Spawanie na zimno/klejenie (silnik, dekiel pompy)
• Strona 1 z 1
Spawanie na zimno/klejenie (silnik, dekiel pompy)
Witam, w mojej R6 zrobiła się rysa na silniku niedaleko pompy pokrywki od pompy oleju.
Poci się w tym miejscu olejem i chciałbym to zakleić.
Doradzono mi jednak tego nie spawać a zakleić specjalistycznym klejem do klejenia bloków silnika.
Ktoś może mi polecić jakiś klej, który wytrzyma temperaturę?
Na razie chcę załatać żeby oblatać ten sezon do końca. Później będę się martwił co dalej robić.
Poci się w tym miejscu olejem i chciałbym to zakleić.
Doradzono mi jednak tego nie spawać a zakleić specjalistycznym klejem do klejenia bloków silnika.
Ktoś może mi polecić jakiś klej, który wytrzyma temperaturę?
Na razie chcę załatać żeby oblatać ten sezon do końca. Później będę się martwił co dalej robić.
-
kalboy92 - Świeżak
bez zdjęcia nic się nie powie. Tak czy inaczej trzeba by to miejsce bardzo dokładnie odtłuścić. benzyną ekstrakcyjną w spraju (atomizer kupisz w ogrodniczym - taki do kwiatów) i wydmuchać powietrzem - wtedy dopiero zrobić wyprawkę - musi postać bez odpalania dobre 24 lub nawet 48 godzin. Wtedy wszsytko składasz i dopiero jazda - jednak to jest tymczasowa raczej metoda. Można napawać i dalej szlifowac. Dobry spawacz aluminium sobie poradzi. Potrzeba do tego sporo wprawy ale jest to do wykonania.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
spawanie na zimno - bardzo dobra sprawa
pospawalem o ile mozna tak powiedziec nim zbiornik paliwa oraz filtr paliwa metalowy ktory jest blisko silnika i sie nagrzewa i trzyma to to jak diabli- tak wiem musze jeszcze filtr oddalic
pospawalem o ile mozna tak powiedziec nim zbiornik paliwa oraz filtr paliwa metalowy ktory jest blisko silnika i sie nagrzewa i trzyma to to jak diabli- tak wiem musze jeszcze filtr oddalic
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 7 gości