Koszty rejestracji moto z zagranicy.
• Strona 1 z 1
Koszty rejestracji moto z zagranicy.
Witam kolegów,
Mam następujący problem, mogę tanio kupić moto sprowadzone z niemiec w dobrym stanie i teraz powiedzcie mi ile muszę liczyć za wszystkie formalności związane z rejestracją. Mam na myśli tłumaczenia, tablice, dowody, vaty i inne szmery-bajery dzięki którym nasz rząd zdziera z nas kasę. Zależy od tego czy w ogóle opłaca mi się go kupić. Z góry dzięki za pomoc.
Mam następujący problem, mogę tanio kupić moto sprowadzone z niemiec w dobrym stanie i teraz powiedzcie mi ile muszę liczyć za wszystkie formalności związane z rejestracją. Mam na myśli tłumaczenia, tablice, dowody, vaty i inne szmery-bajery dzięki którym nasz rząd zdziera z nas kasę. Zależy od tego czy w ogóle opłaca mi się go kupić. Z góry dzięki za pomoc.
Suzuki Bandit 400 był
Suzuki SV650 S jest
Suzuki SV650 S jest
-
Sykopson - Stały bywalec
w zależności od opcji do 600 zł się zmiescisz
poprzez opcje rozumiem: kto sprowadza (faktura vat), czy o2o posiada aktualny tiff, czy też musisz zrobić przegląd zerowy oraz czy umowa KS jest 2języczna czy tylko po germancku
poprzez opcje rozumiem: kto sprowadza (faktura vat), czy o2o posiada aktualny tiff, czy też musisz zrobić przegląd zerowy oraz czy umowa KS jest 2języczna czy tylko po germancku
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
-
motoluka - VIP Åšcigacz.pl
1. Tłumaczenia: Brif+Schein - 80zł (Kraków, ul. Lwowska)
2. Pierwszy przegląd techniczny - ok. 65zł
3. Skarbówka - 160zł
4. Wydział Komunikacji - ok. 190zł
5. Ubezpieczenie jak wiadomo jest dosyć zróżnicowane cenowo i zależne od kilku czynników, więc nie ma co pisać.
2. Pierwszy przegląd techniczny - ok. 65zł
3. Skarbówka - 160zł
4. Wydział Komunikacji - ok. 190zł
5. Ubezpieczenie jak wiadomo jest dosyć zróżnicowane cenowo i zależne od kilku czynników, więc nie ma co pisać.
2 x ZX6R
-
Repsol - Świeżak
Wlasnie rejestrowalem moto w zeszlym tygodniu.
Tlumaczenia brief I,II umowa - 50
zwolnienie z vatu wniosek Vat-24 - 160
przeglad zerowy w motocyklu zawsze sie robi bez wzgledu na posiadanie zagranicznego - 116
urzad komunikacji tj. Tablica dowod 188
Pierwsze co robisz to tlumaczenia, potem przeglad, US oni na wydanie maja 7 dni przewaznie na drugi dzien wydaja, wtedy urzad komunikacji i ubezpieczyciel .
Tlumaczenia brief I,II umowa - 50
zwolnienie z vatu wniosek Vat-24 - 160
przeglad zerowy w motocyklu zawsze sie robi bez wzgledu na posiadanie zagranicznego - 116
urzad komunikacji tj. Tablica dowod 188
Pierwsze co robisz to tlumaczenia, potem przeglad, US oni na wydanie maja 7 dni przewaznie na drugi dzien wydaja, wtedy urzad komunikacji i ubezpieczyciel .
-
mati22252 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości