dylemat poczÄ…tkujÄ…cego
• Strona 1 z 2 • 1, 2
dylemat poczÄ…tkujÄ…cego
Panowie pomóżcie mi wybrać ...
Otóż, mam zamiar kupić sobie motocykl, w zamyśle chcę nim jeździć po polach, łąkach, lasach, wzniesieniach (tory itp. nie wchodzą w ogóle w grę) Również i jazda po mieście nie wchodzi w grę (ewentualnie aby się dostać do otwartego terenu). I teraz mam pytania:
1. Czy zrobić sobie prawo jazdy A i zakupić jakaś yamaha wr, czy inny tego typu motocykl ? Czy jest sens wydawania dodatkowego 1 000 zł ?
2. Czy nie zawracać sobie głowy prawem jazdy tylko kupić np. yamaha yz250 i jeździć w terenie?
Otóż, mam zamiar kupić sobie motocykl, w zamyśle chcę nim jeździć po polach, łąkach, lasach, wzniesieniach (tory itp. nie wchodzą w ogóle w grę) Również i jazda po mieście nie wchodzi w grę (ewentualnie aby się dostać do otwartego terenu). I teraz mam pytania:
1. Czy zrobić sobie prawo jazdy A i zakupić jakaś yamaha wr, czy inny tego typu motocykl ? Czy jest sens wydawania dodatkowego 1 000 zł ?
2. Czy nie zawracać sobie głowy prawem jazdy tylko kupić np. yamaha yz250 i jeździć w terenie?
- deusridens
- Świeżak
Druga opcja odpada jeśli tor nie wchodzi w grę. Do takiej jazdy jak napisałeś to tylko sprzęty enduro. Powiedz jeszcze ile masz kasy na sprzęt i wszystko będzie wiadomo 

Honda CR 125
fuck the whales, save 2 strokes !!!
fuck the whales, save 2 strokes !!!
-
cichycr - Świeżak
no tak raczej interesują mnie długie przejażdżki po lasach, łąkach, polach etc.
co do kasy to mogę wydać na początek koło 10-15 tys. Generalnie będzie to mój 1 motor, także chcę się tego wszystkiego co z jazdą nauczyć.
co do kasy to mogę wydać na początek koło 10-15 tys. Generalnie będzie to mój 1 motor, także chcę się tego wszystkiego co z jazdą nauczyć.
- deusridens
- Świeżak
no nie ma to dla mnie znaczenia, wolałbym takiego przy którym będzi mniej siedzenia a więcej jeżdżenia (np. podobają mi się ktm exc np. 250 lub inny)
- deusridens
- Świeżak
no chyba faktycznie wybiorÄ™ 125, przynajmiej na poczÄ…tek
czy zdecydować się na ktm? czy może jakiś inny? co proponujecie?

- deusridens
- Świeżak
Ile masz lat ile wazysz i jaki masz wzrost bo moim zdaniem idealny byl by dla cb ktm exc250-f jest to 4t o mocy podobnej do 2t a jak cie interesuja dlugie wyprawy to tylko 4t 

- Fantas3k
- Bywalec
- deusridens
- Świeżak
No bo znowu myslałem ze jakiś młody pyta
A tak to spoko 250 w 4t bedzie idealna można się rozjerszec tez za 250 w 2t od ktm... Do wyboru takie pozycje jak KTM EXC YAMAHA WR-F HONDA CRF-X a ostatnio zauważyłem bardzo fajną opcje mało spotykany motor SUZUKI RMX nie wiem czy jest 250 ale 450 bardzo godnie jeżdzą i wyglądają
Ja na swoje upodobania brałbym coś z nowych 2T bo to jest moj żywioł.... Na takie przejażdzki to tylko z coś enduro/hard enduro
Swoje Roki chłopie masz olej w głowie też wiec 250 idealna bedzie
A prawko się przyda napewno kupisz cos z tego co wymieniłem zarejstrujesz i bedziesz mogł bez problemów smignąc gdzies przesz głowną droge 

Honda Cr 250 2007
- zbyho222
- Świeżak
- deusridens
- Świeżak
- Fantas3k
- Bywalec
350 to najgorsze moto na poczatek. sa dla zawodnikow. slabsze i za lekkie od 450, z kolei za mocne w stosunku do 250. to nie jest tak ze jest to moc 450 w i lekkosc 250
wg sprzedawcow ze sklepow ktma to wcale nie takie idealne moto dla amatora.
jak dla mnie EXC 250 jezeli ma to byc ostra jazda, jezeli wolisz bardziej dalsze wyjazdy, spokojniejsza jazda itp to wolabym 450. to nie jest tak ze na 1 moto jest to sprzet za duzy. wg sprzedawców wlasnie od ktma taka 450 z duzym momentem ulatwia jazde, wzgledem 250 ktora trzeba mimo wszystko kr ecic - a obroty to wieksze ryzyko. jak sie nie katuje 450tki to mozna na prawde spokojnie sobie polatac w terenie nawet jako 1 moto. u mnie teraz sporo osob przesiada sie na enduro i nawet kompleni amatorzy zaczynaja od 400-530 i daja rade
fakt nie wykorzystuja maszyny w pelni, ale tez nie jest tak ze zamulaja czy maja problemy z ujazmieniem mocy. to nie crossowka 

jak dla mnie EXC 250 jezeli ma to byc ostra jazda, jezeli wolisz bardziej dalsze wyjazdy, spokojniejsza jazda itp to wolabym 450. to nie jest tak ze na 1 moto jest to sprzet za duzy. wg sprzedawców wlasnie od ktma taka 450 z duzym momentem ulatwia jazde, wzgledem 250 ktora trzeba mimo wszystko kr ecic - a obroty to wieksze ryzyko. jak sie nie katuje 450tki to mozna na prawde spokojnie sobie polatac w terenie nawet jako 1 moto. u mnie teraz sporo osob przesiada sie na enduro i nawet kompleni amatorzy zaczynaja od 400-530 i daja rade

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
-
pawel89ers - Świeżak
na to wygląda, że zastanowię się pomiędzy exc 250 a 450. jak długo orientacyjnie trwa kurs na kat. A ? w 2 tyg. można to ogarnąć?
- deusridens
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości