Zobacz wątek - Wysokie obroty, mała prędkość.
NAS Analytics TAG

Wysokie obroty, mała prędkość.

i inne małe pojemności
_________

Wysokie obroty, mała prędkość.

Postprzez marcino888 » 19/7/2012, 12:54

Witam,
Mam taki problem, niedawno pękł mi pasek napędowy w skuterze Peugeot Vivacity 2006r.
Kupiłem nowy, załozylem i pojechałem przetestowac, lecz po kilku kilometrach zobaczylem ze skuter dostaje co raz to wyzsze obroty i zaczyna zwalniac. Zawrocilem w strone domu, lecz niespodziewanie nowy pasek pękł. Pomyslalem, ze dobralem zly pasek i zamowilem nowy. Zalozylem, ale tym razem pojezdzilem w okolo domu i zobaczylem ze jest tak samo, skuter ma bardzo wysokie obroty a jedzie ledwo 30km/h. Mechanik doradzil mi, zebym kupil sprzeglo- tak zrobilem. Po wymianie sprzegla, runda testowa i bez zmian - dalej muł z wysokimi obrotami.
Ostatnia rzecza ktora pomyslalem zeby zmienic byly rolki, zmienilem na 5g. Wyjechalem i dalej tak samo. Nie mam pojecia co tam jeszcze zrobic, moze zmienic centralke? Prosze o jakas pomoc :D
marcino888
Świeżak

Postprzez komarcc » 20/7/2012, 22:02

Przejedź się bez pokrywy paska i zobacz co się dzieje, jak postawisz go na stopkach centralnych i dodasz gazu to też powinieneś zauważyć w czym leży problem i co się dzieje z paskiem, że jest tak jak jest, jeśli nic nie zauważysz to porównaj z filmikami na jutube jak powinna pracować przekładnia, możesz też nagrać filmik i wstawić tu na forum, na odległość więcej nie pomogę.
komarcc
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez mater13 » 22/7/2012, 20:03

Najprędzej pasek nie "zaciska" się na tuleji wariatora oraz na korektorze. Tak jak pisał kolega wyżej, zdejmij pokrywe i na "głównej" zobacz w czym tkwi przyczyna
mater13
Świeżak

Postprzez marcino888 » 28/7/2012, 12:21

zrobilłem tak jak mi powiedzieliście i zauważyłem, że tak jak kolega mater13 mowi, pasek nie zaciska. Prosze o to filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=aMYk8C1i ... e=youtu.be

Poradźcie co mam zrobic :D
marcino888
Świeżak

Postprzez komarcc » 28/7/2012, 21:33

Rozbierz wariator i sprawdź dlaczego rolki nie wypychają paska w górę, być może coś się ułamało i blokuje, albo rolki powypadały, nie wiem, rozbierz i zobacz, bo napewno tam leży problem.
komarcc
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości

na górê