cagiva mito 125
• Strona 1 z 1
cagiva mito 125
Witam
Mam zamiar zmienić tzr-kę na cagivę mito 125, jaka jest jej awaryjność, V-max, dostępność części itp. proszę o pomoc.
Mam zamiar zmienić tzr-kę na cagivę mito 125, jaka jest jej awaryjność, V-max, dostępność części itp. proszę o pomoc.
- herbaliser
- Świeżak
Cagiva mito 125 napewno ja bym sie zamienil i to 100% Jak dbasz tak masz dwusuw bardzo mocna napewno mocniejsza jak tzr
Moto jest najmocniejsze i najsilniejsze w swojej klasie takze bez zastanowienia
Silnik - 2 - suwowy, chłodzony cieczą
Pojemność – 125 ccm
Moc – 15 KM przy 8000 obr/min
Moment – 14 Nm przy 5500 obr/min
Budowa - jednocylindrowy
Liczba cylindrów - 1
Średnica cylindra – 56,0 mm
Skok tłoka – 50,6 mm
Stopień sprężania – 7,4
Rozrząd - membranowy
Oczyszczanie spalin – katalizator nieregulowany
Zasilanie - gaźnik Dellorto
Średnica gardzieli - 28 mm
Biegi - 7
Napęd - łańcuch
Dodatkowe:
Po odblokowaniu - 22kW (30PS)/10 500 obr./min.
V-max - 185km/h
Masa - 129kg
Rozstaw osi - 1375mm
Moto jest najmocniejsze i najsilniejsze w swojej klasie takze bez zastanowienia
Silnik - 2 - suwowy, chłodzony cieczą
Pojemność – 125 ccm
Moc – 15 KM przy 8000 obr/min
Moment – 14 Nm przy 5500 obr/min
Budowa - jednocylindrowy
Liczba cylindrów - 1
Średnica cylindra – 56,0 mm
Skok tłoka – 50,6 mm
Stopień sprężania – 7,4
Rozrząd - membranowy
Oczyszczanie spalin – katalizator nieregulowany
Zasilanie - gaźnik Dellorto
Średnica gardzieli - 28 mm
Biegi - 7
Napęd - łańcuch
Dodatkowe:
Po odblokowaniu - 22kW (30PS)/10 500 obr./min.
V-max - 185km/h
Masa - 129kg
Rozstaw osi - 1375mm
Aprilia Rs/Gs
-
motocyklista188 - Bywalec
- herbaliser
- Świeżak
to napewno jest wieksza i jest szersza niczym praktycznie nie rozni sie od 500tki
awaryjnosc hmm ciezko powiedziec jedni mowia ze wogole nie ma z nia problemow a drudzy ze sa
ja kiedys posiadalem Cagive mito rok 1991 ta z okraglymi swiatlami uzytkowalem ja na codzien po miescie i po torze i powiem szczeze ze nie mialem z nia zadnych problemow. Tylko wymienialem klocki plyny oleje
jak sie to mowi jak bedziesz dbal to nie bedziesz mial problemow. A jak dbac nie bedziesz to predzej czy pozniej sie rozsypie.
Zawsze lalem do niej olej Castrol power racing 2t
jak dla mnie nie zawodny motor. Gdybym nie mial wtedy ciezkiej sytuacji to napewno bym jej nie sprzedal jezdzil bym nia do teraz. Niektorzy wyciagaja z niej nawet po 190km/h-200km/h:)
Ja osobiscie polecam Cagive mito
awaryjnosc hmm ciezko powiedziec jedni mowia ze wogole nie ma z nia problemow a drudzy ze sa
ja kiedys posiadalem Cagive mito rok 1991 ta z okraglymi swiatlami uzytkowalem ja na codzien po miescie i po torze i powiem szczeze ze nie mialem z nia zadnych problemow. Tylko wymienialem klocki plyny oleje
jak sie to mowi jak bedziesz dbal to nie bedziesz mial problemow. A jak dbac nie bedziesz to predzej czy pozniej sie rozsypie.
Zawsze lalem do niej olej Castrol power racing 2t
jak dla mnie nie zawodny motor. Gdybym nie mial wtedy ciezkiej sytuacji to napewno bym jej nie sprzedal jezdzil bym nia do teraz. Niektorzy wyciagaja z niej nawet po 190km/h-200km/h:)
Ja osobiscie polecam Cagive mito
Aprilia Rs/Gs
-
Tylko przygotuj się na DUUUUUŻE spalanie.
Jest to najmocniejsza 125 a co za tym idzie najbardziej paliwożerna - wkońcu te konie trzeba jakoś napić
I jak ktoś mówił że 125 w 2t potrafi zaciągnąć 8 a nawet 10l/100 to ma właśnie na myśli Cagive mito 125
Problemu z częściami teraz mieć raczej nie będziesz- bo to dobrze zrobiony motocykl.
Także jeżeli kupisz dobry egzemplarz to długo nie będziesz musiał niczego robić. Poza standardowymi czynnościami eksploatacyjnymi oczywiście
Jest to najmocniejsza 125 a co za tym idzie najbardziej paliwożerna - wkońcu te konie trzeba jakoś napić

I jak ktoś mówił że 125 w 2t potrafi zaciągnąć 8 a nawet 10l/100 to ma właśnie na myśli Cagive mito 125

Problemu z częściami teraz mieć raczej nie będziesz- bo to dobrze zrobiony motocykl.
Także jeżeli kupisz dobry egzemplarz to długo nie będziesz musiał niczego robić. Poza standardowymi czynnościami eksploatacyjnymi oczywiście

DragStar125>CBR125>FZS600>FZ6n
-
fincher - Bywalec
fincher napisał(a):Tylko przygotuj się na DUUUUUŻE spalanie.
Jest to najmocniejsza 125 a co za tym idzie najbardziej paliwożerna - wkońcu te konie trzeba jakoś napić![]()
I jak ktoś mówił że 125 w 2t potrafi zaciągnąć 8 a nawet 10l/100 to ma właśnie na myśli Cagive mito 125![]()
Cagivki tyle nie pala! maksymalnie 7-8 litrow ale te 8 to juz jest maks. i to By musial caly czas na pelnym gazie jezdzic. A Ci co mowia ze pala 10 to maja problemy z przeliczaniem niestety kazdego ktorego zapytasz co jezdzi Cagiva powie Ci ze pali 6-7-8litrow
Typ: Dwusuwowy, jednocylindrowy
Chłodzenie: Cieczą
Pojemność skokowa: 125 cm3
Średnica x skok tłoka: 56 x 50,6 mm
Stopień sprężania: 8,2 : 1
Moc maksymalna: 30KM przy 11 000 obr/min
Maksymalny moment obr. 22Nm przy 10 000 obr/min
Zasilanie: Gaźnik Dellorto 28mm
Smarowanie: Dozownikowe
Rozruch: Elektryczny
Alternator: 120W
Zapłon: CDI
Przekładnia wtórna: łańcuch
Sprzęgło: Wielotarczowe, mokre
Skrzynia biegów: 7 stopniowa
Zużycie paliwa: 5-8 l/100km <<<<<<<------------------------------
Aprilia Rs/Gs
-
A co myślicie o tym http://otomoto.pl/cagiva-mito-sp-525-xe ... 75746.html albo o http://allegro.pl/cagiva-mito-125-2007- ... 70393.html
- herbaliser
- Świeżak
sp 525 jest ogien nic wiecej nie powiem
a ta druga nawet nawet tylko miala krecony licznik takze musisz uwazac. Sa nie rowno cyfry
a ta druga nawet nawet tylko miala krecony licznik takze musisz uwazac. Sa nie rowno cyfry
Aprilia Rs/Gs
-
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm