Zobacz wÄ…tek - Zestaw do miasta na lato
NAS Analytics TAG

Zestaw do miasta na lato

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Zestaw do miasta na lato

Postprzez Piach » 7/5/2012, 12:16

Obecnie mam zestaw tekstylny bez wypinanej membrany i latem w miescie w korkach jest to ruchoma sauna. W zwiazku z tym potrzebuje czegos na dojazdy do pracy. Na miejscu sie i tak przebieram.
Myslalem o buzzerze z ochraniaczami na rece, krotkich gaciach z ochraniaczami na biodra i ochraniaczach na kolana. Polecacie cos? Lepiej zeby bylo to dobre niz tanie.
Piach
Świeżak

Postprzez kravec » 8/5/2012, 22:35

spodnie mottowear do tego mozesz dodac szorty dainese np.. tyle że to wyjdzie z 1000zł (ja dokupiłem po prostu wkładki na biodra do spodni)

Jeździłem przez 3 sezony chyba w zbroi thora (impact rig se) i było ok.. koszulka zbroja, wieksza koszulka/bluza.. do tego rękawiczki letnie (ja używam sps'ów) i jest fajnie.. do miasta jak dla mnie świetny zestaw

Możesz poszukać typowo letniej kurtki0 kiedyś oglądałem coś takiego od Arlen Nessa- skórka, perforowana.. tyle że koło 1100zł.
kravec
Administrator

Postprzez Miczab » 9/5/2012, 11:22

Rozwiązań jest kilka. Paradoksalnie opcja z krótkimi spodniami i (dobrymi) protektorami na kolana / ortezami wcale nie będzie najtańsza. Chyba, że chcesz kupić ochraniacze za 5-6 dych, które nadają się na rolki. :)

Z krótkich spodni dużego wyboru nie ma, bo podszyte kevlarem są tylko Arrogante Mottoweara
http://sklep.scigacz.pl/advanced_search ... =arrogante

Zbroje w niższych cenach polecam 4sr backforce lub O'neala Underdoga. Ale zastanowiłbym się tak jak wyżej wspomniano za kurtką z MESHu. Lepsza od zbroi, bo chroni w razie ślizgu a nie tylko uderzenia, no i wygodniejsza. Wierz mi. Od niedawna jest w Polsce marka RS-Taichi, robią kozackie kurtki. Wersje z dopiskiem vented to perforowana skóra, a MESH to tekstylna siatka. http://sklep.scigacz.pl/rstaichi-m-165.html

Co do rękawiczek na lato, to też Taichi lub np. Shima AIR.

pozdro
Miczab - Twój partner w motozakupach ;)
Miczab
Administrator

Postprzez kravec » 9/5/2012, 21:56

Shima ma bardzo słabe opinie jak czytałem.. Miczab wiesz o tym coś więcej?
kravec
Administrator

Postprzez Miczab » 10/5/2012, 10:41

Tak było, teraz mają już swoje wykrojniki itp. technologie i trzymają wysoki poziom. Sprzedajemy tego naprawdę dużo i nie było problemów. Jak masz możliwość przymierzyć, to zobacz jak leży na ręce model ST-1 albo D-Tour. Ja byłem w szoku. Za tą cenę to naprawdę warte polecenia rękawiczki.
Miczab
Administrator

Postprzez Piach » 10/5/2012, 12:58

Rekawiczki letnie akurat mam :)
Przejrzalem jeszcze fora nt. wytrzymalosci zbroi przy szlifach i podobnoz jest slabo, peka siatka i ochraniacze generalnie laduja wszedzie tam tylko nie na chronionych miejscach. Potwierdzacie to? Sa jakies zbroje gdzie czesc "siateczkowa" jest konkretnie wytrzymala?
Jesli tak to chyba rzeczywiscie lepszym pomyslem bedzie letnia skora, tyle ze w korku pewnie tez grzeje sie w niej jak s...syn.
Piach
Świeżak

Postprzez Miczab » 10/5/2012, 13:42

Ale masz też letni tekstyl, z podobnej a o wiele bardziej wytrzymałej siatki. :)
Miczab
Administrator

Postprzez Piach » 10/5/2012, 14:48

Obejrze ten MESHowy tekstyl, chociaz na zdjeciach wyglada dosc rachitycznie.
Piach
Świeżak

Postprzez kravec » 11/5/2012, 18:21

nie mam doświadczenia- nie leżałem jeszcze niegy na szczęście:)

Jednak w moim thorze nie było możliwości przesunięcia ochraniaczy więc mało prawdopodobne mi się to wydaje (oczywiście jeśli dobrze dopasujemy zbroję)... po widoku przyjaciela na szlifie przy ok 60km/h gdzie miał na sobie jeansy (zwykłe) i jakąś totalnie badziewną kurtkę która się poprzedzierała porównując to do mojej zbroi uważam że nic by mu nie było- przy takiej prędkości przytarł raptem krótką chwilę- nie szorował 40 metrów po asfalcie..

Wiadomo jednak że kurtka będzie lepiej chroniła (jeśli będzie to jakiś logiczny produkt), z tym że nie będzie tak przewiewna (na dobrą sprawę w zbroi też się spocisz bo powinna ściśle przylegać do ciała i mimo wentylacji w panelach ochraniających po prostu robi się pod nimi mokro), no i będzie droższa, a żółwia i tak musisz kupić.

Co do rękawiczek- jak tylko pojawi się okazja bardzo chętnie obejżę bo design bardzo mi się podoba, a ceny są okazyjne.
kravec
Administrator

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

na górê