Dlaczego cieknie paliwo ?
• Strona 1 z 1
Dlaczego cieknie paliwo ?
Witam wszystkich
Mam taki problem, zajehcałem dzisiaj do warsztatu gdzie wymieniają tłumiki, gdy się zatrzymałem i postawiłem na bocznej stopce, zauważyłem że z przewodu odpowietrzającego z gaźnika ciurkiem cały czas cieknie paliwo, co dziwniejsze, jak zakręciłem kranik nic nie przestało, musiałem zapchać ten przewód i odstawić do warsztatu....
Co może być tego przyczyną, bo ja już sam nie wiem.. Dodam że w kraniku chyba poszła jakać uszczelka bo jak go zakręce to jest cały mokry od paliwa..
ProszÄ™ o szybkie odpowiedzi
Pozdrawiam
PS. Moto to Suzuki RG 80

Mam taki problem, zajehcałem dzisiaj do warsztatu gdzie wymieniają tłumiki, gdy się zatrzymałem i postawiłem na bocznej stopce, zauważyłem że z przewodu odpowietrzającego z gaźnika ciurkiem cały czas cieknie paliwo, co dziwniejsze, jak zakręciłem kranik nic nie przestało, musiałem zapchać ten przewód i odstawić do warsztatu....
Co może być tego przyczyną, bo ja już sam nie wiem.. Dodam że w kraniku chyba poszła jakać uszczelka bo jak go zakręce to jest cały mokry od paliwa..
ProszÄ™ o szybkie odpowiedzi

Pozdrawiam

PS. Moto to Suzuki RG 80

- Kamill #99
- Świeżak
Zaworek pływakowy w gaźniku się nie zamyka, albo podszedł brud, albo się zawiesza też z powodu syfu w gaźniku... Kranik jak sam napisałeś jest uszkodzony, a zestawu naprawczego raczej nie dostaniesz, więc kup nowy kranik i tyle.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
odpowiadajac na temat dla czego paliwo cieknie, odpowiadam ze masz go za duzo
, mozesz mi oddac to co masz w baku i po chwili przestanie ci cieknąc kranik i gaźnik
a tak na powaznie to pewnie pod taka jak by gumke w kraniku podszedł jakiś syf i dla tego cieknie(mialem to samo w suzuki smx 70)
a co do gaźnika to wszystko jest juz wyzej napisane

a tak na powaznie to pewnie pod taka jak by gumke w kraniku podszedł jakiś syf i dla tego cieknie(mialem to samo w suzuki smx 70)
a co do gaźnika to wszystko jest juz wyzej napisane

- tomera
- Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości