CBR 600 F2, wydmuchana uszczelka pod głowicą?
• Strona 1 z 1
CBR 600 F2, wydmuchana uszczelka pod głowicą?
Witam!
Tak się dziś wybrałem na małą wycieczkę i w trakcie jazdy nagle moja pszczoła zaczęła wydawać dzwięki podobne do tych jakie wydają czopery.
Początkowo spojrzałem na kolektory, bo dzwięk dochodził bezpośrednio z silnika. Moc spadła o połowę i wygląda na to, że nie ma sprężania. Wyraźnie też czuć zapach benzyny. Zatem czy powodem usterki jest wydmuchana uszczelka pod głowicą?
Tak się dziś wybrałem na małą wycieczkę i w trakcie jazdy nagle moja pszczoła zaczęła wydawać dzwięki podobne do tych jakie wydają czopery.
Początkowo spojrzałem na kolektory, bo dzwięk dochodził bezpośrednio z silnika. Moc spadła o połowę i wygląda na to, że nie ma sprężania. Wyraźnie też czuć zapach benzyny. Zatem czy powodem usterki jest wydmuchana uszczelka pod głowicą?
-
bryk77 - Stały bywalec
Zerknąłem na silnik, pokręciłem manetką, ale nic nie zauważyłem. Przez owiewki nie widziałem żeby czymś pluło z silnika.
W takim razie sprawdzę świece. Całkiem niedawno były wymieniane. Niestety nie przeze mnie osobiście.
Silnik pracuje jakby cylindry z kolektorami nie były połączone.
W takim razie sprawdzę świece. Całkiem niedawno były wymieniane. Niestety nie przeze mnie osobiście.
Silnik pracuje jakby cylindry z kolektorami nie były połączone.
-
bryk77 - Stały bywalec
moze iskry gdzies nie mai nie pali na wszystkie gary co by tlumaczylo tez zapach benzyny... cewki tez do glowy przychodza.
Moze paliwo jakies trefne i stuka.
moze cos w rozrzadzie. NAgraj moze filmik i wrzuc
Moze paliwo jakies trefne i stuka.
moze cos w rozrzadzie. NAgraj moze filmik i wrzuc
tea who you yea bunny
-
zxer - Stały bywalec
Dziś w końcu znalazłem chwilkę aby moto obadać dokładniej. Doktor Ivinciblee się nie mylił! Zdjąłem tylko lewy boczek i okazało się, że wywaliło pierwszą świecę od lewej.
Jakoś mi się nie uśmiecha zdejmować plastików i baku, bo ani narzędzi ani garażu do tego nie mam. Poszukam jakiegoś klucza w sklepie motorazycyjnym.

Jakoś mi się nie uśmiecha zdejmować plastików i baku, bo ani narzędzi ani garażu do tego nie mam. Poszukam jakiegoś klucza w sklepie motorazycyjnym.

-
bryk77 - Stały bywalec
KAPELA911 napisał(a):a gwint w głowicy zyje? czy bedzie robota?
Pytanie zasanicze!!!!
oby sie poprostu sie wykrecila....
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-