Kask na nakad'a i ...
• Strona 1 z 1
Kask na nakad'a i ...
Siemka
Jestem przed kupnem kasku i zastanawiam się jaki będzie najlepszy do moto typu naked, konkretnie Bandit 600, zastanawiałem się nad shoei quest ale wyczytałem gdzieś że średnio nadaje się na przecinaki a w ten segment będę "później" celował, co sadzicie o takiej opinii, używa ktoś na ścigu ten kask ?
Jestem przed kupnem kasku i zastanawiam się jaki będzie najlepszy do moto typu naked, konkretnie Bandit 600, zastanawiałem się nad shoei quest ale wyczytałem gdzieś że średnio nadaje się na przecinaki a w ten segment będę "później" celował, co sadzicie o takiej opinii, używa ktoś na ścigu ten kask ?
-
maklavin - Świeżak
Mam XR1000, jeżdżę na CBF600N, spisuje się naprawdę nieźle, jest super wygodny no i na przecinaka tymbardziej się nadaje, choć nie planuję przesiadki.
- astrzalkowski
- Świeżak
ja mam Arai Viper GT i jest genialny na Hornecie
cichutki, do 140 można jechać i prawie nic nie słychać, aerodynamika też w porządku, przy max 180 jakie uzyskałem jest doskonale stabilny

CB600 Hornet `05 | http://bikepics.com/members/suchy558/
-
suchy558 - Bywalec
Myśle, że świetnie byłoby gdybyś napisał budżet.
Jeśli celujesz w qwesta to przewiduje, że masz ~2tys. zł.
Shoei Arai które były wymieniane.
HJC r-pha
Może jakiś BELL ew Shark race-r
Jednak są to kaski bardziej sportowe więc głośno w nich będzie.
Ciche kaski to raczej turystyczne, a na ew. sporta nie wiem czy będą dobre.
Polecam również http://sharp.direct.gov.uk/
Jeśli celujesz w qwesta to przewiduje, że masz ~2tys. zł.
Shoei Arai które były wymieniane.
HJC r-pha
Może jakiś BELL ew Shark race-r
Jednak są to kaski bardziej sportowe więc głośno w nich będzie.
Ciche kaski to raczej turystyczne, a na ew. sporta nie wiem czy będą dobre.
Polecam również http://sharp.direct.gov.uk/
- hubi199
- Bywalec
Z Shoei najbardziej uniwersalny i odpowiedni jest XR.
Pogadaj z kimś ze znajomych, co jeździ długo, bo piszesz że ...wyczytałeś gdzieś...
Z innych firm dobrej jakości są kaski grupy Nolan, jeden model HJC, Airoh , inne japońskie itp
Odpowiedz sobie dodatkowo na pytanie, że kask ma być sportowy do sportu, czy sportowy na ulicę (turystyczny).
Pogadaj z kimś ze znajomych, co jeździ długo, bo piszesz że ...wyczytałeś gdzieś...
Z innych firm dobrej jakości są kaski grupy Nolan, jeden model HJC, Airoh , inne japońskie itp
Odpowiedz sobie dodatkowo na pytanie, że kask ma być sportowy do sportu, czy sportowy na ulicę (turystyczny).
Sumomoto Motocykle Kraków
-
Sumomoto - Świeżak
deejayslonio napisał(a):Nie ma czegoś takiego jak "kask na nakeda".
Ja aktualnie czekam na dni testowe Shoei - chcę sprawdzić Qwesta i Neoteca. Prawdopodobnie Neotec lub Schuberth C3 będą następnym ale mi zależy w głównej mierze na jak najniższym poziomie hałasu.
Ja mam neotec'a i jest bardzo wygodny, w środku jest dość cicho, ale nie mam porównania, bo to mój pierwszy kask, jeździłem jedynie w kaskach typu jet na kursie, ale one były mega głośne i w zimniejsze dni było mi w nich po prostu zimno. W neotecu zamykam tylko wlot powietrza w okolicy ust i jest w środku przyjemnie. W gorące dni wentylacja spokojnie daje radę (a mam cały czarny więc trochę się nagrzewa). Jechałem maksymalnie 110 i było w nim dość cicho, więcej się póki co boję...

Myślę, że mogę go polecić.... Qwesta też mierzyłem, ale nie było mi w nim wygodnie...
-
exaco - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe