Malowanie Sprayem.
• Strona 1 z 1
Malowanie Sprayem.
Witam , pisze z kolegi konta. Mam Yamahe Aerox , osatnio przechodzi ona generalny remont silnika i optyki.Silnik przeszedl juz generalny remont ( cylek , uszczelniacze , lozyska , sprzeglo , wariator , pasek , wydech LeoVince ZX , dzwon sprzegla , ogolnie wszystko ).
I teraz przychodzi czas na malowanie..mam na wydanie max 130 zl.
Moj plan jest taki , kupuje 3 spraye , 2 czarne perly i 1 niebieki , do tego lakier bezbarwny , i papier wodny. Myslicie ze ladnie wyjdzie ? widzialem na necie juz takie operacje i naprawde ladnie wychodzi..Najpierw wyczyszcze elegancko plastiki , benzyna , zeby wszystkie smugi wytrzec , pozniej papierem wodnym ladnie , na drugi dzien pomaluje dane elementy na 2 kolory , plastiki bede malowal 2 - 3 razy , i jak juz wszystko wyschnie , to ladnie przeleciec lakierem bezbarwnym zeby wszystko zabezpieczyc i utwardzic. Co o tym myslciie ?
Tak polecili mi zeby tak zrobil na forum Aeroxa. Jakie planuje malowanie ?
Czarna perla , z niebieskimi dodatkami..Prosze o jakies propozycje , na co uwazac itp..
Wiadomo sa wakacje to moge sie elegancko zrobic..
up..i jeszcze jedno pytanie..gdzie moge dostac obszycie siedzenia do aeroxa ? do max 80 zl..
I teraz przychodzi czas na malowanie..mam na wydanie max 130 zl.
Moj plan jest taki , kupuje 3 spraye , 2 czarne perly i 1 niebieki , do tego lakier bezbarwny , i papier wodny. Myslicie ze ladnie wyjdzie ? widzialem na necie juz takie operacje i naprawde ladnie wychodzi..Najpierw wyczyszcze elegancko plastiki , benzyna , zeby wszystkie smugi wytrzec , pozniej papierem wodnym ladnie , na drugi dzien pomaluje dane elementy na 2 kolory , plastiki bede malowal 2 - 3 razy , i jak juz wszystko wyschnie , to ladnie przeleciec lakierem bezbarwnym zeby wszystko zabezpieczyc i utwardzic. Co o tym myslciie ?
Tak polecili mi zeby tak zrobil na forum Aeroxa. Jakie planuje malowanie ?
Czarna perla , z niebieskimi dodatkami..Prosze o jakies propozycje , na co uwazac itp..
Wiadomo sa wakacje to moge sie elegancko zrobic..
up..i jeszcze jedno pytanie..gdzie moge dostac obszycie siedzenia do aeroxa ? do max 80 zl..
Motocykle
- skazany123
- Świeżak
nie wychodzi ładnie
jak sie nie znasz za 1 razem nie pomalujesz tego idealnie, porobisz zacieków, itp itd. po 2 powierzchnie trzeba bardzo dobrze przygotowac i kupic bardzo dobry lakier, taki z marketu sie nie nadaje. jak juz chcesz malowac w formie spreju to mozesz sobie nabic w puszke normalny lakier, ale do tego trzeba dac lakier bezbarwny itp itd. ogólnie odpuscił bym sobie. jakies drobne elementy mozna podmalowac ale całego skutera nie maluj. wiem jak to potem wyglada z bliska ;P masakra wartosc od razu spada duzo bardziej niz w przypadku posiadania skuterka w oryginale ale z ryskami itp

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Ostatnio był tu taki napalony i też chciał sobie sprayem skuter "pomalować", chyba to zrobił i więcej się nie pokazał/nie pochwalił, czyli chyba wyszło tak jak wyszło...
To nie jest takie proste jak siÄ™ wydaje.

-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
Tak , ale malowanie jest obowiazkie , bo plastiki sa porysowane , mialem 2 slizgi. Dobra , za 2 tygodnie biore sie do roboty..
Najpier wszystko ladnie wyczyszcze benzyna , pozniej ladnie papierem wodnym , pozniej 1 warstwa sprayu , na dugi dzien , 2 warstwa sprayu , i na 3 dzien ladnie lakierem bezbarwnym. Oczywiscie wszystkie spraye i lakiery , dobrej jakosci , za 2 spraye zaplacilem 45 zł , a za lakier bezbawtny 28 zl..wiec juz lepsza klasa. Tlumik , pompe wody , i przekladnie , wypolerowalem na polysk , godziny pracy ale cudowanie wyglada..do tego ladna , czarna perla z niebsiekimi wstawkami , no zobaczymy , moze akurat mi sie uda. Odezwe sie jak cos . Nie stac mnie na lakiernika co mi powiedzial 500 zl za all plastiki..
Najpier wszystko ladnie wyczyszcze benzyna , pozniej ladnie papierem wodnym , pozniej 1 warstwa sprayu , na dugi dzien , 2 warstwa sprayu , i na 3 dzien ladnie lakierem bezbarwnym. Oczywiscie wszystkie spraye i lakiery , dobrej jakosci , za 2 spraye zaplacilem 45 zł , a za lakier bezbawtny 28 zl..wiec juz lepsza klasa. Tlumik , pompe wody , i przekladnie , wypolerowalem na polysk , godziny pracy ale cudowanie wyglada..do tego ladna , czarna perla z niebsiekimi wstawkami , no zobaczymy , moze akurat mi sie uda. Odezwe sie jak cos . Nie stac mnie na lakiernika co mi powiedzial 500 zl za all plastiki..
Motocykle
- skazany123
- Świeżak
No ja się zabrałem za takie malowanie skuterka i powiem ci że nie wyszło to dobrze i nie wiem czy w ogóle go sprzedam ;//
Zacieków nie porobiłem ale nie wygląda to świetnie, może to poprawie a może i zepsuje
Mówię strata czasu i pieniędzy bo z 3 puszek na pewno tego nie pomalujesz 
Zacieków nie porobiłem ale nie wygląda to świetnie, może to poprawie a może i zepsuje

- Leniu
- Świeżak
Kuzyn tak malował i z daleka nawet nieźle mu to wyszło ( TGB z lakierem pomarańczowo-białym ) , ale z bliska widać nie raz zacieki spowodowane brakiem doświadczenia w malowaniu sprayem
poćwicz na niepotrzebnych ci plastiku albo kartonie.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
- NaGłodzie
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości