CoÅ› do nauki ??
• Strona 1 z 1
CoÅ› do nauki ??
Witam
Wcześniej nie miałem styczności z motorami. Chciał bym kupić coś na czym można się wogóle nauczyć jeździć. Myślałem nad crossem Dt125 czy to dobry wybór ?
Wzrost 180
Waga 110
Czy ta 125'tka mnie uciÄ…gnie ?
Wcześniej nie miałem styczności z motorami. Chciał bym kupić coś na czym można się wogóle nauczyć jeździć. Myślałem nad crossem Dt125 czy to dobry wybór ?
Wzrost 180
Waga 110
Czy ta 125'tka mnie uciÄ…gnie ?
- derski
- Świeżak
Zależy co chcesz robić na motocyklu. W teren po zmianie przełożenia (zębatek) motorek całkiem fajny.
Na asfalt wybrałbym jakąś 250-350ccm 4T
Tak czy owak polecam naukę jazdy w terenie wiec te drugie też enduro (nie cross)
Niezależnie od tego gdzie chcesz jeździć warto sie oswoić w bezpiecznym miejscu, zdala od samochodów. Trudniejszy niż asfalt teren, pozwoli Ci na szybsze i bezpieczniejsze zapoznanie się z problemami życia codziennego (koleiny, dziury, poslizgi kół, hamowanie awaryjne i przyspieszanie, zjazdy, podjazdy itp)
Co do marek i modeli, to cały czas polecane są te same wiec nie ma co sie rozpisywać.
Jeżeli nie skręcasz w teren, dwucylindrowe 500tki, jednocylindrowe turystyczne enduro będą ok
Na asfalt wybrałbym jakąś 250-350ccm 4T
Tak czy owak polecam naukę jazdy w terenie wiec te drugie też enduro (nie cross)
Niezależnie od tego gdzie chcesz jeździć warto sie oswoić w bezpiecznym miejscu, zdala od samochodów. Trudniejszy niż asfalt teren, pozwoli Ci na szybsze i bezpieczniejsze zapoznanie się z problemami życia codziennego (koleiny, dziury, poslizgi kół, hamowanie awaryjne i przyspieszanie, zjazdy, podjazdy itp)
Co do marek i modeli, to cały czas polecane są te same wiec nie ma co sie rozpisywać.
Jeżeli nie skręcasz w teren, dwucylindrowe 500tki, jednocylindrowe turystyczne enduro będą ok
Sumomoto Motocykle Kraków
-
Sumomoto - Świeżak
-
k9aro3l - Stały bywalec
Zrób kurs, ew. zapisz się gdzieś na jazdy doszkalające i studiuj/praktykuj techniki jazdy. Moim zdaniem 125 jest jak w sam raz na początek, kiedy masz zero umiejętności. Zacznij powoli, potem zmienisz na coś większego jeśli będziesz potrzebować. Mniejsze ryzyko, że coś sobie zrobisz.
Yamaha YBR 125
-
tomntm - Świeżak
Jakie masz doświadczenie = 0 chce sie nauczuc jezdzic zanim pojde na prawko itd mieszkam blisko lasu dlatego pomyślałem o crossie do nauki
- Wiek, waga, wzrost, = 23 lata 110 kg 180 cm
- Do jakich celów chcesz używać motocykla = nauki jazdy
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie= ciężko określić
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach = 4 tyś zł bez ciuchów
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie = nie miałem styczności ciężko mi określić
- Jakie motocykle Ci się podobają - docelowo chciał bym śmigać jakimś nakedem albo ścigaczem
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę = Yamaha Dt 125 bo obawiam się czegoś większego na początek
Crossa chciał bym na jeden sezon do nauki potem kupić coś do jazdy po drogach.
Chce 125'tke kupić bo wiem jak prowadzę auto i boję sie kupić coś wiekszego tylko stopniowo zwiekszać moc. Czy 125 uciągnie moją mase
- Wiek, waga, wzrost, = 23 lata 110 kg 180 cm
- Do jakich celów chcesz używać motocykla = nauki jazdy
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie= ciężko określić
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach = 4 tyś zł bez ciuchów
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie = nie miałem styczności ciężko mi określić
- Jakie motocykle Ci się podobają - docelowo chciał bym śmigać jakimś nakedem albo ścigaczem
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę = Yamaha Dt 125 bo obawiam się czegoś większego na początek
Crossa chciał bym na jeden sezon do nauki potem kupić coś do jazdy po drogach.
Chce 125'tke kupić bo wiem jak prowadzę auto i boję sie kupić coś wiekszego tylko stopniowo zwiekszać moc. Czy 125 uciągnie moją mase

- derski
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości