YAMAHA JOG - RR 2003r Instalacja!!! POMOCY!!! Błagam!!!
• Strona 1 z 1
YAMAHA JOG - RR 2003r Instalacja!!! POMOCY!!! Błagam!!!
Witam!
Nie będę się tu rozpisywał tylko przejde do rzeczy...
YAMAHA chodziła elegancko aż do dziś...
Jakiś czas temu znajomy podłączał mi oświetlenie do kufra aby móc w nocy coś zobaczyć w kufrze gdy potrzebuję.
Dzisiaj mój Ojciec pojechał się przejechać, przyjechał i YAMAHA zaczęła się palić... (Kopcić).
Natychmiast rozłączyłem oświetlenie i akumulator.
Komputer się załącza, Kabel upalony został wymieniony... Lecz YAmaha nie chce zapalić.. Sprawdzałem czy ma iskrę.. Nie ma... CO to może być??? Czy to moduł, przekaźnik, Czy iskrownik...???
Naprawdę Proszę o rozsądne odpowiedzi... Iii Błagam o POMOC!!!
Bo szkoda mi takiego dobrego skuterka...
Z Góry Dziękuję!!!
Leon YAMAHOWIEC
Nie będę się tu rozpisywał tylko przejde do rzeczy...
YAMAHA chodziła elegancko aż do dziś...
Jakiś czas temu znajomy podłączał mi oświetlenie do kufra aby móc w nocy coś zobaczyć w kufrze gdy potrzebuję.
Dzisiaj mój Ojciec pojechał się przejechać, przyjechał i YAMAHA zaczęła się palić... (Kopcić).
Natychmiast rozłączyłem oświetlenie i akumulator.
Komputer się załącza, Kabel upalony został wymieniony... Lecz YAmaha nie chce zapalić.. Sprawdzałem czy ma iskrę.. Nie ma... CO to może być??? Czy to moduł, przekaźnik, Czy iskrownik...???
Naprawdę Proszę o rozsądne odpowiedzi... Iii Błagam o POMOC!!!
Bo szkoda mi takiego dobrego skuterka...
Z Góry Dziękuję!!!
Leon YAMAHOWIEC
- Leon YAMAHOWIEC
- Świeżak
Ich wiele jest złączonych w całość więc dokładnie nie wiem..
Czy to może być Cewka zapłonowa??? Bo Komputer Kierunkowskazy wszystko działa tylko iskry nie ma...
Czy to może być Cewka zapłonowa??? Bo Komputer Kierunkowskazy wszystko działa tylko iskry nie ma...
- Leon YAMAHOWIEC
- Świeżak
A może kable zostały źle podłączone lub zaizolowane i zwarcie się robi? Ciężko powiedzieć, gdybym wiedział od czego był ten kabel to można by powiedzieć więcej.
Kabel się palił przed zgaszeniem silnika czy już po?
Czy silnik sam zgasł czy został zgaszony poprzez stacyjkę?
Kabel się palił przed zgaszeniem silnika czy już po?
Czy silnik sam zgasł czy został zgaszony poprzez stacyjkę?
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
Palił się przed zgaszenie, został zgaszony poprzez stacyjkę... Zaiszolowane jest diobrze jezęli byłoby zwarcie to by komputer się nie załącząl i reszta nei chodziła, by rozrusznik nie kręcił... Zaczne od modułu chyba kolega miał kiedys w skuterze, że iskry nie podawał i moduł był.. ;/
- Leon YAMAHOWIEC
- Świeżak
Może moduł, może nie, jak się nie znasz to lepiej oddaj do mechanika, bo bezmyślnie możesz wymienić pół skutera, a i tka nie odpali. To, że działa rozrusznik, komputer itd nie znaczy że gdzieś nie ma zwarcia, na początek popraw porządnie tą instalację, kable polutuj, być może coś nie łączy następnie zaizoluj, a najlepiej załóż koszulki termokurczliwe i być może iskra wróci.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
Instalacja została poprawiona, kable polutowane i dobrze zaizolowane. Głównie ejden kabel był mocno spalony do połowy ramy. Myślałem o cewce zapłonowej bo troszkę śmierdzi od niej...
- Leon YAMAHOWIEC
- Świeżak
- Leon YAMAHOWIEC
- Świeżak
- Leon YAMAHOWIEC
- Świeżak
Instalacja sprawdzona miernikiem prąd dochodzi wszędzie... Więc wygląda na to, że to moduł zapłonowy..
- Leon YAMAHOWIEC
- Świeżak
- Leon YAMAHOWIEC
- Świeżak
Sorki, że tak późno ale temat uważam za zamknięty;) YAMAHA sprawna, tak jak przypuszczałem.. Moduł był zepsuty 

- Leon YAMAHOWIEC
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości