Zobacz wątek - Jaką ramę mogę kupić?
NAS Analytics TAG

Jaką ramę mogę kupić?

i inne małe pojemności
_________

Jaką ramę mogę kupić?

Postprzez Kurihan » 27/6/2012, 22:06

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Posiadam zdecydowaną większość części od skutera firmy Zipp model Smart z 2008 roku. Przy okazji końca sesji i zbliżających się wakacji postanowiłem spróbować złożyć wszystko do kupy. Mój problem tkwi w braku pierwotnej ramy która została pochopnie sprzedana za bezcen.
W związku z tym, drodzy koledzy - potrzebuję pomocy! Wiem że istnieje dużo modeli chińskich 4S skuterów których ramy mogą idealnie pasować do mojego szkieletu, dlatego proszę Was o podanie mi nazw skuterów od których owa rama będzie do mnie pasować.
Przykładowo na allegro pojawia się ostatnimi czasy rama od skutera Zipp Vapor. Czy rama od takiego modelu sprawdzi się również w moim?
Niecierpliwie czekam na Wasze typy modeli :)
Kurihan
Świeżak

Postprzez KAPELA911 » 28/6/2012, 07:38

masz zdjecia swojej byłej ramy więcej porównuj z ta nową.
KAPELA911
Bywalec

Postprzez komarcc » 28/6/2012, 10:42

Vapor, basic, coliber, szukaj ram od takich skuterów, mają one koła 10cali i większych problemów z mocowaniami plastików itp mieć nie powinieneś, jednak mogą być problemy z mocowaniami plastików do kierownicy, więc dobrze by było gdybyś miał swoją starą kierownice. Posiadasz mało znany model, rama ogólnie napewno różnić się nie będzie, ale jakieś drobne różnice mogą wystąpić, choć niekoniecznie.
komarcc
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Kurihan » 28/6/2012, 16:11

Super, dziękuje Ci drogi Komarze za podanie modeli. Jeszcze tylko pozwól, że dopytam się o rocznik - czy podane przez Ciebie modele mają takie same ramy, bez względu na datę produkcji, czy na to również zwracać uwagę?
Kurihan
Świeżak

Postprzez komarcc » 29/6/2012, 11:30

Jeśli chodzi o rocznik to jest tak, że do 2011, żadnych zmian nie zauważyłem i wszystkie modele tj. coliber, basic, vapor, baotian i wiele wiele innych produkowały ten sam model, różnicą była tylko nazwa, ale w 2012 pod niektórymi nazwami, można już spotkać trochę nowszy model, z nieco inną lampą tylną i drobnymi zmianami z przodu, rama nadal pozostała ta sama, ale możliwe, że niektóre mocowania plastików się pozmieniały.

Żebyś miał pewność co do właściwego modelu to niżej daję link do zdjęć, jak powinien wyglądać skuter od którego ramę powinieneś kupić.

http://zawiercie.olx.pl/kingywa-coliber ... -384119736
komarcc
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Kurihan » 29/6/2012, 21:14

Wspaniale. Z nadwyżką rozwiałeś wszystkie moje wątpliwości. Dziękuje Ci serdecznie za czas który mi poświęciłeś.
Pozdrawiam!:)
Kurihan
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê