Chłodnica i dozownik z płynem chłodniczy w Enduro!
• Strona 1 z 1
Chłodnica i dozownik z płynem chłodniczy w Enduro!
Siemka. Mam pytanie teraz obecnie jestem w górach, jeżdżę na swojej WR. I mam pytanie otóż kiedy mam pełny zbiorniczek płynu chłodniczego + full w chłodnicy po 2godzin jazdy już nie mam w zbiorniczku tego płynu. I tu nasuwa mi się pytanie czy to znaczy że przegrzewa się i bierze z tego dozownika? Bo widziałem jak z rurki dołem leci ten płyn. Fakt faktem ale jest gorąco
Dzięki z góry za odpowiedzi. Henio pomóż

Dzięki z góry za odpowiedzi. Henio pomóż

- Versaczi
- Świeżak
nie ma bardzo znaczenia płyn, niektórzy i na wodzie smigaja
( tylko że ta bardziej paruje) posprawdzaj szczelnosc układu, jak np korek wlewu by nieco puszczał to przy nizszym cisneniu niz zakładane sie otwiera i nieco płynu wywala. mój ktm ma np wg wielu osób korek o zbyt niskim cisneniu otwierania. ( cisnienie jest wybite na korku ) i wiele osób własnie do EXC wrzuca korki z SXa żeby płynu nie wywalało jak tylko zrobi sie cieplej ;D ostatnio na zawodach byłem i było upalnie, ponad 30 w cieniu, tor jak pustynia
i po zawodach płynu w chłodnicy miałem ponizej normy, takie sie cisnienie porobiło i wyrzuciło
ale jakbym miał szczelniejszy korek/ korek o wiekszym cisneniu otwierania to by pewnie tego nie było 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości