Problem Dt 80
• Strona 1 z 1
Problem Dt 80
Witam!
Mam mały problem z moja dt-tką. Gdy ją odpale czasami trzyma wolne obroty na zimnym silniku czasami nie. Gdy jadę i zwalniam, a obroty spadaja do 5 tys lub mnie chce dodac gazu a ona zaczyna gasnać, puszcze gaz i zaczyna zwiększać obroty. Paliwo miałem w baku, kranik
i gaźnik przeczysciłem, filtr paliwa wymieniłem. Nie zawsze to się dzieje. Czasami mi zgaśni i gdy ją odpal dostaje duże obroty i gdy chce dodać od odkręcić manetke zaczyna zamulać.
Prosze o pomoc
Mam mały problem z moja dt-tką. Gdy ją odpale czasami trzyma wolne obroty na zimnym silniku czasami nie. Gdy jadę i zwalniam, a obroty spadaja do 5 tys lub mnie chce dodac gazu a ona zaczyna gasnać, puszcze gaz i zaczyna zwiększać obroty. Paliwo miałem w baku, kranik
i gaźnik przeczysciłem, filtr paliwa wymieniłem. Nie zawsze to się dzieje. Czasami mi zgaśni i gdy ją odpal dostaje duże obroty i gdy chce dodać od odkręcić manetke zaczyna zamulać.
Prosze o pomoc
Ktm EXC 125
- Dawid051c
- Świeżak
wymien swiece, dokladnie przeczysc gaźnik, sprawdź króciec ssacy. posprawdzaj szczelnosc ukladu. i ma dzialac
oczywiscie ustaw tez gaźnik od nowa

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Dalej tak robi. Gdy zwalniam prawie do zera i chce ruszyć dostaje duże obroty i gdy do daje gazu zaczyna gasnąć puszcze gaz to stoją w miejscu. Tylko czasami się tak dzieje. Może simeringi na wale, ale wał nie ma luzów na łożyskach. Już nie mam pomysłu 

Ktm EXC 125
- Dawid051c
- Świeżak
to cos z dolotem, gaźnik zawór membranowy moze gazbox gdzies puszcza
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości