Doładowania na koma, czy ktoś jeszcze z tego korzysta?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Doładowania na koma, czy ktoś jeszcze z tego korzysta?
Siema, nie wiem czy mi sie wydaje, czy ostatnio dużo mniej popularne są telefony na "kartę". Ja jednak jestem fanem, bo jeżeli chodzi o abonament zawsze przekraczałem. Nie chce nawet nic mówić o tym co się działo jak brałem komórkę na imprezę
(chyba każdy to zna
:D:D).
Ale wracając do tematu- do tej pory kupowalem doladowania na allegro, niestety ostatnio 2 razy pod rząd trafiłem na oszustów. W związku z tym szukam jakiś sprawdzonych stronek. Czekam na wasze info pozdrawiam!!

Ale wracając do tematu- do tej pory kupowalem doladowania na allegro, niestety ostatnio 2 razy pod rząd trafiłem na oszustów. W związku z tym szukam jakiś sprawdzonych stronek. Czekam na wasze info pozdrawiam!!
Byle do przodu!
- EmaEniuu
- Świeżak
Jak juz rozmawiamy o telefonach na karte to jest 5 milionow sieci i ofert itd moze ktos pomoze.
Mam tak tak, i doladowuje go za 50 pln co chyba starcza na pol roku, jednak ja nie dzwonie tak duzo, a wrecz 50pln wystarczy mi na caly rok i jestem zmuszony wydzwaniac te pieniadze albo mi przepadaja. Czy jest jakas siec do ktorej moge przeniesc swoj numer bez obaw, ze jak niedoladuje przez pol roku czy rok to go strace. Chcialbym poprostu miec telefon komorkowy z numerem, zeby mozna bylo do mnie dzwonic.
Mam tak tak, i doladowuje go za 50 pln co chyba starcza na pol roku, jednak ja nie dzwonie tak duzo, a wrecz 50pln wystarczy mi na caly rok i jestem zmuszony wydzwaniac te pieniadze albo mi przepadaja. Czy jest jakas siec do ktorej moge przeniesc swoj numer bez obaw, ze jak niedoladuje przez pol roku czy rok to go strace. Chcialbym poprostu miec telefon komorkowy z numerem, zeby mozna bylo do mnie dzwonic.
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
Nigdy nie miałem abonamentu. Od zawsze karty. A to z racji tego, że wydaje ile chce, jak się skończy kasa, to doładuje. A na abonament mam narzucone ile mam wydzwonić minut, ile sms. Nie pasuje mi to.
Kiedyś doładowywałem konto normalnie kodem kupionym w kiosku. Potem przelewem bankowym. I to było tak, że płacę 50 zł, mam 50 zł. Od jakiegoś czasu doładowania kupuje tylko na allegro (przelew sms) - doładowanie na 50 zł kosztuje 35 zł.
Co prawda, przelew sms nie przedłuża ważności konta, ale po wysłaniu odpowiedniego darmowego smsa w Orange, mam ważność na połączenia wychodzące 2 lata.
Kiedyś doładowywałem konto normalnie kodem kupionym w kiosku. Potem przelewem bankowym. I to było tak, że płacę 50 zł, mam 50 zł. Od jakiegoś czasu doładowania kupuje tylko na allegro (przelew sms) - doładowanie na 50 zł kosztuje 35 zł.
Co prawda, przelew sms nie przedłuża ważności konta, ale po wysłaniu odpowiedniego darmowego smsa w Orange, mam ważność na połączenia wychodzące 2 lata.
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
przelew przez mbank jest to najwygodniejsza forma doładowania telefonu
how low can you go? | www.pajacyk.pl
-
k9aro3l - Stały bywalec
Rosiboj napisał(a):Jak juz rozmawiamy o telefonach na karte to jest 5 milionow sieci i ofert itd moze ktos pomoze.
play
doładowanie utrzymuje aktywność telefonu na rok, do tego przez pewien czas (w zależności od wysokości doładowania) masz darmowe rozmowy i smsy do play'a
-
kravec - Administrator
-
k9aro3l - Stały bywalec
Mnie dopiero co umowa wygasła miesiąc temu. Wziąłem abonament, bo tanio oferowali smartfony. Teraz nadal mam tego smartfona, którego dostałem w abonamencie, ale już się nie pakuję w to poraz kolejny...
W szufladzie wygrzebałem gdzieś stary telefon. Kupiłem starter Tesco Mobile. Na stacjonarne do Polski mam 1c za min., a na komórkowe 11c za min.
Smartfona mam w innej sieci również na kartę, bo lepiej mi się opłaca - darmowe weekendy do wszystkich sieci, zawsze darmowe sms-y i darmowe 2GB internetu. Warunek to stałe doładowanie konta raz na 30 dni. Żyć nie umierać!
W szufladzie wygrzebałem gdzieś stary telefon. Kupiłem starter Tesco Mobile. Na stacjonarne do Polski mam 1c za min., a na komórkowe 11c za min.
Smartfona mam w innej sieci również na kartę, bo lepiej mi się opłaca - darmowe weekendy do wszystkich sieci, zawsze darmowe sms-y i darmowe 2GB internetu. Warunek to stałe doładowanie konta raz na 30 dni. Żyć nie umierać!

-
bryk77 - Stały bywalec
Karol podał opcję dla firm
tutaj jest dla klientów indywidualnych:
http://www.play.pl/pl/oferta/przejdz-do ... index.html
Ja sieć polecam. Jestem u nich od roku, wcześniej przez chyba 7 lat era. Mam abonament, stan darmowy do play na zawsze (tylko rozmowy). Za rok przejdę na stan darmowy do wszystkich bo własnie się pojawił. Problemów z zasiegiem nie ma, jest taki jak w innych sieciach. Jeżeli coś się w tej kwestii dzieje to jest to wina telefonu (muszę go zrestartować i jest ok)- niestety wildfire nie jest topowym modelem i łapie przymułki.
tutaj jest dla klientów indywidualnych:
http://www.play.pl/pl/oferta/przejdz-do ... index.html
Ja sieć polecam. Jestem u nich od roku, wcześniej przez chyba 7 lat era. Mam abonament, stan darmowy do play na zawsze (tylko rozmowy). Za rok przejdę na stan darmowy do wszystkich bo własnie się pojawił. Problemów z zasiegiem nie ma, jest taki jak w innych sieciach. Jeżeli coś się w tej kwestii dzieje to jest to wina telefonu (muszę go zrestartować i jest ok)- niestety wildfire nie jest topowym modelem i łapie przymułki.
-
kravec - Administrator
Ja po 5 latach mając tel na abonament w Plusie, biorę teraz na kartę w Playu. Mniej dzwonie, mniej pisze smsów bo zwyczajnie coraz bardziej tel mi działa na nerwy. Mam go chyba tylko tak naprawdę ze względu na pracę i w sytuacji gdzie może zdarzyć się kolizja, wypadek itp wiadomo tel. ważna rzecz.
-
Throttle - Świeżak
a ja mam to w ....
poza jednym
jak ktos mi daje numer, to pytam jaki operator
jak słyszę hasło play, to od razu mówię, że nie bedę dzwonił by przepłacać
poza jednym
jak ktos mi daje numer, to pytam jaki operator
jak słyszę hasło play, to od razu mówię, że nie bedę dzwonił by przepłacać
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
ja tam również mam w play i wcale nie narzekam
jak ktoś coś ode mnie chce to napisze sms bo dzwonić to nikt za bardzo nie chce bo za dużo trzeba płacić jak wspomniał madcap, wiec jak coś to zawsze mogę zwalić że nie przeczytałem sms
ot takie uroki, ale za to sms w sieci za free i do każdej innej sieci po 1gr ( nie wiem jak jest w innych sieciach po od 2lat jestem w play i mi dobrze)

jak ktoś coś ode mnie chce to napisze sms bo dzwonić to nikt za bardzo nie chce bo za dużo trzeba płacić jak wspomniał madcap, wiec jak coś to zawsze mogę zwalić że nie przeczytałem sms

-
k9aro3l - Stały bywalec
Inne sieci zamiast obniżać ceny i dawać lepsze oferty konkurują z play wyższymi o około 15% cenami połączeń do tej sieci.
Śmieszne bo ja ma gdzieś ile ktoś płaci za to że do mnie dzwoni- ma drożej to jego sprawa.. ważne że ja mam najtaniej jak się da na moje wymagania. Mam ofertę sprzed roku, płacę 59zł, do play dzwonie za darmo... w ramach abonamentu mam 350minut do wszystkich lub jakies 550 czy więcej sms'ów (pakiet wartościowy i tam się odlicza). Do tego dostałem telefon za 1zł który sprzedałem na allegro za jakieś 500zł, przez pierwsze 3 miechy miałem 50% abonamentu za przejście z numerem. Era dała mi ofertę przedłużenia: chyba za 75zł- 200 minut wymienianych na sms'y (minuta=3 smsy). Do tego bez telefonu- nie pamiętam dokładnie, w każdym razie miałem przelicznik taki że w playu z telefonem oferta była znacznie lepsza niż w erze bez telefonu (a w play bez telefonu abonament był tańszy o chyba połowę- jednak po przekalkulowaniu wyszło że lepiej wziąść z telefonem i sprzedać).
Śmieszne bo ja ma gdzieś ile ktoś płaci za to że do mnie dzwoni- ma drożej to jego sprawa.. ważne że ja mam najtaniej jak się da na moje wymagania. Mam ofertę sprzed roku, płacę 59zł, do play dzwonie za darmo... w ramach abonamentu mam 350minut do wszystkich lub jakies 550 czy więcej sms'ów (pakiet wartościowy i tam się odlicza). Do tego dostałem telefon za 1zł który sprzedałem na allegro za jakieś 500zł, przez pierwsze 3 miechy miałem 50% abonamentu za przejście z numerem. Era dała mi ofertę przedłużenia: chyba za 75zł- 200 minut wymienianych na sms'y (minuta=3 smsy). Do tego bez telefonu- nie pamiętam dokładnie, w każdym razie miałem przelicznik taki że w playu z telefonem oferta była znacznie lepsza niż w erze bez telefonu (a w play bez telefonu abonament był tańszy o chyba połowę- jednak po przekalkulowaniu wyszło że lepiej wziąść z telefonem i sprzedać).
-
kravec - Administrator
mi tam np doładowanie 15zł wystarcza spokojnie na cały miesiąc. wykupuje sobie pakiecik 600sms i reszta na ewentualne dzwonienie, gdzie wcześniej byłem w sieci orange ( tak jak wspomniałem 2 lata temu więc oferta ich się już mogła zmienić) musiałem dwa razy ładować w miesiacu konto 25zł + jeszcze dodatkowo 10zł
-
k9aro3l - Stały bywalec
Prawda jest taka że play nie ma konkurencji teraz jeżeli chodzi o stawki i promocje. Ojciec ma od 7 lat nr w erze (timobile), po tylu latach, ma taką stawkę jak ja mogę mieć zakładając abonament w tej chwili w play. Więc co za łaska. Mam na kartę, bez durnych limitów jakichkolwiek ,zę 30 zł =miesiąc. Ładuję sobie za 10 zł mam na cały rok, a i tak starcza na ok miesiąc gdzieś przeważnie, nie raz dłużej.
Kravec ma rację, śmieszne jest, że inni operatorzy nie mogąc sobie poradzić z rozwojem konkurencyjnego Play podnoszą stawki do tej sieci.
Kravec ma rację, śmieszne jest, że inni operatorzy nie mogąc sobie poradzić z rozwojem konkurencyjnego Play podnoszą stawki do tej sieci.
Zastrzeżenia na PW.
-
Boshi - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2