będe polował na alpiny smx r - nowe
Na pewno z używek nie będe kupował skórzanych kombi, ewentualnie kilka razy założone niedopasowane rozmiarowo pod kogos jesli sie cos takiego trafi.
Rekawiczki używki dla mnie odpadają tak samo kominiarki, bielizna termoaktywna.
Myśle ze samemu trzeba sobie wytyczyc jakąś granice i wiedziec czego się chce
Drugi jeszcze pachnial nowoscia jescze i mial minimalne slady uzytkowania
Jednego xr1000 juz sprzedałem i zakupiłem dla zony nowego hjc takiego jak sobie wybrała
W drugim jezdze do dzisiaj.
Buty dla siebie i zony kupowałem takze uzywane za swoje dałem 200zł - slady zewnetrzne widoczne - lecz żadnych wad ani usterek
Dla żony buty - dałem ok 700 - wtedy stały ok 1200 nówki około - buty widac ze kupowane przez osobe co musi miec wsyzstko najlepsze a wyjezdza na rozpoczęcie i koniec sezonu;d - praktycznie nówki
Obecnie będe polował na alpiny smx r - nowe
Na pewno z używek nie będe kupował skórzanych kombi, ewentualnie kilka razy założone niedopasowane rozmiarowo pod kogos jesli sie cos takiego trafi.
Rekawiczki używki dla mnie odpadają tak samo kominiarki, bielizna termoaktywna.
Myśle ze samemu trzeba sobie wytyczyc jakąś granice i wiedziec czego się chce
-
stempell - Świeżak
Buty i kask używane? To chyba najgłupsze co można zrobić ale mniejsza...
Oba testy z początku 2008 roku a mamy już połowę 2012
http://www.motogen.pl/laboratorium/test ... art64.html
tutaj jest trochę świeższy test VORTICE.
Oba testy z początku 2008 roku a mamy już połowę 2012

http://www.motogen.pl/laboratorium/test ... art64.html
tutaj jest trochę świeższy test VORTICE.
- Bosman
- Świeżak
co jest takiego najgłupszego w kupnie kasku który komus rozmiarem sie nie dopasował - naklejki jeszcze na szybce kasku wiec nawet nie był jeżdzony??
Jeśli kask był nawet załozony kilka razy a nie jezdzony systematycznie to sie ni wyrobił i jesli nie jest wypadkowy to jest on praktycznie nówka.
Wszystko zależy od kasy - jak cie nie stac na strój cały za 10k i nówke z salonu moto za 60 to sie kupuje używane.
Jeśli kask nie był wypadkowy można wymienic wyściółke - skorupa ci sie przeciez nie dostosowywuje do twojej głowy - mi przynajmniej kształt skorupy sie nie zmienIa
Ogólnie kaski delikatny temat bo jednak chronią ważną część ciała - ale wole kupic kask highend za polowe ceny i wyszukac cos malo uzytkowanego - niż nówke za 200zł której po kupnie ma sie dosyc.
Jeśli kask był nawet załozony kilka razy a nie jezdzony systematycznie to sie ni wyrobił i jesli nie jest wypadkowy to jest on praktycznie nówka.
Wszystko zależy od kasy - jak cie nie stac na strój cały za 10k i nówke z salonu moto za 60 to sie kupuje używane.
Jeśli kask nie był wypadkowy można wymienic wyściółke - skorupa ci sie przeciez nie dostosowywuje do twojej głowy - mi przynajmniej kształt skorupy sie nie zmienIa
Ogólnie kaski delikatny temat bo jednak chronią ważną część ciała - ale wole kupic kask highend za polowe ceny i wyszukac cos malo uzytkowanego - niż nówke za 200zł której po kupnie ma sie dosyc.
-
stempell - Świeżak
co kto lubi... Wierzę, że można kupić bardzo dobre używki za śmieszne pieniądze, ale ja się raczej nie odważę. Wolę ciułać złotówki na coś nowego, co jest przynajmniej ze średniej półki. Niemniej pomogliście mi podjąć decyzję w kwestii butów. O to chodziło
Dziękuję!!!
Dziękuję!!!
- BeataBeata
- Świeżak
provit - oczywiscie ze tak min buty dopasowywuja sie w pewnym stopniu tylko o ile dopasowanie sie do kogos giry w przypadku butów nie jest jakies straszne o tyle latanie w dopasowanym kombi do kogos innego już bardziej.
Kwestia finansów głównie, przeznaczenia i własnego podejscia.
Teoretycznie preclami można latać szybciej a czesto jeździ sie w orzeszku który jest bo przepisy mówią ze ma byc
Kwestia podejścia
Kwestia finansów głównie, przeznaczenia i własnego podejscia.
Teoretycznie preclami można latać szybciej a czesto jeździ sie w orzeszku który jest bo przepisy mówią ze ma byc
Kwestia podejścia
-
stempell - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości