Problem cr125
• Strona 1 z 1
Problem cr125
witam mam problem z hondą cr 125, jak wkładam jej pierwszy bieg to nieraz gaśnie lub szarpnie i ogólnie jest ciężko wystartować ale tylko dzieje się tak jak pierwszy raz startuję bo jak gdzieś przejadę to problem znika. Co może być problemem
- pery
- Świeżak
jesli robisz tak na zimnym silniku to może tak byc bo olej zimny i nie rozkleja tarcz do końca a jak sie rozgrzeje to gra
ale do tego moze dojsc tez wyzabkowany zewnętrzny kosz sprzegłowy plus naciag linki jak i stan tarcz i przekładek .posprawdzaj to sobie wszystko.olej co 10mth wymieniaj castrol motul ipone silkolene...
ale do tego moze dojsc tez wyzabkowany zewnętrzny kosz sprzegłowy plus naciag linki jak i stan tarcz i przekładek .posprawdzaj to sobie wszystko.olej co 10mth wymieniaj castrol motul ipone silkolene...
- barek253
- Mieszkaniec forum
kwestia jak reaguje sprzęgło, czy puszcza lekko i łapie dobrze czy za wysoko, nisko, zależy kiedy wymieniałeś olej w skrzyni i czy dodajesz gazu przy ruszaniu? crki takie są że muszą miec trochę obrotów na starcie
i czy grzejesz maszynę przed ruszeniem? czy sprzęgłem machasz aby się przesmarowało i rozruszało
i czy grzejesz maszynę przed ruszeniem? czy sprzęgłem machasz aby się przesmarowało i rozruszało
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
ja musze rozgrzac maszyne zeby mi ruszyła i elegancko wchodziła bo jakbym chiał odrazu ruszyc to muli, mam pytanie bo nie chce robic nowego tematu jak rozgrzeje swoja cr 125 to dobrze chodzi ale nie rwie na kolo w ogole w czym problem za niskie obroty? wczesniej mialem cr 80 Rb na duzych kołach i była swietna nie musiałem jej podrywac a sama wchodziła na koło nawet z wiekszych biegów podczas jazdy(2,3) zaczynam załowac ze zmieniłem na setke niby ta 80 mniejsza ale swietnie mi sie na niej jezdziło moze temu tez ze była skrzynia 6 biegowa a w tej 125 mam 5 nie powiem bo dziury bagna itd lepiej seta pokonuje ale tamta na prostej pięknie szła
- hondacr1989
- Świeżak
sprzet musi byc rozgrzany zeby sprzegło zaczęło działac. ale na wszelki wypadek bym zdjął pokrywe i sprawdził wszystko. w CR masz pewnie dzielony dekielek, wiec nie musisz nawet uszczelki zmieniac.
co do jazdy - zalezy, moze ta tak rwie i szybko sie otwiera zawór że nie ma tego walniecia mocy ;P tylko oddaje bardziej liniowo. otwórz sobie na niskich obrotach najpierw zawór wydechowy np na sprzegle dodajac gazu i wtedy daj gazu na maxa ;P wtedy powinna na koło pójsc
co do jazdy - zalezy, moze ta tak rwie i szybko sie otwiera zawór że nie ma tego walniecia mocy ;P tylko oddaje bardziej liniowo. otwórz sobie na niskich obrotach najpierw zawór wydechowy np na sprzegle dodajac gazu i wtedy daj gazu na maxa ;P wtedy powinna na koło pójsc
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości