Zobacz wątek - Co lepsze??:)
NAS Analytics TAG

Co lepsze??:)

i inne małe pojemności
_________

Co lepsze??:)

Postprzez Rytel767 » 24/5/2012, 15:36

Witam.
Mam do was takie pytanko: co lepiej kupić? Mam 3 skutery do wyboru.
1)MALAGUTI F12 PHANTOM z roku 2007 nie wymaga wkładu finansowego działa wszystko i wgl, ale nie jeździłem na nim, nie widziałem go na RL więc nie wiem jaka jest dokładnie prawda, a cena to 2500zł.
2)Gilera DNA z roku 2000 trochę zarysowany, trzeba kupić akumulator i licznik się coś popsuł tzn. niby działa, ale wskazówka obrotomierza lata jak chce, nawet jak motor stoi to i tak wskazówka lata a prędkościomierz niby pokazuje prędkość ale co chwile się wyłącza albo wyskakują cyferki "188", wskaźnik paliwa pokazuje, że bak jest pusty, a kontrolka oleju świeci się cały czas mimo tego, że jest zalany do pełna, właściciel mówi, że coś z elektroniką. Może wiecie co to może być za problem?? Pojemność to 80cmm. Jeździłem na nim i nawet fajnie się jeździ. Cena to 2500zł.
3)Aprilla RS 50cmm ale przerobiony na 80cmm. 5 biegowa skrzynia biegów. Rocznik 2003. Trochę zarysowany. Właściciel dorzuca wszystkie części z 50. Pierwszy raz na takim motorze jeździłem, i nawet było dobrze, ale musiał bym się nauczyć jeździć biegowym motorem. Licznik nie działa, właściciel mówi, że ślimak się popsuł. Cena to 3500zł.

Najbardziej by mi pasowało kupić tą Gilere, bardzo mi się podobają takie skutery, ale w przyszłości zamierzam kupić coś większego biegowego, i teraz jak bym kupił Aprille to bym się uczył jeździć, żeby potem było łatwiej. Ale właśnie nie wiem na co się zdecydować. A wy na co byście się zdecydowali? Jak doradzacie, co najbardziej opyla się kupić??
Rytel767
Świeżak

Postprzez filipLWG » 24/5/2012, 17:14

Ja osobiście polecił bym Apke ale to jest łamanie prawa 80/50
sprzedaż częsci do skuterów china 4t oraz 2 t ;)
filipLWG
Świeżak

Re: Co lepsze??:)

Postprzez zioomeek09 » 24/5/2012, 18:10

Ja brałbym :

Rytel767 napisał(a):3)Aprilla RS 50cmm ale przerobiony na 80cmm. 5 biegowa skrzynia biegów. Rocznik 2003. Trochę zarysowany. Właściciel dorzuca wszystkie części z 50. Pierwszy raz na takim motorze jeździłem, i nawet było dobrze, ale musiał bym się nauczyć jeździć biegowym motorem. Licznik nie działa, właściciel mówi, że ślimak się popsuł. Cena to 3500zł.

Biegówka , nauczysz się i potem będzie ci łatwiej gdy już będziesz miał motocykl, ale czy rs nie ma 6 biegów ??

Na drugim miejscu stawiam:

Rytel767 napisał(a):1)MALAGUTI F12 PHANTOM z roku 2007 nie wymaga wkładu finansowego działa wszystko i wgl, ale nie jeździłem na nim, nie widziałem go na RL więc nie wiem jaka jest dokładnie prawda, a cena to 2500zł.

2007 r , wygląd też całkiem niezły a co najważniejsze silnik to minarelli horizontal - taki jak w roxach lub neosach , jak jeszcze jest w cieczy to bym się nie zastanawiał
zioomeek09
Świeżak

Postprzez Janko234 » 24/5/2012, 18:14

zioomeek09 napisał(a):
Biegówka , nauczysz się i potem będzie ci łatwiej gdy już będziesz miał motocykl, ale czy rs nie ma 6 biegów ??

Rs'ka z tego roku powinna mieć am6 - czyli 6 biegów, może silnik am5 ze starej budy tu siedzi? Cena też dość niska i to po przeróbce na 80, czyli pewnie coś z nią nie jest tak...
"Motocykle - mój ustrój, mój wybór, moje życie..."
Janko234
Świeżak

Postprzez Rytel767 » 26/5/2012, 07:41

Malaguti chłodzony powietrzem.
A ta Aprilla 5 biegów ma, a jak 1 wrzucę to raz mi ruszyła normalnie bez problemu, a już potem to mi ten motor szarpało, i za cholerę nie chciał ruszyć musiałem się nogami lekko odpychać żeby ruszył. Może tak się działo, bo ja na tym jeździć nie umiem, albo coś tam jest popsute. Nie wiem.
Rytel767
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm