Kawasaki ZX7J 91r - Problem ze sprzęgłem ;(
• Strona 1 z 1
Kawasaki ZX7J 91r - Problem ze sprzęgłem ;(
Witam.To mój pierwszy post na tym zajebistym forum wiec jak coś bedzie nie tak to sie nie denerwujcie;).Szukam tu pomocy,konkretnie chodzi mi o to,ze na początku w mojej Kawie ciągneło lekko sprzęgło.Dziś jak jechalem do pracy 70km było tak samo,tez lekko ciągneło i nie przejmowalem sie tym bo od początku jak ją kupilem to tak było.Po dojechaniu zostawilem moto na 6h.Po pracy przyszedlem i odpalilem moto,wbilem bieg i zgasł,ale nie tak sam od siebie,tylko tak jakby był problem ze sprzęgłem.NIemam pojecia co mogło sie stac,przeciez wszystko było wmiare dobrze jak jechalem.Dodam jeszcze ze jest to sprzegło chydrauliczne i normalnie nie ślizga na wysokich obrotach,klamka od sprzegła jest miękka i praktycznie jest brak reakcji na jej wciśnięcie
.Proszę wszystkich "znających sie" o jakieś porady.Z góry wszystkim Dziękuje:)

- Adrian93
- Świeżak
do wymiany tarcze sprzęgłowe i spręzynki .... wymienisz to i problem zniknie, koszt około 200 zł , wymienisz sam to banalnie proste ... Pozdraiwam
-
maatiaas - Świeżak
Pierwsze co musisz zrobić wymien płyn, dobrze odpowietrz i wyczyść cylinderek który popycha bolec sprzęgłowy. Sprawdź jaka bedzie reakcja Jeżeli nadal będzie ciągnął to musisz dostaćsiędo kosza sprzęgłowego pozamieniaj tarcze mianowicie: te które były pierwsze (zewnętrzne najbardziej się zużywają ) daj na koniec a tamte na początek. Jeżeli to nie pomoże to niestety wymiana tarcz i sprężyn jezeli takowe posiada.
- mendzik
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości