sprawdzenie ramy
• Strona 1 z 1
sprawdzenie ramy
witam
Szukam opinii o firmie http://www.motorlaser.pl/.
Czy ktoś korzystał z ich usług albo był na EXPO i widział prezentacje.
Czy wynik jest wiarygodny??
pozdrawiam
Szukam opinii o firmie http://www.motorlaser.pl/.
Czy ktoś korzystał z ich usług albo był na EXPO i widział prezentacje.
Czy wynik jest wiarygodny??
pozdrawiam
- Marti
- Świeżak
-
ryś - Świeżak
Ok wiec tak jak mowilem dzisiaj sprawdzalismy swoje sprzety .Moje zx10r oraz r6 kolegi.Sprawa wyglada tak ze dzwoni sie do klienta P.Mariusza i umawia sie z nim na termin,ja akurat miałem około tygodnia do przodu.I w takich godzinach jak mi odpowiadało - wieczornych,takze tutaj pełna elastyka i dostosowanie sie do klienta.Z dojazdem u mnie tez nie było wiekszych problemów mieszkam ok 20 km od wawy takze nie musialem nic dokladac do umowionych -200zl od motoru.Ale z tego co rozmawialem z tym czlowiekiem to mowil ze wyjazdy w Polske sa jak najbardziej mozliwe ,z tym ze trzeba sie jakos dogadac jezeli chodzi o koszty dojazdu.
Ogolnie pomiar motoru ,przebiega sprawnie i szybko w przypadku r6 zajeło to ok 15minut a w moim zx10r ciut dłuzej bo nie mogłem odkrecic mocowania wiazki ktora idzie przy ramie a przeszkadzała w pomiarze.R6 bez odkrecania czego kolwiek poza siedzeniem kierowcy (standard).Ustawiaja kowadełko na ramie i łapia punkty przy czym notujac położenia po to zeby wprowadzic je pozniej do laptopa ,ktory posiada parametry fabryczne.Po całej zabawie z łapaniem punktów przychodzi czas na najprzyjemniejszy moment
badz nie
.Wynik.A wiec z cała radoscia moge powiedziec ,że moja niunia jest prosta jak igła
Np odchylenie kata główki ramy od poziomu fabrycznego mam 0,02 minuty przy czym tolerancja jest 0,30 ,takze jeszcze duuuuuzo mi brakuje zeby sie nie zmiescic w granicy.Czyli fabryka.Reszta pomiarow jak najbardziej ok,ale nie mam wydruków bo kolo nie wziął drukarki ,mam je odebrac koło wtorku z aso yamahy.Takze po całej zabawie dostaje sie wydruk z pieczatka i data i z ewentualnymi adnotacjami.
Ogolnie pomiar motoru ,przebiega sprawnie i szybko w przypadku r6 zajeło to ok 15minut a w moim zx10r ciut dłuzej bo nie mogłem odkrecic mocowania wiazki ktora idzie przy ramie a przeszkadzała w pomiarze.R6 bez odkrecania czego kolwiek poza siedzeniem kierowcy (standard).Ustawiaja kowadełko na ramie i łapia punkty przy czym notujac położenia po to zeby wprowadzic je pozniej do laptopa ,ktory posiada parametry fabryczne.Po całej zabawie z łapaniem punktów przychodzi czas na najprzyjemniejszy moment

- Załączniki
-
- pomiar2.jpg (139.37 KiB) PrzeglÄ…dane 2151 razy
-
- pomiar1.jpg (122.78 KiB) PrzeglÄ…dane 2151 razy
-
- pomiar.jpg (133.98 KiB) PrzeglÄ…dane 2151 razy
Kawasaki Zx 10R 2004r
-
Lumiere - VIP Åšcigacz.pl
- PrezesIWan
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości