Kupno pierwszego motocykla :)
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Nie kupiłam jednak GPZ ani Gs-a tylko Kawasaki Ninja EX250
z 1997r. Zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia hahah.Silnik zdrowy,wizualnie jak na te lata też super. Jest wprost idealny na pierwsze moto : waży tylko 138 kg i ma niziutko siedzenie;) Poza tym z częściami nie ma tragedii,a wręcz przeciwnie jest bardzo duża dostępność i ceny nie są jakoś zbytnio wygórowane.Jak na 250 ma bardzo ładne brzmienie co nas zdziwiło,bo byłam nastawiona na inny dźwięk hah;) Wczoraj testowałam i jeździ mi się bardzo dobrze ,jak na 44 km jest dość zrywny;) .Moja Ninja jest identyczna jak na tym filmiku:)
http://www.youtube.com/watch?v=_08MSmV0SzQ
Bardzo dziękuje Wszystkim za porady:)
Ps: Na pewno będę tutaj częściej zaglądać
Paula P.

http://www.youtube.com/watch?v=_08MSmV0SzQ
Bardzo dziękuje Wszystkim za porady:)
Ps: Na pewno będę tutaj częściej zaglądać

Paula P.
-
Paula3478 - Świeżak
-
motoluka - VIP Åšcigacz.pl
moim skromyn zdaniem, jeśli ktoś szuka pierwszego sprzętu dla siebie, a ma za sobą kurs i zdany egzamin na kat A (zazwyczaj na 250ccm) i ma trochę oleju w głowie może smiało szukać motocykla o pojemności 600ccm. jasne sa takie motocykle jak mala ninja 250, gs500 czy starsza kawa er-5, roznica miedzy moto 600ccm, wspomnianymi to moc, bo waga podobna. teraz zeby zaraz nie zebrac tu pogromu ze na pierwsze moto polecam ZX6R, gixa600, R6, 600RR chcę wyjaśnić, że o żadnym z tych sportów nie myślałem, ale np ich wykastrowane wersje, jak er6, bandita 600/650, fazera 600, czy horneta 600 ... zawsze takie motocykle moga posluzyc te kilka sezonow wiecej, a nie jeden czy dwa i czuje sie niedosyt, nawet jesli komus nie pasuja japonce to moze ducati monstera? pojemnosc motocykla powinna rosnac wraz z dojrzaloscia motocyklisty
i olejem w glowie, jesli sa jego ubytki nawet na kiblu (50ccm) mozna zrobic sobie krzywde

- HaykaBusta
- Świeżak
Nie dziękuje
A co do większych pojemności to zależy jak się kto czuję na danym motocyklu,ja osobiście się czuję dobrze na małej ninji niż na GPZ500,a też z prędkością na początek nie należy przesadzać więc gitara:)
600 może za rok albo dwa... Pożyjemy - zobaczymy:D
Pouczenie o edytowaniu postów już dostałaś, sama pisałaś że moderatorzy są wyrozumiali. Jednak ponownie piszesz 2 posty pod sobą za co dostajesz warna. Kravec

600 może za rok albo dwa... Pożyjemy - zobaczymy:D
Pouczenie o edytowaniu postów już dostałaś, sama pisałaś że moderatorzy są wyrozumiali. Jednak ponownie piszesz 2 posty pod sobą za co dostajesz warna. Kravec
-
Paula3478 - Świeżak
Mowa o podwójnym postowaniu już w temacie była a koleżanka nie uczy się na błędach.
A co do motocykla to ja bym kupił Bandita 400, bo to zaiste zacny sprzęt który jak na te lata produkcji cieszy się wg mnie najlepszym designem i podoba mi sie bardziej od wielu współczesnych motongów. Poza tym ma 4 gary i wymiata w mieście jak mało który.
POZDR.
A co do motocykla to ja bym kupił Bandita 400, bo to zaiste zacny sprzęt który jak na te lata produkcji cieszy się wg mnie najlepszym designem i podoba mi sie bardziej od wielu współczesnych motongów. Poza tym ma 4 gary i wymiata w mieście jak mało który.
POZDR.
Suzuki Bandit 400 był
Suzuki SV650 S jest
Suzuki SV650 S jest
-
Sykopson - Stały bywalec
Kravec nie bądź wiśnia, jak możesz jakieś ładniej koleżance warna dać
PS: HaykaBusta Bandit650 dla poczÄ…tkujÄ…cej dziewczyny? Åšrednio to widzÄ™...
równouprawnienie Panie:)
a tak serio- może zacznie edytować- skoro mówi się raz, sama na to odpowiada, a zamoment robi to samo ponownie to leci warn
kravec

równouprawnienie Panie:)
a tak serio- może zacznie edytować- skoro mówi się raz, sama na to odpowiada, a zamoment robi to samo ponownie to leci warn
kravec
-
motoluka - VIP Åšcigacz.pl
Heh, mam taką samą Ninję, tylko starszy rocznik, obecnie czekam na części (na szczęście tylko eksploatacja jest do zrobienia, jak na rocznik '86 to jestem zaskoczony), ale następne na 80% będzie Bandit 400 lub CB1.
Graty moto.
Graty moto.
Growing old is mandatory. Growing up is optional.
- Brekekeks
- Świeżak
motoluka napisał(a):
to tylko taka moja luźna propozycja... niech każdy jeździ na tym na czym dobrze się czuje, jazda na moto ma być przecież przyjemnościa i odskocznią dla wielu z nas od puszki, więc po co ładować się niepotrzebnym stresem i nerwami, bo kupiło się za mocne/duże moto, jeśli koleżance pasują małe pojemności ok, proponowałem takie, a nie inne motocykle ponieważ w moim oteczeniu dziewczyny właśnie wybierały tego typu moto, a nawet YZF-R6 czy ZX636R i dawały rade.
- HaykaBusta
- Świeżak
Oj tam,oj tam się nie zmieściłam w jednym poście i mi się tak napisało;) Sorka
- już będę pamiętać na przyszłość :p (Nie wiedziałam,że tu takie liczne kontrole
.
Poza tym nie każdy jest hardcorem żeby od razu zaczynać od np.600 :O Wybór pierwszego motocykla też głównie zależy od gabarytów osoby,która się do niego przymierza gdyż np. mężczyzna/kobieta,który waży z 95 kg i ma wzrost z 185 cm by dość komicznie wyglądał/a na Ninjy250
raczej jak na komarze więc taka osoba raczej wybrałaby 500.Co do wagi motocykla ...moim zdaniem swój motocykl w razie parkingówki (oby nie) wartało by podnieść o własnych siłach,a nie wołać na pomoc przechodniów bo to śmieszne trochę
.Mi moją Ninję położyli na boku i powiedziałam,że jak ją podniosę to bierzemy i podniosłam:). Podsumowując z tymi pojemnościami,wadze i mocą jaka temu towarzyszy nie ma się od razu co rzucać na głęboką wodę gdy się nie ma opanowanych podstaw moim zdaniem:)

Poza tym nie każdy jest hardcorem żeby od razu zaczynać od np.600 :O Wybór pierwszego motocykla też głównie zależy od gabarytów osoby,która się do niego przymierza gdyż np. mężczyzna/kobieta,który waży z 95 kg i ma wzrost z 185 cm by dość komicznie wyglądał/a na Ninjy250

-
Paula3478 - Świeżak
Witam!!! Biorę udział w konkursie motomania ,Właściciel motoru, który zdobędzie największą liczbę głosów otrzyma voucher na dowolny strój motocyklowy o wartości 1000 zł ufundowany przez Moto Seven Wystarczy kliknąć i zagłosować to nic nie kosztuje. Glosy można oddawac codziennie http://bydgoszcz.gra.fm/uczestnicy-konk ... yamaha-fz6
Prosze o Pomoc
Od takich ogłoszeń jest dział ogłoszenia drobne.
Warn za to.
kravec
Prosze o Pomoc
Od takich ogłoszeń jest dział ogłoszenia drobne.
Warn za to.
kravec
- spawacz22
- Świeżak
HaykaBusta napisał(a):a nawet YZF-R6 czy ZX636R i dawały rade.
Hah, dają radę, ciekawe jak? 80 stopni złożenia w zakręcie i rozpędzanie się do setki przez 15 sekund bo inaczej śmierć

Suzuki Bandit 400 był
Suzuki SV650 S jest
Suzuki SV650 S jest
-
Sykopson - Stały bywalec
Szukałam w internecie książki serwisowej do mojego modelu motocykla i nigdzie za free nie mogę jej znaleźć więc tu moje takie pytanie czy ktoś może wie (lub też już wymieniał olej w kawie250) ile powinno się wlać oleju 10W do lag w tym modelu EX250E znany też jako EX250F/GPZ250?
Moje drugie pytanie: Na tylne koło jest założona opona 130/55/R16 chce ją wymienić,bo jest już licha i poszukiwałam takiej opony ale nie ma w ogóle takowych:o Czy dopuszczalne będzie jeżeli kupię oponę 130/70-80/R16? Dało się będzie w ogóle jechać na takiej?
Ps: Jeżeli ktoś ma zamiar zaraz pisać,że albo taki temat był ,albo był omawiany to niech po prostu nie piszę nic,bo nikogo do pomocy nie zmuszam dobrowolnej:)
Moje drugie pytanie: Na tylne koło jest założona opona 130/55/R16 chce ją wymienić,bo jest już licha i poszukiwałam takiej opony ale nie ma w ogóle takowych:o Czy dopuszczalne będzie jeżeli kupię oponę 130/70-80/R16? Dało się będzie w ogóle jechać na takiej?
Ps: Jeżeli ktoś ma zamiar zaraz pisać,że albo taki temat był ,albo był omawiany to niech po prostu nie piszę nic,bo nikogo do pomocy nie zmuszam dobrowolnej:)
-
Paula3478 - Świeżak
Jestes posiadaczką kawasaki tak wiec zapraszam na MojeKawasaki.pl Tam odtrzymasz na pewno wiele zacnych odpowiedzi na temat samego motocykla i techniki jazdy. Co do opony to: po założeniu 130/70-80/ na pewno wzrosnie ci liczba cm od siedzenia do podłoża bo wyższy profil to wiecej cm. Tak wiec jesli chcesz zmieniac profil tylnej opony zmień też i przednią.
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
Dzięki za pomoc!:) Opony upolowałam na Allegro używki z Pirelli 130/80/16 po 70 zł za szt. mam nadzieję,że trochę posłużą. Teraz jeszcze tylko łańcuch,zębatki i jazda...!:) W środę mam testy,a potem egzamin więc trzymajcie kciuki
(już mam stresa makabra
)

-
Paula3478 - Świeżak
Trzymamy. Tylko następnym razem patrz na profil który rok opony, bo może miec dobry bieżnik, a tak naprawdę leżała pare lat w magazynie (a opony z czasem parcieją) i może nie mieć już tak dobrej przyczepności i innych właściwości.
Suzuki Bandit 400 był
Suzuki SV650 S jest
Suzuki SV650 S jest
-
Sykopson - Stały bywalec
Oczywiście,że Radom,bo tam chyba najprościej,przynajmniej dla mnie:) a w Ostrowcu nie ma chyba ośrodka o ile się nie mylę :O Dzięki Sykopson za radę dot.opon będe pamiętać
Ps: Egzamin praktyczny zdany za pierwszym podejściem hihi:D Uff...mogę wreszcie odetchnąć,bo zawsze mam stresa przed jakimkolwiek egzaminem hah

Ps: Egzamin praktyczny zdany za pierwszym podejściem hihi:D Uff...mogę wreszcie odetchnąć,bo zawsze mam stresa przed jakimkolwiek egzaminem hah
-
Paula3478 - Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości