SV 650S czy Bandit 600S - na pierwsze "duże" moto ?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
SV 650S czy Bandit 600S - na pierwsze "duże" moto
- Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie) - Yamaha Virago 125 1,5 roku (ok 12tys km) Honda Varadero 125 prawie rok (ok 7-8tys km)
- Wiek, waga, wzrost - w sierpniu 18lat, 70kg, 185cm wzrostu
- Motocykl głównie do turystyki ma służyć, na weekendowe wypady. Raczej nie będę jeździł z pasażerem, jeśli tak to tylko okazjonalnie.
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie? - zwykle tak 10tys km bo dochodziły dojazdy do szkoły, teraz to by było pewnie ok 5-6tys km.
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach? - na moto będę miał do 9tys ( muszę pierw moje viadro sprzedać + coś dołożę ) ciuchy mam wszystkie, kask, rękawice, buty, spodnie i kurtkę tekstylne.
Motocykle jakie rozważałem to Suzuki Bandit 600S ( koniecznie musze mieć moto z owiewką), Suzuki SV 650 S. Cenowo bardziej odpowiada mi ten drugi, wagę też ma bardziej korzystną. Osiągi mnie średnio interesują, bardziej liczy się komfort jazdy, koszty eksploatacji i oczywiście paliwożerność.
Nie interesują mnie ścigi i motocykle typu naked.
Które moto lepiej by mi przypasowało ? Jeśli macie ciekawe propozycje również byłbym zainteresowany
- Wiek, waga, wzrost - w sierpniu 18lat, 70kg, 185cm wzrostu
- Motocykl głównie do turystyki ma służyć, na weekendowe wypady. Raczej nie będę jeździł z pasażerem, jeśli tak to tylko okazjonalnie.
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie? - zwykle tak 10tys km bo dochodziły dojazdy do szkoły, teraz to by było pewnie ok 5-6tys km.
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach? - na moto będę miał do 9tys ( muszę pierw moje viadro sprzedać + coś dołożę ) ciuchy mam wszystkie, kask, rękawice, buty, spodnie i kurtkę tekstylne.
Motocykle jakie rozważałem to Suzuki Bandit 600S ( koniecznie musze mieć moto z owiewką), Suzuki SV 650 S. Cenowo bardziej odpowiada mi ten drugi, wagę też ma bardziej korzystną. Osiągi mnie średnio interesują, bardziej liczy się komfort jazdy, koszty eksploatacji i oczywiście paliwożerność.
Nie interesują mnie ścigi i motocykle typu naked.
Które moto lepiej by mi przypasowało ? Jeśli macie ciekawe propozycje również byłbym zainteresowany
-
drewnom - Świeżak
Bandit jest bardziej potulny jak sv. Nie hamule brutalnie silnikiem i nie ma skoków krzywej momentu obrotowego. Ja osobiscie wolał bym bandita bo ma bardziej turystyczną pozycje, jest obszerniejszy, jest też i prosta kiera w sv Clip-ony.
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
Układu V2 i mocnego dołu się nie boje. Tak jak hamowania silnikiem, które prędzej czy później się i tak opanuje.
Chodzi o to, że ja zbyt masywny nie jestem, a bandzior waży ok 250kg ( tyle co triumph trophy 900 ojca, który mnie przeważył na parkingówce) i dlatego jestem zachęcony do tego SV.
Chodzi o to, że ja zbyt masywny nie jestem, a bandzior waży ok 250kg ( tyle co triumph trophy 900 ojca, który mnie przeważył na parkingówce) i dlatego jestem zachęcony do tego SV.
-
drewnom - Świeżak
To może kawa ZR7s chyba jest lżejsza jak bandit. Bo na Z750S w kasie sie możesz nie załapac 

-
Też bardzo mi się spodobał ten motocykl - w miejscowości w której się uczę koleś kupił taki tylko N i jak widzę maszyna pracuje bardzo kulturalnie.
Ale ona ma ponad 80KM co odpada z powodu przeszkody jakÄ… sÄ… rodzice. Wiadomo - martwiÄ… siÄ™.
ZR7, a Z750 to to samo ? jeśli nie to się pomyliłem, on ma ZR7
Ale ona ma ponad 80KM co odpada z powodu przeszkody jakÄ… sÄ… rodzice. Wiadomo - martwiÄ… siÄ™.
ZR7, a Z750 to to samo ? jeśli nie to się pomyliłem, on ma ZR7
-
drewnom - Świeżak
- pietrek7557
- Bywalec
Przecież ZR7S jest jeszcze cięższe od Bandita... A różnica między B6 a SV to 40 kg. W tej klasie, SV waży jak motocykle sportowe, bandit to już spory klocek.
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
C-bool podaj mi wage bandita 600 i kawasaki zr7s
bo coś chyba poleciałes z tą wagą kawy 

-
-
maciejka69 - Stały bywalec
No dobra jest taka honda, ale napisz o niej coś więcej. Jak z awaryjnoscia, wagę, średnia cena, jak skuteczne hamulce, jak z wygoda jazdy, a nie napisałeś tylko model.o
otomoto.pl/honda-varadero-xl-125-zadbany-M3378471.html
-
drewnom - Świeżak
A co to rączek nie ma? Wklepać w google i znajdziesz wszystko, co Cie interesuje.
Prosze:
http://www.scigacz.pl/Honda,CBF600S,N,s ... 13409.html
Prosze:
http://www.scigacz.pl/Honda,CBF600S,N,s ... 13409.html
- pietrek7557
- Bywalec
Takie coś to ją sam znalazłem, chodzi mi o wrażenia użytkowników, które zwykle są dokładniejsze niż w jakimś artykule gdzie motocykl testowali przez tydzień nie dłużej.
I chodzi też żeby się w przedziale cenowym mieścił. 9 tys to jest taki bardzo naciągnięty max
I chodzi też żeby się w przedziale cenowym mieścił. 9 tys to jest taki bardzo naciągnięty max
-
drewnom - Świeżak
Czemu bandit za ciezki ? Przysiadz sie i zobaczysz ze wcale ciezki nie jest, w dodatku ty jestes dosc wysoki. Masz 185 wzrostu to sporo, ja mam 163-164 i 62 kg wagi i mialem brac b650 jeszcze tamtego roku, byl ciezki ale nie przesadzajmy. Jak ja dawalem rade to ty tymbardziej dasz
A nie myslales o fazerze
? tez dobre moto, wygodny no i lekki, skoro juz na ta wage tak sie uparles

A nie myslales o fazerze

-
Krmtzzz - VIP Åšcigacz.pl
drewnom napisał(a):Takie coś to ją sam znalazłem, chodzi mi o wrażenia użytkowników, które zwykle są dokładniejsze niż w jakimś artykule gdzie motocykl testowali przez tydzień nie dłużej.
Nie jeździłem cbf600, ale:
- siedziałem i było bardzo wygodnie (mam 186 cm wzrostu)
- mam 2 znajomych, którzy chwalą pod niebiosa, bo ponoć bezawaryjna, pali tyle co kot napłakał, dobrze się prowadzi, dobra jakość wykonania
- waży z płynami około 220 kg jak wyczytałem, więc chyba w porządku.
Ogólnie jeden z bardziej polecanych sprzętów w tej klasie / przeznaczeniu. Trochę cenowo na granicy, ale jestem przekonany, że to bardzo dobry wybór
GSX1400
-
maciejka69 - Stały bywalec
I na takie opinie czekałem
Fazerek fajny, ale przekracza 80KM.
Te CBF`ki chodzą chyba ponad mój limit... Bardzo mało jest ciekawych ofert w dobrych pieniądzach.
Co do tej wagi. Chodzi mi o to, że w wielu miejscach piszą, aby nim skręcać trzeba mieć dobrze wyćwiczony przeciw skręt lub mieć dużą siłę w łapach ( a z tym tak różowo nie jest
)

Fazerek fajny, ale przekracza 80KM.
Te CBF`ki chodzą chyba ponad mój limit... Bardzo mało jest ciekawych ofert w dobrych pieniądzach.
Co do tej wagi. Chodzi mi o to, że w wielu miejscach piszą, aby nim skręcać trzeba mieć dobrze wyćwiczony przeciw skręt lub mieć dużą siłę w łapach ( a z tym tak różowo nie jest

-
drewnom - Świeżak
Pfff powiedzialbym ze ciezko nim manewrowac przy malych predkosciach ale podczas jazdy ? Cos ty. Mowie, musisz poprostu pojsc i sie przejechac, bo takie samo czytanie opinii nic nie da/pomoze. Wlasnie czytajac opinie napalilem sie bardziej na bandyte i ogladajac go nie mialem porownania do yamahy. Na nastepny dzien jechalem po niego z przyczepka i po drodze wstapilem ogladac fz6... No i wrocilem do domu z fz6
Czemu nie moze przekraczac 80 KM
? Wbrew pozorom osiagi fz6 ma niewiele lepsze od bandyty, powiedzialbym ze to sa dosc podobne moto, z tym ze fz ma wieksze zaciecie sportowe.

Czemu nie moze przekraczac 80 KM

-
Krmtzzz - VIP Åšcigacz.pl
Wiem dobrze, że opinie ludzi często różnią się od własnych odczuć. Ale jednak jeśli te same wnioski powtarzają się to coś w tym musi być.
Dlatego chce pierw dowiedzieć się od ludzi z większym doświadczeniem jaki byłby ich zdaniem dobry typ dla mnie. Dlatego właśnie oczekuje szczegółowych opinii i subiektywnych ocen motocykli powstałych tylko z użytkowania, a nie tego co gdzieś przeczytali o motocyklu.
Dlatego chce pierw dowiedzieć się od ludzi z większym doświadczeniem jaki byłby ich zdaniem dobry typ dla mnie. Dlatego właśnie oczekuje szczegółowych opinii i subiektywnych ocen motocykli powstałych tylko z użytkowania, a nie tego co gdzieś przeczytali o motocyklu.
otomoto.pl/honda-varadero-xl-125-zadbany-M3378471.html
-
drewnom - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości