Zobacz wÄ…tek - Problem z olejem
NAS Analytics TAG

Problem z olejem

i inne małe pojemności
_________

Problem z olejem

Postprzez szajnaus » 26/6/2012, 18:51

Siemka mam skuter Piaggio ZIP i od nie dawna nie chce zapalić i są słabe hamulce, zauważyłem że olej ucieka. Olej ucieka od tej strony gdzie jest bak na olej a nie na paliwo.
Także jest mokre w okolicach gaźnika, zatankowałem go dałem olej, normalnie na kopa odpalił pojechałem do sklepu, i jak wychodzilem to zuwazyłem ze olej ucieka i nie chciał odpalić, raz odpalił, ale musialem mu dać gaz, ale zgasł po sekundzie.
ProszÄ™ o pomoc...
GG 34889084
E mail: szajnaus@wp.pl
szajnaus
Świeżak

Postprzez komarcc » 26/6/2012, 20:36

Być może pękł wężyk doprowadzający olej do gaźnika, dlatego jest ulany, gdzieś musu być wyciek, wyciągnij kibel z pod siedzenia i przyjrzyj się wężykom.

Czy olej wycieka też z pod pokrywy paska? Czyli tam gdzie jest kopka :)

Póki co sprawdź to co napisałem,jeżeli chcesz to możesz też pokazać zdjęcia, ale jeśli wszystko jest upaprane w oleju to nie ma sensu tego robić. Jeśli po nocy skuter zostawia pod sobą olej, a Ty nie możesz dojść skąd on leci to możesz umyć silnik np. środkiem do mycia silników K2 za ok. 9,90zł :P, a po nocy szukać na nowo wycieku.
komarcc
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez henio12323 » 26/6/2012, 22:26

haha jakie pytanie....

typu szedłem, obok jechał samochód nie działa mi telewizor... co robic

sprawdzaj po kolei. napisz skąd wyciek oleju ? z lag? z silnika ? z dozownika ? co maja hamulce do odpalania ? na twoim miejscu po wypowiedzi oddał bym moto komus kto sie zna ;P na oględziny przynajmniej
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

na górê