Ogromne spalanie honda mtx 125.
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Ogromne spalanie honda mtx 125.
Witam tak jak w temacie. Honda zaczęła tyle palić za na 1l benzyny robię ledwo co 10km.
Kompresja świetna dopiero co dotarty nowy tłok. Świeca słucha. Zauważyłem ze strzela ogniem z gaźnika i przerywa przy maksymalnych obrotach między 9,5/10k obr/min.
Proszę o odp. Z góry dzięki.
Kompresja świetna dopiero co dotarty nowy tłok. Świeca słucha. Zauważyłem ze strzela ogniem z gaźnika i przerywa przy maksymalnych obrotach między 9,5/10k obr/min.
Proszę o odp. Z góry dzięki.
- osi502
- Świeżak
ustaw gaxnik, i sprawdź listki w króccu ssącym. jak moto odpala ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Jak jest ciepły normalnie od szczała a jak zimny trzeba pchać i gdy załapie kłęby dymu że świata nie widać. Zalewa go Sprawdzałem zawór i szczelny, lewego powietrza nie łapie. Nie reaguje na regulacje. Iglica na górze czy na dole różnicy nie ma. Najlepsze w tym wszystkim że sie nie dławi. Zapomniałem powiedzieć ze czasem zdarza się sie mu zgasnąć na gazie. Jade jade a tu nagle buuuuuu. Trzeba odczekać aż gaźnik sie napełni i odpala od nowa. Nie przegrzewa sie.
- osi502
- Świeżak
mi mtx 50 powietrzak też palił strasznie duzo, 5 litrów paliwa ( na szczescie wtedy ruskiego za 2zł/litr) starczało mi na godzinke jazdy ;P odsprzedałem moto koledze który zrobił generalke, zmienił gaxnik i porobił pare rzeczy i spalanie spadło tylko o jakies pół litra / godzina.
a sprawdx jeszcze dysze w gaźniku czy nie masz moze porozwiercanych

a sprawdx jeszcze dysze w gaźniku czy nie masz moze porozwiercanych
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Dysze ok. Zaczął reagować na regulacje. Powiedzcie mi w którą strone krecic sróbką od mieszanki jak świeca jest czarna lub szara. Jak próbuje go regulować lo na luzie wszystko ok podczas jazdy dusi sie albo szczela z wydechu. Powiedcie mi co jeszcze zrobić zeby schodził tak szybko z obrotów jak tu http://www.youtube.com/watch?v=jK6AmDrC ... re=related moja honda opada jak mz albo wsk. Może sztywniejsze płytki zaworu membranowego, ale z czego takie zrobić?
- osi502
- Świeżak
Jaka śrubka od ilości paliwa? Jest od składu mieszanki i od obrotów przy iglicy innych niema. I coś nie bardzo czuć różnice kręcąc śrubką od składu mieszanki w szybkosci opadania obrotów
na luzie wkreca sie od razu bez zająknięcia tylko strasznie wolno opada.

- osi502
- Świeżak
srubke wkręcasz jak chcesz zmniejszyc dawkę. skoro jest czarna to ma dawke za bogata i trzeba dokręcic.
płytki jak są oryginalne tak maja byc, skoro nie odstaja to nie ma co dorabiac twardszych. sprawdz jeszcze połozenie iglicy w przpeustnicy
płytki jak są oryginalne tak maja byc, skoro nie odstaja to nie ma co dorabiac twardszych. sprawdz jeszcze połozenie iglicy w przpeustnicy
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Iglice przestawiałem na wszystkie możliwe sposoby i dalej to samo. Nie wiem moze świeca jest za zimna i dlatego jest czały czas czarna nawet po wkreceniu śrubki do oporu. A dało by rade założyć na spróbę gaźnik np od mz?
PS. Urwała mi sie blokada w wydechu i sie troszkę tłucze ale to raczej nie to.
PS. Urwała mi sie blokada w wydechu i sie troszkę tłucze ale to raczej nie to.
- osi502
- Świeżak
nie dalo by rady.. nie kombinuj, oddaj moze do mechanika taniej ci wyjdzie 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
No dobra popróbuje jeszcze jutro a jak nic z tego nie wyjdzie to oddam do mechanika.
Nie zakładając nowego tematu chciałbym zapytać o ktm lc2 125 2t. Miał ktoś z nim do czynienia. Bd jakaś duża różnica mocy miedzy nim a mtx 125? Moto podobno jest z 2000 lecz plastiki zostały założone z 2011r. Wiem ze silnik jest podobny jak w dt 125. Jakie bd spalanie tego sprzętu?
Nie zakładając nowego tematu chciałbym zapytać o ktm lc2 125 2t. Miał ktoś z nim do czynienia. Bd jakaś duża różnica mocy miedzy nim a mtx 125? Moto podobno jest z 2000 lecz plastiki zostały założone z 2011r. Wiem ze silnik jest podobny jak w dt 125. Jakie bd spalanie tego sprzętu?
- osi502
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 10 gości