Wydech RS 50
• Strona 1 z 1
Wydech RS 50
Co daje i czy opłaca się montować tłumik od większej pojemności (a jeśli tak to jakiej) do "pyrkołka" jakim jest rs-ka 50
-
hightower94 - Świeżak
W przypadku dwusuwa, aby zyskać dodatkowo więcej mocy, czyli podnieść jego sprawność, układ dolotowy oraz wylotowy musi być dobrany idealnie. Dotyczy to szczególnie układu wydechowego, gdyż podczas wydechu część mieszanki jest tracona poprzez wylot razem ze spalinami. Wydechy dwusuwów to temat rzeka a dodatkowo teoria swoje a praktyka swoje. Praktyka pokazuje jednak, że wykonanie choćby niewielkiej przeróbki polegającej na wydłużeniu kolanka wydechowego znacznie poprawia pracę silnika. Faktem niezaprzeczalnym jest także, że wydłużenie wydechu zmniejszy zużycie paliwa i silnika.
ja w swojej aprili rs 125 mam wsadzony tlumik od moto jakiegos z 1000 pojemnosci (tak juz kupilem) i szczeze Ci powiem ze jechalem na rs 125 takiej samej jak ja mam i moja jest troszke mocniejsza nie wiem na 100% czy to przez tlumik. wygladem dobija do 600tkkii moze i dla innych to jest wiocha ale nie interesuje mnie to mi sie to podoba:)
a co do dzwieku to jest inny moze nie przypomina 600tki ale jest 100 razy lepszy dzwiek ja przy tej malej trabce

ja w swojej aprili rs 125 mam wsadzony tlumik od moto jakiegos z 1000 pojemnosci (tak juz kupilem) i szczeze Ci powiem ze jechalem na rs 125 takiej samej jak ja mam i moja jest troszke mocniejsza nie wiem na 100% czy to przez tlumik. wygladem dobija do 600tkkii moze i dla innych to jest wiocha ale nie interesuje mnie to mi sie to podoba:)
a co do dzwieku to jest inny moze nie przypomina 600tki ale jest 100 razy lepszy dzwiek ja przy tej malej trabce

Aprilia Rs/Gs
-
motocyklista188 - Bywalec
wiem co mowie poszukaj wujek google wszystko Ci powie i nie obrazaj zal Ci sciska ze mam racje hehe
Aprilia Rs/Gs
-
nie no sprawa jest prosta nigdy wydech z litra nie bedzie pasował do 2T... to że twój jest szybszy niz czyjstam to nie koniecznie musi byc kwestia wydechu. po prostu moze ten drugi sprzet jest ostro dobity... kolega miał RSke to go kazde skuterki objeżdżały łacznie z chinczykami
po prostu takiego trupa dorwał że szkdoa gadac. tak jak pisałem wydech w 2T pełni pewna fukcje, wydech w 4T juz jej nie pełni wiec kształt jest całkiem inny. jedyny słuszny tuning to tuning na sportowy dedykowany wydech.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
-
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość