Pytania o Simku s51 (i o Suzuki RG 50) ;)
• Strona 1 z 1
Pytania o Simku s51 (i o Suzuki RG 50) ;)
Strzałeczka, chciałbym kupić Simsona S51, na co uważać przy kupnie i ile powinienem zapłacić za SPRAWNEGO simsona, nie chodzi mi o jakieś przeróbki czy coś, zwykły simson bez tuningu itp. Czytałem na forum jakimś tam że im bardziej oryginalny simek to drożej pójdzie (data z 20082009) - to nadal aktualne? I jeszcze a propo Suzuki RG 50 WOLF(Zwykła 50, nie 80 zarejestrowana na 50), czy będzie to dobry motorower na początek?
- Kislu27
- Świeżak
Na wszystko trzeba zwracać uwagę np. stan lakieru, wgniecenia, opony, ogólnie stan wizualny czy jest ok, następnie przysłuchujesz się silniczkowi czy ładnie pracuje, czy nie słychać dziwnych dźwięków, czy nie cieknie gdzieś od spodu, czy biegi ładnie wchodzą, hamulce, oświetlenie, numer ramy itd.
Im bardziej oryginalny simson tym droższy i jest to nadal aktualne i aktualne będzie przez wszystkie przyszłe lata.
Zadbane suzuki nie jest złe, napewno mniej awaryjne od simsona, wyższa kultura pracy silnika, większa moc, jednak musisz kupić sprawdzony egzemplarz, bo z częściami do tego sprzętu nie jest tak kolorowo jak w przypadku simsona.
Im bardziej oryginalny simson tym droższy i jest to nadal aktualne i aktualne będzie przez wszystkie przyszłe lata.
Zadbane suzuki nie jest złe, napewno mniej awaryjne od simsona, wyższa kultura pracy silnika, większa moc, jednak musisz kupić sprawdzony egzemplarz, bo z częściami do tego sprzętu nie jest tak kolorowo jak w przypadku simsona.
-
komarcc - VIP Ścigacz.pl
ja kupiłem simka s51 za 1200zl i był w świetnym stanie.
Silnik jest 70cc v-max 85
i mocy w trzy zady.
Im simek oryginalniejszy tym droższy-to prawda.Teraz bardzo ciężko dostać oryginalne części ddr do simka przez co cena simków z oryginalnymi częściami jest na pewno większa niż z częściami MZA lub innymi.Za 1000-15000 możesz wyrwać ładny egzemplarz.Lub jak jesteś nadziany to możesz kupić simka za 3000 z alarmem,odpalaniem na pilot itp
Jeśli chodzi o części to są tanie i jest ich w h*j.
Silnik jest 70cc v-max 85

Im simek oryginalniejszy tym droższy-to prawda.Teraz bardzo ciężko dostać oryginalne części ddr do simka przez co cena simków z oryginalnymi częściami jest na pewno większa niż z częściami MZA lub innymi.Za 1000-15000 możesz wyrwać ładny egzemplarz.Lub jak jesteś nadziany to możesz kupić simka za 3000 z alarmem,odpalaniem na pilot itp

Jeśli chodzi o części to są tanie i jest ich w h*j.
- kamilj56
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm