Niskobudżetowy tłumik do YZF 125r
• Strona 1 z 1
Niskobudżetowy tłumik do YZF 125r
Witam,
Chciałbym dziś poprosić o pomoc starszych kolegów w wyborze tłumika do Yamahy YZF 125r.
Wielu z nas marzy o pięknym, basowym brzmieniu, jednakże ceny lansiarskich firm często przywracają nas do pionu, skazując na oryginalne, seryjne rozwiązanie.
Przewiercanie oryginalnego również nie jest zbyt dobrym pomysłem, ponieważ bardzo różnie się to kończy, a efekt bywa często taki, że nasze kochane 4t, upodabnia się do warkotu choppera, bądź 2takta.
Znalazłem dwie ciekawe alternatywy i chciałbym Was prosić o pomoc w wyborze.
Otóż widziałem na innym forum oraz yt, jak pewien facet zamontował do swojego cuda tłumik od Yamahy r6. Oczywiście mam na myśli ten nowy, krótki. Efekt? Dla mnie bomba, jednakże nie wiem jak on jest w środku rozwiązany. Czy to jest full przelot? Rozmawiałem z osobą która to zakładała, twierdziła, że nie było większego problemu, oczywiście niemożliwe bez przespawania rury, ale to jest nieuniknione. Cena - 300zł za używany.
Drugą alternatywą jest polska firma produkująca tłumiki uniwersalne.
http://allegro.pl/tlumik-tlumiki-cbr-sv ... 08853.html
Producent zapewnia, że nie będzie większego problemu z zamontowaniem, full przelot.
Cena - 180zł.
Tak więc, czy wie ktoś może coś więcej na temat drugiego tłumika? Który wy byście wybrali? Jakie skutki może nieść zamontowanie ich? Rozumiem, że osiągi mogą troszkę podupaść, jednakże jestem w stanie to znieść, za odrobinę szczęścia z dźwięku.
Pozdrawiam i liczÄ™ na konkretne odpowiedzi!
Chciałbym dziś poprosić o pomoc starszych kolegów w wyborze tłumika do Yamahy YZF 125r.
Wielu z nas marzy o pięknym, basowym brzmieniu, jednakże ceny lansiarskich firm często przywracają nas do pionu, skazując na oryginalne, seryjne rozwiązanie.
Przewiercanie oryginalnego również nie jest zbyt dobrym pomysłem, ponieważ bardzo różnie się to kończy, a efekt bywa często taki, że nasze kochane 4t, upodabnia się do warkotu choppera, bądź 2takta.
Znalazłem dwie ciekawe alternatywy i chciałbym Was prosić o pomoc w wyborze.
Otóż widziałem na innym forum oraz yt, jak pewien facet zamontował do swojego cuda tłumik od Yamahy r6. Oczywiście mam na myśli ten nowy, krótki. Efekt? Dla mnie bomba, jednakże nie wiem jak on jest w środku rozwiązany. Czy to jest full przelot? Rozmawiałem z osobą która to zakładała, twierdziła, że nie było większego problemu, oczywiście niemożliwe bez przespawania rury, ale to jest nieuniknione. Cena - 300zł za używany.
Drugą alternatywą jest polska firma produkująca tłumiki uniwersalne.
http://allegro.pl/tlumik-tlumiki-cbr-sv ... 08853.html
Producent zapewnia, że nie będzie większego problemu z zamontowaniem, full przelot.
Cena - 180zł.
Tak więc, czy wie ktoś może coś więcej na temat drugiego tłumika? Który wy byście wybrali? Jakie skutki może nieść zamontowanie ich? Rozumiem, że osiągi mogą troszkę podupaść, jednakże jestem w stanie to znieść, za odrobinę szczęścia z dźwięku.
Pozdrawiam i liczÄ™ na konkretne odpowiedzi!
- kornel_p11
- Świeżak
Drogi Kolego, nie sądzę byś miał rację, a wręcz odwrotnie. Od tego wybebeszania często jest efekt taki, że po przejechaniu kilku km, głowa boli i to bardzo.
Nie wiem jak tłumik#2, ale od r6 jest elegancko wyciszony.
Mam wrażenie, że kompletnie nie wiesz o czym mówisz.
Nie wiem jak tłumik#2, ale od r6 jest elegancko wyciszony.
Mam wrażenie, że kompletnie nie wiesz o czym mówisz.
- kornel_p11
- Świeżak
- kornel_p11
- Świeżak
Yamaha YZF R125 sportowy wydech i to nawet nie jeden a kilku producentów w 1 miejscu:
http://moto125.pl/c/203/tuning-mechanic ... amaha.html
Jeszcze w tym tygodniu wydechy Arrow.Na niektórych wygarach możesz sobie też sprawdzić jaki dają dzwięk na filmiku.
Pozdrawiam
http://moto125.pl/c/203/tuning-mechanic ... amaha.html
Jeszcze w tym tygodniu wydechy Arrow.Na niektórych wygarach możesz sobie też sprawdzić jaki dają dzwięk na filmiku.
Pozdrawiam
-
www.moto125.pl - Świeżak
- kornel_p11
- Świeżak
- michau_ek
- Świeżak
-
www.moto125.pl - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości